Vernieuwbouw

De laatste jaren is een huis bouwen een steeds moeilijker gegeven geworden. Daarom opteren steeds meer mensen voor een renovatie. Wil jij de voordelen weten van ecologisch renoveren? Dan is een vernieuwbouw door BUILDINC dé oplossing!

vernieuwbouw-1

Vernieuwbouw - leer er alles over dankzij BUILDINC!

Wanneer je een oude woning koopt kan je je woning zodanig renoveren dat hij voldoet aan alle nieuwe voorwaarden. Soms betekent dat echter dat het voordeliger is om de bestaande woning te slopen en een nieuwbouwwoning te bouwen. Dit proces noemen we vervangbouw of vernieuwbouw. Leer er alles over dankzij BUILDINC!

Wat is vernieuwbouw?

Vernieuwbouw is een betrekkelijk nieuw woord. Maar wat bedoelen we er precies mee? Dat lees je hier!

Intensief renoveren…

Stel: je hebt een oude woning gekocht, en nu wil je die graag zo renoveren dat de kwaliteit overeenstemt met de kwaliteit van een nieuw huis. In dat geval kan je beginnen aan een intensief proces van renovatie. De isolatie vervangen of plaatsen, centrale verwarming, leidingen, isolerend glas installeren… Er komt heel wat bij kijken. 

…of slopen en heropbouwen

Soms wil je echter dat je nieuwe woning niet gewoon een verbetering doormaakt, maar ook een echte omvorming. Zo wil je bijvoorbeeld de indeling veranderen, de fundamenten aanpassen of andere ingrijpende veranderingen doorvoeren. In dat geval is het beter om de woning niet te verbouwen, maar volledig af te breken en daarna opnieuw op te bouwen. 

Op die manier wordt de kwaliteit vergelijkbaar met de kwaliteit van nieuwbouw. Ook komt zo’n project met heel wat voordelen!

Voorwaarden voor vernieuwbouw

Om echt van vernieuwbouw te spreken – en om te kunnen genieten van een verlaagd btw-tarief – moet je woning wel aan enkele voorwaarden voldoen. We lijsten ze hier even voor je op!

 
 • Je woning moet ouder zijn dan 10 jaar.
 • Gedurende vijf jaar moet de woning de enige en eigen woning zijn van de koper of bouwheer.
 • De bewoonbare oppervlakte van de woning bestaat maximum uit 200 vierkante meter. 
 • Voor men kan starten aan de afbraak en heropbouw moet de bouwheer een verklaring afleggen bij het btw-kantoor en een kopie van de vergunning bezorgen.

Wat is bio-ecologisch bouwmateriaal?

Bio-ecologische bouwmaterialen zijn natuurlijke materialen die bestaan uit (quasi) onuitputtelijke grondstoffen, met zo weinig mogelijk of zelfs geen chemisch toegevoegde stoffen, zonder zware milieubelasting en zonder schadelijke gevolgen voor de eigen gezondheid. Een passieve woning bouwen is dus niet enkel een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme keuze voor jezelf en je gezondheid.

Een totaalrenovatie van BUILDINC in enkele stappen

Het proces bij BUILDINC is altijd op maat, maar we volgen wel enkele stappen tussen het idee voor jouw woning en de uiteindelijke uitvoering. Lees er hier alles over!

Prijsvoorstel

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een passieve woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf. 

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer.

Hoe wil jij bouwen?

Als handige harry kan je zelf aan de slag met begeleiding van een professional. Of heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei! Jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Geniet van jouw woning

Bij oplevering heb je altijd de kans om te controleren of alle werken goed zijn uitgevoerd. Daarna is het tijd om dozen in te pakken en naar je nieuwe stulpje te trekken!
Meer informatie over de precieze regelgeving en vergunningen in Vlaanderen vind je hier.

START JOUW BOUW-AVONTUUR MET BUILDINC!

Ben jij klaar om aan jouw droomhuis te beginnen? Neem dan zeker contact met ons op of vraag meteen een offerte aan! We kijken ernaar uit om met jou samen te werken. 

circulair bouwen 2

Wat is circulair bouwen? Circulair bouwen is bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen. Dat doen we door in een intense samenwerking slimmer te ontwerpen en kringlopen te sluiten.

De vele voordelen van vernieuwbouwen

Deze intensieve vorm van verbouwing komt met heel wat voordelen. Ontdek ze hier!

 
 • Dankzij deze techniek hoef je niet op zoek te gaan naar nieuwe bouwgrond.
 • Je woning zal sowieso voldoen aan de meest recente energienormen, waardoor het pand vergelijkbaar is met een nieuwbouwwoning.
 • Nu krijg je totale vrijheid over hoe je woning eruit zal zien!
 • In tegenstelling tot wanneer je een bestaande woning verbouwt, heb je nu een duidelijk beeld van je kosten en budget. 
 • Ook kan je eventueel gebruik maken van subsidies en slooppremies.
 

Het grootste voordeel van vernieuwbouwen is voor veel mensen echter het verlaagde btw-tarief. Wie zou er nu niet minder belastingen willen betalen op hun renovatie?

Het verlaagde btw-tarief

Waarom zou je voor jouw vernieuwbouw aankloppen bij BUILDINC? Wel, ons bedrijf heeft als missie om het bouwen in België sneller, slimmer en groener te maken. Ook jij kan profiteren van de voordelen van een samenwerking met BUILDINC!

 • Het moet gaan om een privéwoning. 
 • Enkele documenten moeten binnen worden gebracht bij het controlekantoor voor de btw kan worden opgeëist. Het gaat specifiek om een kopie van de bouwvergunning en een verklaring over privégebruik. 
 • De sloop en heropbouw moeten deel uitmaken van hetzelfde project én ze moeten één handeling vormen. 

Daarbovenop gelden deze regels slechts voor een aantal steden en gemeenten in Vlaanderen. Twijfel je of jouw gemeente of stad daartussen zit? Bekijk de site van de Vlaamse Overheid of neem contact op met jouw gemeente. 

Vertrouw op BUILDINC!

Waarom zou je voor jouw vernieuwbouw aankloppen bij BUILDINC? Wel, ons bedrijf heeft als missie om het bouwen in België sneller, slimmer en groener te maken. Ook jij kan profiteren van de voordelen van een samenwerking met BUILDINC!

Jarenlange ervaring

BUILDINC startte als een passieproject van twee bouwprofessionals, Cédric en Jan. Dankzij hun ervaring in de bouwsector weten ze dus precies hoe ze je kunnen helpen – en dat geldt ook voor al hun medewerkers. 

Van materiaalkeuze tot ontwerp, bij BUILDINC staat er een team van professionals klaar om jou bij te staan bij elke stap in je traject. Wij zorgen voor een bouwtraject op maat van jouw wensen!

tuinkantoor op maat

Bio-ecologisch bouwmateriaal

Als bouwbedrijf zijn we trots op onze boodschap van ecologisch bouwen. We zorgen ervoor dat onze projecten worden uitgevoerd met de juiste producten voor ecologisch bouwen. Ook zijn we een grote voorstander van circulair bouwen. Dat doen we door gebruik te maken van modulair bouwen: een snelle en flexibele techniek waarbij de materialen makkelijk opnieuw kunnen worden gebruikt voor andere ruimtes. Zo zorgen we ervoor dat jouw woning meegroeit met jou!

Renovatie en vernieuwbouw op maat!

Al onze projecten worden opgesteld op maat van de klant. Ons team van experten zorgt ervoor dat jij bij elke stap de beste begeleiding krijgt. Zo geven we jou het huis van je dromen! Neem zeker contact met ons op voor een eerste gesprek of offerte. 

casco woning betekenis

Een vernieuwbouw binnen jouw budget

Minstens zo belangrijk is dat je droomwoning ook binnen je budget past. Wij hechten er dan ook veel belang aan om al vroegtijdig een eerste raming te bezorgen zodat jij een goed inzicht krijgt in alle bouwkosten van jouw vernieuwbouw. 

Jij staat op de eerste plaats

Wat ons onderscheidt van andere bouwbedrijven is dat wij veel belang hechten aan een persoonlijke aanpak. Tijdens het hele bouwproces blijven wij het eerste aanspreekpunt. Zo maken wij samen jouw droom werkelijkheid. 

Bekijk enkele van onze referenties:

Start aan jouw droomwoning!

Ben jij klaar om de woning van je dromen te laten bouwen? Neem dan zeker contact op met ons of vraag je offerte aan! We kijken er al naar uit om met je samen te werken.