SIP panelen

SIP panelen

Wil je bouwen met SIP-panelen in België? BUILDINC combineert modulair design met ecologische materialen.

Zo kan je met een SIP-paneel een modulair huis makkelijk uitbreiden met een extra verdieping of demonteren. Benieuwd hoe wij de woning van je dromen bouwen?  

modulair bouwen

Wat zijn SIP-panelen?

SIP-Panelen of Structural Insulating Panels worden gebruikt in de bouwsector om heel efficiënt en duurzaam te bouwen. Hierbij bestaat het SIP-paneel uit een isolerende laag geklemd tussen twee structurele platen. Omdat je hiermee de isolatielaag niet onderbreekt kan je een huis volledig luchtdicht én zonder koudebruggen bouwen.

Wil je met SIP-panelen een huis laten bouwen? BUILDINC is expert in het bouwen van energiezuinige woningen in Vlaanderen. De SIP-elementen worden als bouwpakket op het project geleverd en geplaatst door onze bouwpartners.

Liever alles zelf doen? Dat kan! Met een SIP-bouwpakket bouw je zelf de BEN-woning (Bijna-energieneutrale huis) van je dromen. Wij begeleiden je doorheen het volledige proces. Lees verder hoe wij tewerk gaan:

Jij kiest de afwerking,
wij garanderen de kwaliteit.

Onze SIP-panelen  bieden je eindeloze eindeloze mogelijkheden. Kies voor een kwalitatieve afwerking voor je huis, bijvoorbeeld Degmeda gebrand houtgevelpanelen
sierpleisterklassieke baksteen, ect.

Met BUILDINC kies je voor modulair bouwen, op maat gemaakt en met een tijdloos design. Of je nu kiest voor een bijgebouw aan je bestaande woning of een Tiny House in je tuin. Wij begeleiden je in al je wensen en eisen in design, functionaliteit, techniek én afwerking.

We zorgen voor hoogwaardige producten voor alle soorten constructies, dé oplossing op maat voor het isoleren van een dakopbouwtuinkantoorpoolhouse of plaatsen waar de ruimte beperkt is.

Modulair bouwen met SIP-panelen is nog nooit zo makkelijk geweest. BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem.

Tabiclack levert hoogwaardige bouwsystemen met een ongeziene isolatiewaarde, het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil, zo staat je constructie garant voor jarenlang plezier en voldoet deze aan de strengste normen op vandaag en ver in de toekomst.

Zo heb je nooit last van koudebruggen of isolatieproblemen. 

Gevelbekleding voor je prefab woning

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe bouw je een woning met SIP-panelen?

Een nieuw huis bouwen of een bestaand huis kopen en verbouwen, is een belangrijke stap. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDING: je krijgt van ons één vaste prijs voor een huis met SIP-panelen, volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een huis van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je prefab woning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De SIP-woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

De prefab woningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je prefab woning een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it!

Modulair bouwen met SIP-panelen

Modulair bouwen vs traditionele bouw

Het SIP-bouwsysteem zorgt ervoor dat je heel snel een huis modulair bouwt. Dit modulair karakter zorgt ervoor dat je tijd spaart en makkelijk onderdelen van je huis kan aanpassen, uitbreiden of demonteren.

Bouwen met SIP-panelen wordt steeds populairder in België. Wil je een bouwproject met een modulaire woning in Antwerpen, Herentals, Borgerhout, Geel, Boom, Lommel, Gent of in de Ardennen?

Ga je bouwen of verbouwen en wil je meer informatie of advies over modulair of ecologisch bouwen en wonen in België? Neem vrijblijvend contact op met ons of je kan terecht bij een adviseur van de Provinciale Steunpunten voor Duurzaam Bouwadvies

Bouwen met SIP-panelen: prijs en mogelijkheden

De prijs van een woning met SIP-panelen kan variëren naargelang de opbouw en je persoonlijke preferenties. De prijs voor het plaatsen van een huis hangt af van deze elementen:

  • SIP-bouwpakket of sleutel-op-de-deur?
  • De afmeting
  • Afwerking in hout of steen?
  • Technische voorzieningen
tuinkantoor modern

Veelgestelde vragen over bouwen met SIP-panelen

Ongeacht het om een gewone woning gaat of het plaatsen van een Tiny House in je tuin. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als je de door jouw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Er zijn geen limieten op hoe groot je project kan zijn met SIP-panelen. Leg je modulair bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van jouw gemeente of stad.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid aan om meerdere verdiepingen bij te bouwen.
Huizen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid aan om een modulair huis uit te breiden op maat. Zo heb je modulaire woningen met zonnepanelen, thuisbatterijen en smart home integratie, ect. en kunnen we je woning volledig zelfvoorzienend maken.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een modulaire woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Voorbeelden van bouwen met SIP-panelen

Bij het bouwen met SIP-panelen wil je graag weten waar je aan toe bent. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Bekijk enkele van onze referenties: