Bouwbedrijf Kortrijk

Bouwbedrijf Kortrijk

Bouwbedrijf Kortrijk (West-Vlaanderen) gezocht? - BUILDINC

Staat er binnenkort een kleine renovatie, grote verbouwing of nieuwbouw-project op de planning in de regio West-Vlaanderen? Een bouwbedrijf zoals BUILDINC uit Kortrijk helpt je bij het verbouwen van je woning, het renoveren van de keuken en zelfs met de bouw van een sleutel-op-de-deur woning. 

Als professioneel bouwbedrijf en gevestigde waarde in de regio Kortrijk staan wij van het ontwerp tot de afwerking aan je zijde. 

a-frame huis

Wat doen wij als bouwbedrijf?

Met BUILDINC kies je voor een bouwbedrijf uit Kortrijk met jarenlange ervaring in heel wat diverse projecten. Van een moderne poolhouse tot een volledige woning met een ongezien laag E-peil: wij zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Je kan ons daarom ook inschakelen voor zo goed als elke bouwopdracht.

Een greep uit wat wij doen:

 • Algemene renovatiewerken: Denk maar aan het renoveren van de keuken en badkamer of de renovatie van de zolder. Ook voor kleine renovaties kan je ons contacteren. 

 • Grote verbouwingswerken: Nood aan meer ruimte? Je hoeft helemaal niet te verhuizen! Je kan namelijk ook je bestaande ruimte uitbreiden door middel van aanbouw, uitbouw of optopping. 

 • Totaalrenovaties: Natuurlijk kan je BUILDINC ook inschakelen voor een complete verbouwing van je bestaande woning. 

 • Nieuwbouw: Wij begeleiden het bouwproces van het ontwerp tot de eindafwerking.

 • Vakantiewoning: Samen ontwerpen en bouwen we een vakantiehuis met een unieke uitstraling.

 • Maatwerk en specials: Droom je van een tiny house, containerwoning of A-frame woning? Laten we samen die droom werkelijkheid maken!

Onze specialiteiten

Ecologisch bouwen

De energiefacturen blijven maar stijgen. Veel mensen schakelen daarom ook over naar duurzamere energiebronnen en proberen met hun woning een zo laag mogelijk E-peil te halen. 

Hoewel zonnepanelen, een warmtepomp of goede isolatie al een stukje kunnen helpen is het bouwen van een BEN-woning de meest efficiënte en langdurige oplossing om die hoge energiekosten te drukken. 

Je kan echter nog een stapje verder gaan en een passieve woning laten bouwen. Terwijl het E-peil bij de BEN-woning lager is dan E30 is de waarde bij een passiefhuis meestal negatief. Er wordt met passiefwoningen dus meer energie opgewekt dan verbruikt. Zo zijn ze nog energiebesparender dan de BEN-woningen!

BUILDINC is een koploper in het energiezuinig bouwen in Vlaanderen. Zij hebben de technische bekwaamheid en expertise in huis om de eco-woning van je dromen te bouwen.

Klaar voor een future proof woning? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een offerte. 

Modulair bouwen

Modulair bouwen is een snelle en erg milieuvriendelijke bouwtechniek waarbij grote delen van de woning vooraf in een fabriek worden geproduceerd. 

De voordelen van modulair bouwen:

 1. Supersnel

  De meeste stukken worden al op voorhand in een atelier gemaakt in de meest optimale omstandigheden. Op slechts enkele weken tijd zijn de modules klaar en hoeven ze ter plekke enkel nog gemonteerd te worden. Voor je het weet ben je de verhuiswagen al aan het inladen! 
 1. Flexibel

  Modulaire gebouwen zijn demontabel: alles kan zowel in als uit elkaar worden gehaald. Daarnaast kan je ook heel makkelijk je modulaire woning uitbreiden in de breedte, de lengte en in de hoogte. 
 1. Hoogwaardige kwaliteit 

  Modulaire woningen moeten absoluut niet onderdoen voor traditionele woningen. Zo maken wij gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen zodat je woning meerdere generaties in perfecte staat blijft en de levensduur quasi eindeloos is. 

Lees hier hoe wij modulair bouwen!

Bouwmateriaal

Daarna is het tijd om het bouwmateriaal voor jouw woning te kiezen. Het grote voordeel is dat jij een perfect overzicht houdt over je budget en zelf kan bepalen waar je meer of minder geld aan wil uitgeven. Geen onvoorziene kosten dus!

Wat is bio-ecologisch bouwmateriaal?

Bio-ecologische bouwmaterialen zijn natuurlijke materialen die bestaan uit (quasi) onuitputtelijke grondstoffen, met zo weinig mogelijk of zelfs geen chemisch toegevoegde stoffen, zonder zware milieubelasting en zonder schadelijke gevolgen voor de eigen gezondheid. Een passieve woning bouwen is dus niet enkel een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme keuze voor jezelf en je gezondheid.

Hoe wij bouwen bij BUILDINC?

BUILDINC kiest voor ecologisch en duurzaam bouwen. Daarmee bedoelen we dat we zoveel mogelijk rekening houden met mens en milieu. Met ons eigen bouwsysteem kunnen wij energiezuinige woningen bouwen met een laag E-peil. 

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een passieve woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer.

Ecologisch bouwen: Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Als handige harry kan je zelf aan de slag met begeleiding van een professional. Of heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei! Jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Bij oplevering heb je altijd de kans om te controleren of alle werken goed zijn uitgevoerd. Daarna is het tijd om dozen in te pakken en naar je nieuwe stulpje te trekken!

Meer informatie over de precieze regelgeving en vergunningen in Vlaanderen vind je hier.

WAAROM JE KIEST VOOR BUILDINC

Topkwaliteit

‘Het beste van het beste’: voor minder gaan we niet. De materialen die wij aanbevelen en gebruiken ondergaan de strengste testen op de markt en behoren tot de top in hun niche.

Duurzaamheid

Ook is duurzaamheid ons echte paradepaardje. Met onze innovatieve bouwmaterialen en technieken is het zelfs mogelijk om een bijna energieneutrale woning (BEN-woning) of passieve woning te bouwen.


Kennis en expertise

Onze medewerkers bij BUILDINC hebben een hoop ervaring. Of het nu gaat om plannen, materiaalkeuze of installatie: op onze expertise kan je rekenen! 


Persoonlijke aanpak

Om de beste bouwpartner te kunnen zijn proberen wij zoveel mogelijk met jou rond te tafel te zitten. Zo werken wij samen een plan uit op jouw maat. Daarnaast helpen we jou doorheen de volledige planningsfase, het bouw- en het afwerkingsproces en zorgen we voor een stipte oplevering.

circulair bouwen 2

Wat is circulair bouwen? Circulair bouwen is bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen. Dat doen we door in een intense samenwerking slimmer te ontwerpen en kringlopen te sluiten.

Ervaren aannemers

Vaak weten mensen niet goed wat een aannemer is en wat het onderscheid is tussen verschillende aannemers. Een aannemer werkt eigenlijk in dienst van een opdrachtgever waarmee hij een contract afsluit. Hij of zij neemt vervolgens de leiding over het project en leidt de werken zoveel mogelijk in goede banen. 

Er zijn verschillen tussen types aannemers. Zo heeft een algemene aannemer ervaring in veel uiteenlopende bouwprojecten. Ook is er de mogelijkheid om de bouwwerken onder te verdelen onder verschillende aannemers met elk hun eigen specialiteit, bijvoorbeeld renovatie aannemer, aannemer ruwbouw, aannemer houtskeletbouw…

BUILDINC werkt nauw samen met onderaannemers, in-house architecten, overheidsinstanties en dergelijke voor een vlot verloop van de activiteiten. Op die manier heb je één aanspreekpunt en kunnen wij jouw bouwproject snel en efficiënt tot een goed einde brengen! 

Wacht niet langer en vraag nu je gratis offerte aan!

Zelf meebouwen

Voor de handigen onder ons is er natuurlijk niets fijner dan het gevoel dat je zelf mee hebt gebouwd aan je eigen droomhuis. Ook daarop is BUILDINC ruim voorzien. Zo bieden wij de mogelijkheid om een casco prefab woning te zetten. 

Een casco woning is een wind- en waterdichte woning waarvan enkel de ruwbouw volledig staat. Daarna heb je zelf de volledige controle over hoe je het binnen inricht. Een prefab woning is ook een stuk goedkoper en sneller dan een traditionele woning die volledig op maat wordt gemaakt. 

casco woning betekenis

Veelgestelde vragen over ecologisch bouwen

Of het nu om een gewone woning gaat of over het plaatsen van een klein ecohuis in je tuin, om te bouwen in België heb je een bouw- of omgevingsvergunning nodig.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig indien je de door jouw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot de eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Een bio-ecologische, nieuwe woning komt met een prijskaartje, maar dat verdien je snel terug. De kosten van je energiefactuur zullen namelijk een stuk lager liggen door het water- en energiebesparend karakter. Daarnaast is een bio-ecologisch huis ook een investering in de toekomst.

De overheid begint alsmaar strengere regels in te voeren met betrekking tot milieuverantwoord bouwen en energiebesparing. Met een BEN-woning ben je deze verstrengingen voor en zal je woning later meer waard zijn.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dankzij dat modulair systeem is het mogelijk om meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil.

De ecowoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun keuze van isolatiematerialen 100% duurzaam en geïsoleerd.

BUILDINC biedt ecologische woningen op maat. Zo kan je zelf kiezen voor zonnepanelen, thuisbatterijen, smart home integratie en meer. Op die manier kunnen wij je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Ja, BUILDINC biedt de mogelijkheid om je ecologische woning uit te breiden op maat. Door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een ecologische woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Wat kost een bouwfirma uit Kortrijk?

Hoeveel een bouwbedrijf kost is natuurlijk afhankelijk van het project. Voor de renovatie van bijvoorbeeld een keuken liggen de prijzen tussen de €12.000 en €25.000. Alle werkzaamheden, zoals het slopen van de oude keuken, zijn daarbij in de prijs inbegrepen. Ook de materiaalkosten zijn een grote factor. Hoe duurder je keuken, hoe hoger de totale kosten zullen liggen. Voor aan- of uitbouw zijn de prijzen vrij vergelijkbaar. 

Nieuwsgierig naar de exacte prijzen van jouw bouwproject? Ontvang nu een vrijblijvende offerte. 

Bekijk enkele van onze referenties:

BUILDINC: Een bouwonderneming uit Kortrijk met een hart voor innovatie

voor innovatie

Een huis bouwen of renoveren is voor de meeste mensen een van de grootste investeringen van hun leven. Iedereen streeft daarbij hetzelfde doel na: levenslang comfort, afgestemd op jouw noden. En daar gaat BUILDINC voluit voor.

Wil jij graag een erkende aannemer of bouwbedrijf inschakelen? Voor alle nieuwbouw- en renovatieprojecten zit je bij BUILDINC helemaal goed. Vraag nu je offerte aan! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken.