Casco woning bouwen

Casco woning bouwen
casco woning bouwen

De waarde van een casco woning

Een woning vinden die volledig aan je wensen voldoet, is dezer dagen onbegonnen werk. Na maanden, soms zelfs jaren zoeken heb je nog steeds je droomwoning niet gevonden. Wanneer je dan eindelijk iets heb gevonden weet je toch nooit zeker waarvoor je hebt betaald. 

De oplossing!

Wat nu als je jouw eigen gloednieuwe woning zou kunnen bouwen zonder ingewikkelde problemen? Wat als het kostenplaatje volledig transparant zou zijn? Wat als de casco woning het antwoord is op al deze vragen? Lees hieronder verder hoe deze efficiënte manier van bouwen je van stress en prijzige verrassingen bespaart.

Wat is een casco woning?

Etymologisch gezien is casco afkomstig uit het Spaans. Het betekent zoveel als scheepsromp. In de bouwwereld gebruiken aannemers deze term om te verwijzen naar het skelet van een woning: de dragende constructie en buitenafwerking. Dragende constructie

Wie voor een casco woning kiest slaat de ruwbouwfase over. In deze fase wordt de dragende constructie van het huis gebouwd en wordt er voor gezorgd dat de nieuwe woning wind- en waterdicht is. Specifiek wil dat zeggen dat jij je niks moet aantrekken van grondwerk, dakconstructie, metselwerk, buitenschrijnwerk (ramen, deuren en buitenmuren), voegwerk en isolatie. BUILDINC geeft je dus een solide basis om je droom op te bouwen!

Nutsvoorzieningen

Een handige Harry (of Harriet) beslist misschien om dit zelf aan te pakken, maar in overeenkomst met de toekomstige bewoner(s) kunnen alle nutsvoorzieningen al geplaatst worden. BUILDINC zorgt er dan voor dat de woning voorzien is van elektriciteit, waterleidingen, riolering, sanitair, ventilatie en een verwarmingsinstallatie. 

Afwerking

De afwerking wordt volledig overgelaten aan de toekomstige bewoners. Met een casco woning heb je alle tijd om het interieur van je woning te plannen en af te werken. Van de bouwwerken moet jij je immers niets aantrekken! In alle rust kan je ondertussen nadenken over welke binnendeuren je zal installeren, welke vloer je in de keuken legt, welk soort trap je plaatst, enzovoort. Bij een casco woning heb je zelf alle touwtjes in handen!

casco woning bouwen

Voordelen van een nieuwbouw zonder de kosten

Een casco woning is de ideale manier om een huis te bouwen naar jouw wensen zonder de financiële kater van een nieuwbouw. We vatten de budgettaire voordelen kort samen.

Minder kosten

Aankoopprijs

Als het om een nieuwbouw gaat lopen de kosten snel op. Een casco woning is de perfecte oplossing voor mensen die voor een lager bedrag een eigen pand willen bouwen. De aankoopprijs ligt zo’n 30 tot 35% lager dan bij een instapklare woning! Daarnaast betaal je ook minder notariskosten.

Baas over eigen portemonnee

Omdat jij de afwerking zelf in handen hebt, heb je de vrijheid om budgetvriendelijke materialen te kiezen. Hierdoor bespaar je aanzienlijk bij de aankoop van je droomwoning. Omdat je onafhankelijk te werk gaat, kan je makkelijk meer dan één aannemer raadplegen voor advies. Hierdoor kan je tot 50.000 euro besparen!

casco woning bouwen

Zelf handen uit de mouwen steken

Wie zelf zijn handen uit de mouwen steekt, zal het getal op het prijskaartje ook zien dalen. Voor wie niet zo handig is geen zorgen. Je kan steeds terugvallen op de kennis en expertise van BUILDINC.

Lagere energiefactuur

BUILDINC streeft steeds naar een zo zuinig mogelijk water- en energieverbruik. Je voldoet dan niet alleen aan de opgelegde normen en maatregelen op vlak van isolatie en ventilatie, maar bespaart ook op toekomstige energiefacturen. Door het integreren van energiezuinige innovaties heb je de investering zelfs binnen de drie jaar terugverdiend!

lagere energie prijs

100% recycleerbaar

Zit je in met het milieu en wil je een groene casco woning? BUILDINC blinkt gelukkig uit in ecologisch bouwen! Bij elk van onze projecten worden er 100% recycleerbare materialen gebruikt. Alles kan dus hergebruikt worden. 

Circulaire woningbouw

Daarnaast zet BUILDINC ook in op circulaire woningbouw, waarbij de materialen van het ene bouwwerk opnieuw gebruikt kunnen worden in een nieuw project. Nadien geniet je dus voor de rest van je leven van je pand, op welke manier dan ook.

Lagere tijdsdruk

Door het efficiënte bouwproces is er minder tijdsdruk. Je krijgt de ademruimte om op je eigen tempo keuzes te maken over je toekomstige woning. Daarnaast geeft dit je de mogelijkheid om de kosten te spreiden. Zo koop jij je eigen woning volledig volgens jouw eigen planning en budget!