Renovaties

Renovaties

Ben je zoek naar een bouwbedrijf die specialiseert in renovaties van bestaande woningen en jouw project tot een goed einde kan brengen? Dan zit je bij BUILDINC helemaal goed! 

renovaties bouwbedrijf

Renovaties - BUILDINC staat voor je klaar

Heb je plannen om je woning een grondige make-over te geven? Of heb je een nieuw huis gekocht dat nog gerenoveerd moet worden? We begrijpen dat het best eng kan zijn om aan een renovatieproject te beginnen. Als bouwbedrijf helpt BUILDINC je graag jouw droomwoning creëren. Ook dit artikel kan je al een beetje op weg helpen. Lees snel verder!

Optopping

Een optopping van een bestaande woning.

De populairste renovatiewerken

Renovatie is een ruim begrip dat heel wat verschillende werken omvat. Weet je niet goed waar te beginnen? Hieronder vind je een aantal typische renovatiewerken:

Afbraakwerken

Zijn sloop- of afbraakwerken deel van je verbouwing? Laat dit dan zeker over aan ervaren vakmannen, want slopen kan best gevaarlijk zijn. Afbraakwerken vragen ook een goede voorbereiding, het juiste gereedschap en de juiste kennis over de huidige veiligheidsvoorschriften. 

Badkamerrenovatie

Je oude badkamer renoveren is een van de moeilijkere renovatiewerken. Je moet sanitair vervangen, nieuwe wanden en vloeren plaatsen… Gelukkig bestaan er gespecialiseerde teams die in no time de werken klaar krijgen! 

Chapewerken

Vooraleer je de finale vloerbedekking kan leggen dien je eerst chape als ondergrond te gebruiken. Heb je graag lekker warme voetjes wanneer je door het huis wandelt? In de vloerplaat kan je ook vloerverwarming wegwerken. Belangrijk bij het leggen van chape is dat het zo vlak mogelijk moet worden gelegd, zodat je het parket of de vloer netjes kan plaatsen. 

Gevelwerken

Een mooie gevel is bijna net zo belangrijk als de binnenkant van je huis. Het is namelijk het eerste wat mensen zien als ze bij jou thuis aankomen. Er zijn verschillende gevelwerken, zoals de gevel reinigen, isoleren of bekleden.

Wil je graag je huis renoveren en is er nood aan een mooie, nieuwe gevel? Lifebrick maakt gevelbekledingen die snel en efficiënt gemonteerd kunnen worden op de buitenmuren van je woning. Lees hier meer over dit fantastische product!

Buitenschrijnwerk

Kwalitatieve ramen en deuren zorgen voor een mooie afwerking van je huis. Daarenboven dienen ze ook als isolatie. Bij BUILDINC heb je keuze uit een groot aantal materialen en kleuren. 

Schilderwerken

Een simpele, maar belangrijke klus! Met een likje verf geef je je woning meteen een heel nieuwe look.

Totaalrenovaties

Bij BUILDINC kan je ook terecht voor een totaalrenovatie. Als specialist in renovaties nemen wij graag het hele verbouwproces van je woonst voor onze rekening. Dankzij onze jarenlange ervaring in de sector kan je met een gerust hart je verbouwingsplannen aan ons toevertrouwen. 

Bio-ecologisch bouwmateriaal

Bio-ecologische bouwmaterialen zijn natuurlijke materialen die bestaan uit (quasi) onuitputtelijke grondstoffen, met zo weinig mogelijk of zelfs geen chemisch toegevoegde stoffen, zonder zware milieubelasting en zonder schadelijke gevolgen voor de eigen gezondheid. Een passieve woning bouwen is dus niet enkel een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme keuze voor jezelf en je gezondheid.

Bekijk hier een overzicht van onze ecologische bouwproducten

Hoe gaat BUILDINC te werk bij renovaties?

Bij de realisatie van je droomhuis zijn de principes van ecologisch bouwen niet meer weg te denken. Wie toekomstgericht wil bouwen of verbouwen moet dan ook de duurzaamheid in acht houden. Extra dikke isolatie, een zonneboiler, zonnepanelen of duurzame materialen zijn niet alleen belangrijk voor je ecologische voetafdruk, maar zorgen ook voor een flinke besparing op je energiefactuur. Daarenboven zijn energiezuinige woningen erg in trek op de woningmarkt. Het is dan ook een heel goede investering wanneer je later je huis toch zou willen verkopen. 

BUILDINC is expert in het ecologisch bouwen in Vlaanderen. Lees hier meer over onze werkwijze bij het bouwen van een BEN-woning

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een passieve woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer.

Ecologisch bouwen: Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Als handige harry kan je zelf aan de slag met begeleiding van een professional. Of heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei! Jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Bij oplevering heb je altijd de kans om te controleren of alle werken goed zijn uitgevoerd. Daarna is het tijd om dozen in te pakken en naar je nieuwe stulpje te trekken!

Meer informatie over de renovatiepremies in Vlaanderen vind je hier.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

De ecologische gebouwen, doorgroeiwoningen, meegroeiwoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor de woning van je kinderen? You got it!

circulair bouwen 2

Wat is circulair bouwen? Circulair bouwen is bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen. Dat doen we door in een intense samenwerking slimmer te ontwerpen en kringlopen te sluiten.

Ervaren aannemers

Vaak weten mensen niet goed wat een aannemer is en wat het onderscheid is tussen verschillende aannemers. Een aannemer werkt eigenlijk in dienst van een opdrachtgever waarmee hij een contract afsluit. Hij of zij neemt vervolgens de leiding over het project en leidt de werken zoveel mogelijk in goede banen. 

Er zijn verschillen tussen types aannemers. Zo heeft een algemene aannemer ervaring in veel uiteenlopende bouwprojecten. Ook is er de mogelijkheid om de bouwwerken onder te verdelen onder verschillende aannemers met elk hun eigen specialiteit, bijvoorbeeld renovatie aannemer, aannemer ruwbouw, aannemer houtskeletbouw…

BUILDINC werkt nauw samen met onderaannemers, in-house architecten, overheidsinstanties en dergelijke voor een vlot verloop van de activiteiten. Op die manier heb je één aanspreekpunt en kunnen wij jouw bouwproject snel en efficiënt tot een goed einde brengen! 

Wacht niet langer en vraag nu je gratis offerte aan!

Zelf meebouwen

Voor de handigen onder ons is er natuurlijk niets fijner dan het gevoel dat je zelf mee hebt gebouwd aan je eigen droomhuis. Ook daarop is BUILDINC ruim voorzien. Zo bieden wij de mogelijkheid om bepaalde constructies zelfs prefab of modulair te bouwen.

casco woning betekenis

Veelgestelde vragen over ecologisch bouwen

Of het nu om een gewone woning gaat of over het plaatsen van een klein ecohuis in je tuin, om te bouwen in België heb je een bouw- of omgevingsvergunning nodig.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig indien je de door jouw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot de eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Een bio-ecologische, nieuwe woning komt met een prijskaartje, maar dat verdien je snel terug. De kosten van je energiefactuur zullen namelijk een stuk lager liggen door het water- en energiebesparend karakter. Daarnaast is een bio-ecologisch huis ook een investering in de toekomst.

De overheid begint alsmaar strengere regels in te voeren met betrekking tot milieuverantwoord bouwen en energiebesparing. Met een BEN-woning ben je deze verstrengingen voor en zal je woning later meer waard zijn.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dankzij dat modulair systeem is het mogelijk om meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil.

De ecowoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun keuze van isolatiematerialen 100% duurzaam en geïsoleerd.

BUILDINC biedt ecologische woningen op maat. Zo kan je zelf kiezen voor zonnepanelen, thuisbatterijen, smart home integratie en meer. Op die manier kunnen wij je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Ja, BUILDINC biedt de mogelijkheid om je ecologische woning uit te breiden op maat. Door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een ecologische woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

De kosten van een renovatie

Aan elke renovatie hangt natuurlijk ook een prijskaartje vast. De kosten hangen zeer vaak af van meerdere factoren, zoals de omvang van de verbouwing, de keuze van de materialen, enzovoort. 

 

Wil je graag een gedetailleerde offerte voor je renovatieplannen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Premies voor renovaties

Wie renoveert kan in aanmerking komen voor één of meerdere premies. Op de site van de Vlaamse Overheid vind je een overzicht van alle premies. 

Bekijk enkele van onze referenties: