Wat is een casco woning?

Wat is een casco woning?

Wat is een casco woning?

Betekenis casco woning? Goeie vraag! De term casco vindt zijn etymologische herkomst in het Spaans. Vrij vertaald betekent het zoveel als ‘scheepsromp’. Naast het feit dat de woning even wind- en waterdicht is als een scheepsromp heeft een casco woning daar eigenlijk niet veel mee te maken.

In de bouwwereld wordt er met “casco woning” verwezen naar een ruwbouw waarvan de nutsvoorzieningen al in orde gebracht zijn. De koper moet zich dus niets meer aantrekken van verwarming, elektriciteit, sanitair en riolering – enkel van de eindafwerking van het huis. Een nieuwe woning bouwen vraagt heel wat denkwerk en (financiële) inspanning, maar niet met een casco woning. Dat klinkt al beter dan die Spaanse casco! 

Meer dan een dragende constructie

Wie een casco woning koopt mag geen instapklare woning verwachten. Bij een cascowoning betaal je niet alleen voor de constructie en de buitenafwerking, maar ook voor de vrijheid die het biedt in de afwerking van de woning. Om die reden alleen al is een casco woning het overwegen waard!

Laat je fantasie de vrije loop

Met een casco woning sla je de ruwbouwfase volledig over en kan je je meteen focussen op de afwerking van je nieuwe woonst. Laat de verschillende aannemers de elektrische leidingen, de verwarming en de trap voorzien. Op die manier kan jij goed nadenken over de vloer van je keuken, de ramen van je slaapkamer, de binnendeuren of de tegels van je douche. Die extra ademruimte is mooi meegenomen om het huis volledig naar jouw smaak in te richten!

De ene cascowoning is de andere niet

De mate van afwerking bepaal je helemaal zelf. Is jouw vriendengroep een bende handige klussers? Dan kan je makkelijk zelf het huis isoleren of de buitenafwerking helemaal voor eigen rekening nemen. Op financieel gebied bespaar je dan ook weer! 

Toch is er geen fiks budget nodig om elektriciteit en sanitair te voorzien. Je hebt de touwtjes volledig in eigen handen! Daarnaast kan je steeds terugvallen op de kennis en expertise van BUILDINC.

casco woning betekenis

Techniek en esthetiek gaan hand in hand

Een veelvoorkomende valkuil is dat de constructie en de afwerking van zo’n cascowoning als los van elkaar gezien worden. Dankzij de professionele begeleiding van BUILDINC hoef je je daar gelukkig niet te veel zorgen om maken. 

In dialoog met de klant wordt er een plan van aanpak uitgedacht nog voordat de eerste steen gelegd wordt. Op die manier wordt deze valkuil omzeild en verloopt de afwerkingsfase even vlot als de ruwbouwfase. Start je proces nu al met de aanvraag van een plan en prijsraming!

Ecologisch bouwen

Er wordt steeds meer verwacht van mensen die een nieuwbouw zetten. Je moet rekening houden met een kluwen van normen en maatregelen. Gelukkig is BUILDINC een expert in ecologisch bouwen!

100% recycleerbaar

De materialen die BUILDINC gebruikt bij het bouwen van een casco woning zijn 100% recycleerbaar. Alles kan dus hergebruikt worden. Daarnaast zet BUILDINC ook in op circulaire woningbouw, waarbij de materialen van het ene bouwwerk opnieuw gebruikt kunnen worden in een nieuw project.

Groene stroom

BUILDINC streeft steeds naar een zuinig energie- en waterverbruik. In samenspraak met de koper kan de woning voorzien worden van groene stroom, bijvoorbeeld door middel van  zonnepanelen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Kosten drukken met een casco woning?

Lagere aankoopprijs

Het is vanzelfsprekend dat een casco woning een lagere aankoopprijs heeft dan een volledige instapklare nieuwbouw. Het prijsverschil komt al snel op vijfendertig procent! Daarnaast bespaar je met een casco woning ook op notariskosten.  

Geld uitgeven op eigen tempo

Omdat jij zelf over de afwerking van je huis beslist kan je kiezen voor budgetvriendelijke materialen. Bij BUILDINC vinden we het evident dat jij baas bent over je eigen budget. Met een casco woning is het ook makkelijker om de kosten te spreiden. Op die manier doe je alles op je eigen tempo. 

De energiefactuur

BUILDINC zou BUILDINC niet zijn als jouw nieuwe woning niet even slim als groen was. Door te investeren in duurzame oplossingen, investeer je ook in de toekomst. Je draagt zorg voor de planeet, maar ook voor je toekomstige energiefacturen! Door het lage water- en energieverbruik heb je de extra kost aan ecologisch materiaal na drie jaar zelfs volledig terugverdiend.

Lees hier hoe je op de prijs op afwerking bespaart met een casco woning

Klaar voor je eigen casco woning?

Start je avontuur met BUILDINC! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.