Nieuwbouw

Nieuwbouw
huis laten bouwen

Nieuwbouw op maat

Er komt heel wat kijken bij de start van een nieuwbouwproject. Dat beseffen wij maar al te goed. Voor je gemoedsrust en de beste uitwerking van je nieuwbouw is het daarom slim om een bouwbedrijf te kiezen dat het hele project in goede banen kan leiden. 

BUILDINC van begin af aan betrokken bij jouw project. Zowel ontwerp als eindafwerking nemen wij graag voor onze rekening. 

Lees hier alles over de kostprijs, werkwijze en meer. 

a-frame huis

De voordelen van een nieuwbouwwoning bouwen

Bouw je een nieuwbouwwoning? Dan geniet je van deze voordelen:

1. Volledig volgens jouw wensen

Aangezien je vanaf dag één betrokken bent bij het nieuwbouwproject heb jij de volledige controle over het ontwerp van de woning, maar ook het type materiaal en de inrichting. 

Wil je graag een terras op de eerste verdieping, enkele grote slaapkamers of een poolhouse met sauna in de tuin? Dat kan, want bij BUILDINC werken we steeds op maat. Je huis zal dus aan al jouw criteria voldoen. Fantastisch, niet?

Bovendien heb je zelf je grond kunnen kiezen. Het pand ligt dus sowieso in de gemeente of het dorp van jouw keuze. 

2. Een schone lei

Je hoeft je geen zorgen te maken over gebreken die je overneemt van een vorige eigenaar, want alles is nieuw. Jij zal de allereerste zijn die de keuken gebruikt, een douche neemt of het toilet doorspoelt. Het is altijd fijn om met een schone lei te kunnen beginnen!

3. Goed geïsoleerde woning

Een nieuwbouwwoning moet sinds 2021 voldoen aan de BEN-norm, ofwel de ‘Bijna Energieneutrale norm’. Dat wil zeggen dat het e-peil van nieuwe gebouwen, de energetische score die aangeeft hoe energiezuinig een woning is, nog maximum 30 mag bedragen. Vloeren, gevels, deuren en het dak moeten bepaalde isolatiewaardes halen. Ook hebben de ramen minimaal HR++ glas. 

BUILDINC is expert in ecologisch bouwen en garandeert jou dan ook de hoogste isolatiewaarde in de sector. Zo is je woning in de winter altijd een warme en gezellige plek om te vertoeven én blijven je energiekosten aan de lage kant. Dat is in deze tijden zeker niet onbelangrijk. 

Lees hier meer over BEN-woningen: Wat is een BEN-woning? | Verbruik 50% minder energie

4. Aangenaam wonen

Naast het energiepeil en de daarbij horende isolatiewaardes is ook het comfort belangrijk. Voor ons is het belangrijk om een aangename, leefbare ruimte te realiseren waar je je echt thuis zal voelen.

Bouwmateriaal

Daarna is het tijd om het bouwmateriaal voor jouw woning te kiezen. Het grote voordeel is dat jij een perfect overzicht houdt over je budget en zelf kan bepalen waar je meer of minder geld aan wil uitgeven. Geen onvoorziene kosten dus!

Bekijk hier een overzicht van onze ecologische bouwproducten

Wat is bio-ecologisch bouwmateriaal?

Bio-ecologische bouwmaterialen zijn natuurlijke materialen die bestaan uit (quasi) onuitputtelijke grondstoffen, met zo weinig mogelijk of zelfs geen chemisch toegevoegde stoffen, zonder zware milieubelasting en zonder schadelijke gevolgen voor de eigen gezondheid. Een passieve woning bouwen is dus niet enkel een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme keuze voor jezelf en je gezondheid.

Hoe wij bouwen bij BUILDINC?

BUILDINC kiest voor ecologisch en duurzaam bouwen. Daarmee bedoelen we dat we zoveel mogelijk rekening houden met mens en milieu. Met ons eigen bouwsysteem kunnen wij energiezuinige woningen bouwen met een laag E-peil. 

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een passieve woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer.

Ecologisch bouwen: Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Als handige harry kan je zelf aan de slag met begeleiding van een professional. Of heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei! Jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Bij oplevering heb je altijd de kans om te controleren of alle werken goed zijn uitgevoerd. Daarna is het tijd om dozen in te pakken en naar je nieuwe stulpje te trekken!

Meer informatie over de precieze regelgeving en vergunningen in Vlaanderen vind je hier.

WAAROM JE KIEST VOOR BUILDINC ALS BOUWBEDRIJF

BUILDINC is een koploper in het energiezuinig bouwen in Vlaanderen. Zij hebben de technische bekwaamheid en expertise in huis om de eco-woning van je dromen te bouwen.

Klaar voor een future proof woning? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een offerte. 

circulair bouwen 2

Wat is circulair bouwen? Circulair bouwen is bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen. Dat doen we door in een intense samenwerking slimmer te ontwerpen en kringlopen te sluiten.

Ervaren aannemers

Vaak weten mensen niet goed wat een aannemer is en wat het onderscheid is tussen verschillende aannemers. Een aannemer werkt eigenlijk in dienst van een opdrachtgever waarmee hij een contract afsluit. Hij of zij neemt vervolgens de leiding over het project en leidt de werken zoveel mogelijk in goede banen. 

Er zijn verschillen tussen types aannemers. Zo heeft een algemene aannemer ervaring in veel uiteenlopende bouwprojecten. Ook is er de mogelijkheid om de bouwwerken onder te verdelen onder verschillende aannemers met elk hun eigen specialiteit, bijvoorbeeld renovatie aannemer, aannemer ruwbouw, aannemer houtskeletbouw…

BUILDINC werkt nauw samen met onderaannemers, in-house architecten, overheidsinstanties en dergelijke voor een vlot verloop van de activiteiten. Op die manier heb je één aanspreekpunt en kunnen wij jouw bouwproject snel en efficiënt tot een goed einde brengen! 

Wacht niet langer en vraag nu je gratis offerte aan!

Zelf meebouwen

Voor de handigen onder ons is er natuurlijk niets fijner dan het gevoel dat je zelf mee hebt gebouwd aan je eigen droomhuis. Ook daarop is BUILDINC ruim voorzien. Zo bieden wij de mogelijkheid om een casco prefab woning te zetten. 

Een casco woning is een wind- en waterdichte woning waarvan enkel de ruwbouw volledig staat. Daarna heb je zelf de volledige controle over hoe je het binnen inricht. Een prefab woning is ook een stuk goedkoper en sneller dan een traditionele woning die volledig op maat wordt gemaakt. 

casco woning betekenis

Veelgestelde vragen over ecologisch bouwen

Of het nu om een gewone woning gaat of over het plaatsen van een klein ecohuis in je tuin, om te bouwen in België heb je een bouw- of omgevingsvergunning nodig.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig indien je de door jouw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot de eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Een bio-ecologische, nieuwe woning komt met een prijskaartje, maar dat verdien je snel terug. De kosten van je energiefactuur zullen namelijk een stuk lager liggen door het water- en energiebesparend karakter. Daarnaast is een bio-ecologisch huis ook een investering in de toekomst.

De overheid begint alsmaar strengere regels in te voeren met betrekking tot milieuverantwoord bouwen en energiebesparing. Met een BEN-woning ben je deze verstrengingen voor en zal je woning later meer waard zijn.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dankzij dat modulair systeem is het mogelijk om meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil.

De ecowoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun keuze van isolatiematerialen 100% duurzaam en geïsoleerd.

BUILDINC biedt ecologische woningen op maat. Zo kan je zelf kiezen voor zonnepanelen, thuisbatterijen, smart home integratie en meer. Op die manier kunnen wij je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Ja, BUILDINC biedt de mogelijkheid om je ecologische woning uit te breiden op maat. Door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een ecologische woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Hoeveel bedraagt de btw op nieuwbouw?

Het is in België de regel dat je voor een nieuwbouwwoning op plan of een instapklare nieuwbouwwoning 21% betaalt op de volledige aankoopprijs. 

Voor de afbraak en heropbouw van een woning betaal je sinds september 2020 nog maar 6% BTW. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je bij het btw-controlekantoor in de stad waar het gebouw gelegen is een verklaring en een kopie van de bouwvergunning voor de afbraak en heropbouw indienen.

Wanneer je bouwgrond koopt voor een nog te bouwen huis of appartement moet je registratierechten betalen. Het standaardtarief in het Vlaams Gewest is 10 procent. Koop je de grond samen met je woning? Dan geldt hier ook de 21% BTW. Het btw-tarief voor bouwwerken en bouwmaterialen bedraagt eveneens 21%. 

Lees hier meer over de aankoop van bouwgrond: Registratiebelasting of btw op de aankoop van een bouwgrond? | Netto

Of hier voor uitleg over kopen met BTW: Kopen met btw | FOD Financiën

De kosten van nieuwbouw: een aantal tips

Jij bepaalt helemaal zelf het budget. Daarnaast kan je ook de prijs drukken door enkele slimme keuzes te maken. We geven je hier alvast een aantal tips:

 
  • Kies voor een eenvoudige constructie. 

  • Bouw niet te groot. Je hoeft geen ‘kasteel’ te bouwen om een ruimtelijk gevoel in je woning te creëren. Een slim ontwerp kan hierbij helpen. 

  • Kies voor langzamere bouw. Natuurlijk is het leuk als de woning er snel staat. Als je langzamer bouwt kan je de kosten echter veel meer spreiden

  • Steek een handje toe. Misschien zijn er een aantal klusjes die je zelf kan uitvoeren. Zo bespaar je heel wat geld. Ben je een echte handige harry? Misschien kan je dan opteren voor de bouw van een casco woning. De afwerking en inrichting laten we dan aan jou over. Lees hier meer over casco woningen. 

  • Denk goed na over de keuze van materialen en de afwerkingen. Dat kan de kosten best sterk drukken. Natuurlijk mag dat niet ten koste gaan van de kwaliteit. Duurzame materialen zorgen ervoor dat je huis langer meegaat en zijn waarde behoudt.  

  • Bewaak je budget. Het is altijd verleidelijk om toch meer uit te geven dan je eigenlijk vooropgesteld had. Toch doe je dat beter niet te veel. Hou ook de kosten zorgvuldig bij. 

  • Kies voor een professioneel bouwbedrijf zoals BUILDINC. Dankzij hun vele jaren ervaring en expertise in de sector weet je zeker dat alles piekfijn zal verlopen.

Bekijk enkele van onze referenties: