Casco woning afwerken prijs

Casco woning afwerken prijs
casco_afwerking_buildinc

Bespaar geld met een casco woning

Verhuisplannen? Dan heb je vast al gemerkt dat een volledig afgewerkte woning tegenwoordig handenvol geld kost. Maar er is een goedkoper alternatief: de casco woning

Je koopt een volledig wind-en waterdicht huis, waarna je dat volgens je eigen budget kan afwerken. In dit artikel zetten we alle kosten voor jou op een rijtje en laten we je zien hoeveel je kan besparen met het bouwen van een casco woning.

Wat is een casco woning?

Casco bouwen: een korte definitie

We leggen je eerst uit wat een casco woning precies is. Samengevat is een casco woning een wind-en waterdicht gebouw waarvan zowel de dragende constructie als de buitenafwerking (isolatie, ramen, deuren…) volledig klaar zijn. Daarna kan je de woning naar eigen smaak afwerken en inrichten

Wat moet er nog gebeuren na het bouwen van de casco woning?

Er is geen algemene richtlijn die stelt wat er nu precies nog bij de casco woning hoort en wat niet. Sommige mensen willen dat de elektriciteit en leidingen al geplaatst worden, terwijl anderen toch liever zelf het roer volledig in handen nemen. 

Daarom kan je bij BUILDINC vrij kiezen welke mate van afwerking je casco woning moet hebben. Standaard zorgen wij ervoor dat de woning water- en winddicht wordt gemaakt. Dat wil concreet zeggen dat we de volgende zaken aanpakken:

  • de grondwerken
  • de dakconstructie
  • de metselwerken
  • het buitenschrijnwerk (ramen, deuren en buitenmuren)
  • de voegwerken
  • isolatie

Maar ook andere nutsvoorzieningen, zoals elektriciteit, waterleidingen, riolering, sanitair, ventilatie en verwarming kunnen al geplaatst worden indien je dat wenst. 

Daarna is de volledige eindafwerking voor jou! Denk aan het monteren van de binnendeuren, het leggen van de vloer, het installeren van je inloopdouche, muren afwerken, de schilder-en pleisterwerken…. 

Al zin om eraan te beginnen? Neem dan contact op met BUILDINC! Dan bespreken we samen de plannen.

De kostprijs van een casco woning

Doordat het pand nog niet volledig af is, zal je ook flink besparen op de kostprijs. Je betaalt gemiddeld 30 tot 35 procent minder dan voor een instapklare woning. Daardoor liggen ook de notariskosten een pak lager, wat een bijkomend voordeel is. Nadien kan je op eigen tempo je woning afwerken en heb je zelf controle over je budget. Wil je de kosten drukken? Kies dan voor budgetvriendelijke materialen. Wil je liever iets meer geld uitgeven aan duurzame materialen? Dan is dat ook mogelijk! 

Wat is de gemiddelde kostprijs om een casco woning af te werken?

Naast de grote troef van een lagere aankoopprijs zijn er ook nog andere financiële voordelen verbonden aan een casco woning. Wil je graag zelf de handen uit de mouwen steken? Dan zal je best wat besparen bij het kiezen van een casco woning. Bovendien kan je rechtstreeks een beroep doen op verschillende aannemers zonder dat je nog een extra coördinator moet betalen. Zo bespaar je wel tot meer dan 50 000 euro!

cascowoning_afwerken_varamedia-min
Bovendien kies je met een cascowoning zelf hoeveel geld je wil uitgeven aan de afwerking. Misschien wil je een grote, uitgeruste keuken, maar is een kleine badkamer met inloopdouche voldoende voor jou. Bij sleutel-op-de-deurwoningen heb je die vrijheid niet.

Klaar om je droomwoning mee te realiseren? Dan is BUILDINC de ideale partner. Vul hier ons offerteformulier in. Dan bespreken we samen de mogelijkheden voor jouw woning!

Grote keuzevrijheid

Je eigen woning ‘from scratch’ bouwen, helemaal zoals jij het wil. Voor velen een grote droom, voor jou binnenkort misschien realiteit. Naast de financiële voordelen is dat ook de grootste reden waarom mensen kiezen voor een casco woning. Je bent niet afhankelijk van de smaak van een ontwerper of vorige eigenaar. Je kan dus volledig je eigen ding doen!

Daarenboven is een omgevingsvergunning niet nodig. Binnenin mag je zoveel veranderen als je wil, als er maar geen grote structurele wijzigingen worden doorgevoerd. Ook de leveranciers van bouwmaterialen kan je helemaal zelf kiezen.

Tover je casco woning om tot je droomwoning samen met BUILDINC

Wil je graag de afwerking van je woning zelf in handen houden? En ook nog eens een mooie cent besparen? Dan is de casco woning zeker het overwegen waard!

Zowel handige klussers als beginners kunnen bij BUILDINC terecht voor hun bouwproject. Wij zorgen ervoor dat zowel de constructie als de buitenafwerking helemaal in orde is. Daarna kan jij zelf je casco woning in alle rust afwerken. 

Geen nood: wij begeleiden je stap voor stap doorheen het volledige proces. Ons team experten staat je altijd bij om advies te geven en je te helpen waar nodig. Voor je het weet woon je in de woning waar je altijd al van gedroomd hebt!

Voor een gratis offerte of meer informatie, kan je ons hier contacteren.
cascowoning_afwerken