Casco woning

Casco woning

Ontdek alle voordelen en details van een casco woning!

Wil je graag verhuizen, maar is er vaak geen enkel huis dat je helemaal bevalt? Kriebelt het om zelf mee het huis van je dromen te bouwen? Dan is een casco woning misschien wel ideaal voor jou! Een casco woning is een wind-en waterdichte woning waarvan enkel de ruwbouw volledig staat. Daarna heb je zelf de volledige controle over hoe je het binnen inricht.

Lees snel verder.

casco woning

Een casco woning, wat is dat precies?

Bij een casco woning staat enkel het skelet van de woning er. Hiermee bedoelen we dat zowel de dragende constructie als de buitenafwerking van de woning klaar zijn. Het huis wordt door BUILDINC volledig wind-en waterdicht gemaakt, maar de afwerking en inrichting aan de binnenkant laten we aan jou over. Zo heb jij de mogelijkheid om je woning helemaal volgens eigen smaak in te richten. 

Een klein wist-je-datje: De term casco is ontleend aan het Spaans en betekent ‘scheepsromp’!

De afwerking verschilt van woning tot woning

Er is geen algemene richtlijn die zegt wat tot de casco-woning behoort en wat je nog zelf moet doen om de woning af te werken. Sommige mensen hebben liever dat elektriciteit en verwarming al geplaatst is, terwijl anderen alles toch liever zoveel mogelijk zelf doen. Daarom kan je bij BUILDINC vrij kiezen welke mate van afwerking je casco woning moet hebben. Standaard zorgen wij ervoor dat de woning water- en winddicht wordt gemaakt. Dat wil concreet zeggen :

 • de grondwerken
 • de dakconstructie
 • de metselwerken
 • het buitenschrijnwerk (ramen, deuren en buitenmuren)
 • de voegwerken
 • isolatie

Maar ook andere nutsvoorzieningen, zoals elektriciteit, waterleidingen, riolering, sanitair, ventilatie en verwarmingsinstallatie kunnen al geplaatst worden indien je dat wenst. Daarna is de eindafwerking aan jou! Zo kies en plaats je zelf:

 • de binnendeuren
 • de keuken
 • de badkamer
 • de vloer en betegeling
 • de pleisterwerken
 • de trap
 • de schilderwerken
 • zonnepanelen

Heb je al zin om erin te vliegen? Neem contact op met BUILDINC, dan bespreken we samen jouw plannen!

Afwerking naar keuze

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem.

Tabiclack levert hoogwaardige bouwsystemen met een ongeziene isolatiewaarde. Het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil. Zo staat je bouwproject garant voor jarenlang plezier en voldoet deze aan de strengste normen vandaag en ver in de toekomst.

Download de brochure voor alle technische specificaties.

Waarom kiezen voor een casco woning?

Heel simpel: Jij hebt het budget en de inrichting volledig zelf in handen. Laat die creativiteit maar lekker de vrije loop en leef je uit met het bouwen en inrichten van je eigen droomhuis! Daarnaast blijf jij de baas over je eigen portemonnee. Zo kun je de kosten drukken door te kiezen voor budgetvriendelijke materialen. Wil je graag wat geld investeren in hoogwaardige materialen? Dan kan je de werken over een langere periode proberen te spreiden. Zo heb je altijd genoeg financiële ademruimte. Alles gebeurt op je eigen tempo. Bovendien zal een handige harry best wat besparen met een casco woning, omdat hij in de mogelijkheid is om zelf allerlei werkjes uit te voeren. 

Graag een prefab woning casco geleverd? Dat kan ook. Lees hier meer over prefab woningen

casco-woning (3)

Casco woning bij BUILDINC.
De eerste stap richting jouw droomhuis

Een nieuwbouw woning ‘from scratch’ bouwen is niet vanzelfsprekend. Er zal een grote last van je schouders vallen als je met een casco woning die lastige ruwbouwfase zo kan overslaan. Laat de constructie en de buitenafwerking aan BUILDINC over, daarna kan jij het roer zelf in handen nemen en je huis binnen gaan afwerken! Toch nog aan het twijfelen tussen een sleutel-op-de-deurwoning en een casco woning? Dat snappen we best. Het team bij BUILDINC helpt je graag bij het maken van de beste beslissing op basis van jouw wensen en budget. Contacteer ons voor advies en een gratis offerte!

Prijs voor je project: Je krijgt een voorstel & kostenraming voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een uitbreiding volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een casco woning op maat

Samen met jou bekijken we wat je precies van je casco woning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo veel meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Optoppen met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

Wil je een casco woning kopen? Alle constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. 

Voor wie is een casco woning?

Je hoeft niet per sé de beste doe-het-zelver te zijn om een casco woning te bouwen. Voor de zaken waar je minder ervaring mee hebt, kan je nog altijd professionele hulp inschakelen. Bovendien kan je rechtstreeks een beroep doen op verschillende aannemers, zonder dat je nog een coördinator extra moet betalen. Dus ook voor de minder handige klussers is een casco huis absoluut het overwegen waard.

Bekijk enkele voorbeelden van casco woningen: