Huis bouwen voor 80.000 euro

Huis bouwen voor 80.000 euro
casco woning bouwen

Een huis bouwen voor 80 000 euro? Het is mogelijk met BUILDINC!

Veel mensen willen graag een huis laten bouwen, maar met de huidige grond- en woningprijzen krijgt niet iedereen de kans om zijn droomhuis te verwezenlijken. Of toch? In dit artikel laat BUILDINC je kennismaken met enkele goedkopere alternatieven voor het bouwen van een woning. Met deze praktische tips is het zelfs mogelijk om een eigen huis te bouwen voor 80 000 euro! Lees snel verder en maak je droom waar

Betaalbare woningen vinden, geen makkelijke opdracht

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen, grond- en woningprijzen swingen de pan uit. Daarbij lijkt nieuwbouw ook steeds minder evident. Veel mensen zien een leven lang huren als hun enige optie. Ondertussen bedacht men al heel wat oplossingen voor dit probleem, zoals cohousing of coöperatieve woonprojecten.

Hoewel dit voor sommigen zeker kan werken, is dit voor anderen minder vanzelfsprekend. De voordelen van goedkoper wonen wegen niet op tegen de nadelen van weinig ruimte en privacy.

BUILDINC wil graag iedereen de kans geven om een eigen stekje te creëren. Daarom geven we graag extra informatie over wat de prijs van woningen beïnvloedt. Als je die elementen in kaart brengt en alles slim aanpakt, wordt goedkoper bouwen mogelijk.

Daarenboven geven we je enkele voorbeelden van hoe het anders kan. Op die manier lijkt een eigen droomhuis toch dichterbij dan je denkt! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Factoren die de prijs beïnvloeden

Het lijkt vanzelfsprekend dat mensen met een klein budget geen moderne villa bouwen. Bij een goedkope woning zal de oppervlakte kleiner zijn en mag je niet rekenen op een zwembad. Gelukkig biedt kleiner wonen heel wat voordelen, zoals meer vrije tijd, rust én een kleinere ecologische voetafdruk.

Een hoge prijs heeft ook te maken met de materialen waarmee de woning is aangekleed. Gelukkig staat de hedendaagse bouwtechnologie zodanig ver dat lagere prijzen niet meer gelijk staan aan inferieure kwaliteit. Er zijn heel wat hoogkwalitatieve alternatieven op de markt die jouw woning een residentiële uitstraling geven. 
vakantiewoning bouwen kosten

Het is daarbij wel belangrijk dat je baas over je eigen portefeuille blijft. Als je samenwerkt met een aannemer, dan verlies je al snel het budget uit het oog en kan je te maken krijgen met onvoorziene kosten. Een gouden tip is dus om het overzicht over de uitgaven te bewaren en alles in gesprek te beslissen

Huis bouwen voor 80 000 euro: dit zijn de opties

Als je goedkoop wil bouwen, dan moet je volgens bovenstaande lijst rekening houden met een kleine oppervlakte, kiezen voor een eenvoudiger leven, duurzame materialen gebruiken en weet hebben van de uitgaven.

Op het eerste gezicht lijkt dat veel gevraagd, totdat je de geweldige bouwopties van BUILDINC ontdekt! Met deze alternatieve woon- en bouwmogelijkheden is jouw huisje goedkoper gebouwd.

Kies voor casco, het bouwpakket-huis

Casco’ is Spaans voor ‘scheepsromp’, wat verwijst naar de robuustheid van dit zelfbouwpakket. Een ‘zelfbouwpakket’ betekent niet dat we de toekomstige bewoners van het huis aan hun lot overlaten, wel dat de mate van afwerking vrij te kiezen is. BUILDINC voorziet namelijk de binnenconstructie en buitenafwerking van de woning, de rest hangt volledig van jou af.

Ben je een handige Harry? Dan kan je kosten besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken, want wie veel taken op zich neemt, kan tot wel tienduizenden euro’s besparen. Heb je meer vertrouwen in een professional, dan kan je de casco woning in elkaar laten zetten door BUILDINC!

Het skelet van de woning is voor 90% opgebouwd uit zogenaamde SIP-panelen. Dit zijn efficiënte wind-, water- en luchtdichte panelen met een hoge isolatiewaarde. Ze zijn makkelijk te monteren, waardoor de constructie er binnen de drie weken staat. Dat heeft uiteraard ook een positieve impact op je portefeuille!

Neem contact met ons op voor meer informatie over casco woningen bouwen!

Tijd en geld besparen met een prefabwoning

Prefabwoningen lijken niet erg aantrekkelijk, maar deze bouwtechniek heeft in de laatste decennia een enorme evolutie doorgemaakt. Het hoeft daarom niet langer onder te doen voor de klassieke woningbouw.

De verschillende modules worden op een gecontroleerde manier opgebouwd in een atelier of fabriek. Hiervoor is er minder mankracht én tijd nodig, voor dezelfde kwaliteit. Eenmaal de modules afgewerkt zijn, worden ze ter plaatse gemonteerd.

Op vlak van duurzaamheid hoeft een prefabwoning ook niet onder te doen. De materialen die voor de opbouw gebruikt worden, zijn veel beter voor de natuur dan wat er in de klassieke woningbouw wordt gebruikt. 

Ook vereist de bouw van een prefabhuis veel minder materialen, waardoor de bouwtijd sneller is én de kosten lager liggen. Bovendien zie je nauwelijks een verschil tussen prefab huizen en standaard huizen.

vakantiewoning bouwen kosten

Droom je weg bij het idee van een eigen betaalbare woning? Vraag dan je offerte aan bij BUILDINC. Zo wordt je droom realiteit!

Eenvoudiger leven in tiny houses

Tiny houses zijn een erg populaire woonoplossing, vooral bij jongere mensen. Klein wonen betekent meer tijd voor de dingen die er echt toe doen. De nadruk ligt veel minder op materiële zaken, en meer op ervaringen. Bovendien hangt de grootte van je woning nauw samen met ecologisch wonen. Hoe kleiner, hoe beter dus!

Een klein huis bouwen, wil niet zeggen dat je dicht op elkaar gepakt moet leven. Vaak maakt een tiny house deel uit van een community, waarbij de grond door verschillende bewoners samen werd aangekocht. Meestal werd er dan ook geïnvesteerd in een gemeenschappelijke ontspanningsplaats. Dit combineert dus het beste van cohousen met de geweldige voordelen van een eigen huisje.

Vermijd toekomstige kosten met deze mogelijkheden

Zoals je merkt, kan een alternatieve woon- of bouwoplossing nooit met alle aandachtspunten rekening houden. Toch maakt BUILDINC er een missie van om jouw kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom vertellen we je graag meer over twee duurzame mogelijkheden die jouw toekomstige rekeningen een pak lager maken.

Investeer in een lager e-peil

Misschien ben je tijdens het doornemen van online wooninspiratie het concept van een BEN-woning tegengekomen. BEN staat voor Bijna EnergieNeutraal. Dat houdt in dat er, met behulp van nieuwe technologieën naar een e-peil onder de dertig gestreefd wordt.

Er wordt voornamelijk ingezet op uitstekende isolatie en groene energiebronnen. Bij het bouwen van jouw nieuwe woning kan je ervoor opteren om bv. zonnepanelen, een thuisbatterij zoals Bluetti, een warmtepomp, enzovoort te installeren. Het is een grote investering, maar eentje die je binnen de vijf jaar terugverdient met lage energiefacturen.

Goed voor het milieu én voor jouw portemonnee!

Ga voor een flexibele woning

Modulair bouwen houdt in dat de materialen die voor de opbouw van een bepaalde ruimte (module) werden gebruikt, in de toekomst kunnen worden hergebruikt bij de constructie van een andere ruimte.

Dit is voornamelijk interessant met het oog op gezinsuitbreiding. Het wordt gebruikt in meegroeiwoningen of zorgwoningen. De oude slaapkamer van zoon- of dochterlief kan makkelijk omgevormd worden naar een tuinhuis of tuinkantoor wanneer hij of zij het nest heeft verlaten. Op die manier bespaar je heel wat aan renovatiekosten én bouwafval!

Kies voor BUILDINC en geniet binnenkort van een duurzame woning! Nog wat overtuiging nodig? Lees nog meer over ons en onze duurzame passie.

Houd rekening met deze valkuilen!

Als laatste geven we je graag nog enkele valkuilen mee. De bouw van deze alternatieve woningen mag dan wel goedkoper zijn, toch zijn er enkele factoren die roet in het eten kunnen gooien. Houdt bij het opmaken van je budget zeker rekening met de volgende punten.

Aankoopprijs van bouwgrond

Een casco, prefab of tiny house mag dan nog zo goedkoop zijn, het heeft een plek nodig om te staan. Je moet dus ook de prijs van de bouwgrond incalculeren voordat je beslist om te bouwen. Hoeveel je hiervoor betaalt, hangt af van de ligging. Hoe dichter bij een stadscentrum, hoe duurder. Een goedkope woning begint bij een goedkope grond

Lonen van de mensen die voor je werken

Je kan heel wat besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken. Toch kan je sommige dingen maar beter overlaten aan een vakman. Op die manier vermijd je niet alleen ongelukken, maar ook toekomstige reparatiekosten. Offertes aanvragen is de boodschap!

Belastingen

Een nieuwe woning bouwen, betekent 21% belastingen betalen. Gelukkig zijn er nog heel wat andere premies die de kosten kunnen drukken. Neem snel een kijkje op premiezoeker, de website van de Vlaamse overheid.

BUILDINC let op de details bij elk nieuwbouwproject!

Kies voor bouwbedrijf BUILDINC als je projectpartner en vink gerust alle aandachtspunten af. Wij zijn niet zomaar een bouwbedrijf, maar eentje met een groen hart. Samenwerken met BUILDINC betekent een uitgebreide kennis en expertise over circulair en ecologisch bouwen, complete transparantie én de meest energie-efficiënte oplossingen. Samen maken wij jouw droom waar!

Neem contact met ons op voor een gratis, vrijblijvende offerte!