Bouwbedrijf

Bouwbedrijf

Ben je zoek naar een bouwbedrijf die grote zorgen deels uit je handen kan nemen en jouw project tot een goed einde kan brengen? Dan zit je bij BUILDINC helemaal goed!

bouwbedrijf

BUILDINC - Een bouwbedrijf met een hart voor innovatie

Wat doen wij als bouwbedrijf?

Met BUILDINC kies je voor een bouwbedrijf in Kortrijk met jarenlange ervaring in heel wat diverse projecten. Van een moderne poolhouse tot een volledige woning met een ongezien laag
E-peil: wij zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Je kan ons daarom ook inschakelen voor zo goed als elke bouwopdracht.

Een greep uit wat wij doen:

  • Nieuwbouw: Wij begeleiden het bouwproces van het ontwerp tot de eindafwerking.
  • Renovaties: Voor renovaties groot of klein zit je bij BUILDINC aan het juiste adres.
  • Modulair bouwen: Niet alleen bouwen wij modulaire huizen ‘from scratch’, maar we breiden ook huizen uit met modulaire units.
  • Aanbouw of uitbouw: Nood aan meer ruimte? Je hoeft helemaal niet te verhuizen! Je kan namelijk ook kiezen voor een uitbreiding van je woning. 
  • Vakantiewoning: Samen ontwerpen en bouwen we een vakantiehuis met een unieke uitstraling.
  • Maatwerk en specials: Droom je van een tiny housecontainerwoning of A-frame woning? Laten we samen die droom werkelijkheid maken!
 

Je kan het zo gek niet bedenken of de kans bestaat dat BUILDINC het al eens gedaan heeft!

a-frame huis

Het verschil tussen een bouwbedrijf en een aannemer

Een aannemer is jouw aanspreekpunt en neemt de leiding tijdens de hele bouw of renovatie. BUILDINC werkt nauw samen met aannemers, onze in-house architecten, overheidsinstanties en dergelijke voor een vlot verloop van de activiteiten. Op die manier kunnen wij jouw bouwproject tot een goed einde brengen!

Om de beste bouwpartner te kunnen zijn proberen wij zoveel mogelijk samen rond te tafel te zitten. Zo werken wij samen een plan uit op jouw maat. Daarnaast helpen we jou doorheen de volledige planningsfase, het bouw- en het afwerkingsproces.

Waarom je kiest voor BUILDINC als bouwbedrijf

Topkwaliteit

‘Het beste van het beste’ – voor minder gaan we niet. De materialen die wij aanbevelen en gebruiken ondergaan de strengste testen op de markt en behoren tot de top in hun niche. 

Duurzaamheid

Ook is duurzaamheid ons echte paradepaardje. Met onze innovatieve bouwmaterialen en technieken is het zelfs mogelijk om een bijna energieneutrale woning (BEN-woning) of passieve woning te bouwen.

Lees hier meer over het bouwen van een BEN-woning. 

Kennis en expertise

Onze medewerkers bij BUILDINC hebben een hoop ervaring. Of het nu gaat om plannen, materiaalkeuze of installatie: op onze expertise kan je rekenen. 

Een persoonlijke aanpak voorop

Om de beste bouwpartner te kunnen zijn proberen wij zoveel mogelijk samen rond te tafel te zitten. Zo werken wij samen een plan uit op jouw maat. Daarnaast helpen we jou doorheen de volledige planningsfase, het bouw- en het afwerkingsproces.

Bouwmateriaal

Daarna is het tijd om het bouwmateriaal voor jouw woning te kiezen. Het grote voordeel is dat jij een perfect overzicht houdt over je budget en zelf kan bepalen waar je meer of minder geld aan wil uitgeven. Geen onvoorziene kosten dus!

Wat is bio-ecologisch bouwmateriaal?

Bio-ecologische bouwmaterialen zijn natuurlijke materialen die bestaan uit (quasi) onuitputtelijke grondstoffen, met zo weinig mogelijk of zelfs geen chemisch toegevoegde stoffen, zonder zware milieubelasting en zonder schadelijke gevolgen voor de eigen gezondheid. Een passieve woning bouwen is dus niet enkel een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme keuze voor jezelf en je gezondheid.

Hoe wij bouwen bij BUILDINC?

BUILDINC kiest voor ecologisch en duurzaam bouwen. Daarmee bedoelen we dat we zoveel mogelijk rekening houden met mens en milieu. Met ons eigen bouwsysteem kunnen wij energiezuinige woningen bouwen met een laag E-peil. 

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een passieve woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf. 

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer.

Ecologisch bouwen: Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Als handige harry kan je zelf aan de slag met begeleiding van een professional. Of heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei! Jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Bij oplevering heb je altijd de kans om te controleren of alle werken goed zijn uitgevoerd. Daarna is het tijd om dozen in te pakken en naar je nieuwe stulpje te trekken!

Meer informatie over de precieze regelgeving en vergunningen in Vlaanderen vind je hier.

BEN-WONING: EEN FUTUREPROOF WONING

Een BEN-woning verbruikt wel tot 50% minder energie. Dat komt omdat een BEN-woning optimaal geïsoleerd wordt en zijn energie deels uit groene energiebronnen haalt, zoals zonneboilers, zonnepanelen of biomassa-installaties. 

 

Wil je nog een stapje verder? Neem dan eens een kijkje bij ons artikel over passieve woningen. 

circulair bouwen 2

Wat is circulair bouwen? Circulair bouwen is bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen. Dat doen we door in een intense samenwerking slimmer te ontwerpen en kringlopen te sluiten.

Wie zijn de mensen achter BUILDINC?

BUILDINC is het passieproject van Cédric en Karl, twee gepassioneerde bouwprofessionals met één duidelijke missie: het bouwen in België slimmer, sneller en groener maken. En daarvoor hebben ze alle kennis in huis.

Bouwbedrijf gezocht? Bouwbedrijf gevonden!

Nieuwbouw of verbouwen? Wij doen het allemaal. Eveneens zijn wij gespecialiseerd in modulair bouwen en ecologische woningen. 

Met meer dan 20 jaar ervaring zijn wij een groeiende speler in de Belgische bouwsector. Wij staan dan ook al te trappelen om al jouw dromen en wensen te realiseren! Van de ruwbouw tot de realisatie van je droomhuis staan wij tot jouw dienst.

Wacht niet langer en vraag nu je gratis offerte aan!

Zelf meebouwen

Voor de handigen onder ons is er natuurlijk niets fijner dan het gevoel dat je zelf mee hebt gebouwd aan je eigen droomhuis. Ook daarop is BUILDINC ruim voorzien. Zo bieden wij de mogelijkheid om een casco prefab woning te zetten. 

Een casco woning is een wind- en waterdichte woning waarvan enkel de ruwbouw volledig staat. Daarna heb je zelf de volledige controle over hoe je het binnen inricht. Een prefab woning is ook een stuk goedkoper en sneller dan een traditionele woning die volledig op maat wordt gemaakt. 

casco woning betekenis

Veelgestelde vragen over ecologisch bouwen

Of het nu om een gewone woning gaat of over het plaatsen van een klein ecohuis in je tuin, om te bouwen in België heb je een bouw- of omgevingsvergunning nodig.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig indien je de door jouw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot de eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Een bio-ecologische, nieuwe woning komt met een prijskaartje, maar dat verdien je snel terug. De kosten van je energiefactuur zullen namelijk een stuk lager liggen door het water- en energiebesparend karakter. Daarnaast is een bio-ecologisch huis ook een investering in de toekomst.

De overheid begint alsmaar strengere regels in te voeren met betrekking tot milieuverantwoord bouwen en energiebesparing. Met een BEN-woning ben je deze verstrengingen voor en zal je woning later meer waard zijn.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dankzij dat modulair systeem is het mogelijk om meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil.

De ecowoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun keuze van isolatiematerialen 100% duurzaam en geïsoleerd.

BUILDINC biedt ecologische woningen op maat. Zo kan je zelf kiezen voor zonnepanelen, thuisbatterijen, smart home integratie en meer. Op die manier kunnen wij je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Ja, BUILDINC biedt de mogelijkheid om je ecologische woning uit te breiden op maat. Door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een ecologische woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Wat kost het om een compleet huis te laten bouwen?

De gemiddelde kostprijs

Gemiddeld kost een nieuw te bouwen huis €250.000, los van de bouwgrond. Hoe luxueuzer de woning is afgewerkt, hoe duurder om te laten realiseren. Je kan de prijs ook drukken door een prefab woning te laten bouwen of deels het werk in eigen handen te nemen, eventueel samen met vrienden of familie. 

Zoals je merkt is het inschatten van het totale kostenplaatje niet zomaar mogelijk. Daarom vraag je best bij ons een gratis offerte aan zodat wij een berekening voor jou kunnen maken. 

Bekijk enkele van onze referenties: