Snel huis bouwen

Snel huis bouwen

Snel huis bouwen? BUILDINC kan het!

Een instapklaar huis laten bouwen lijkt voor veel mensen een onbereikbare droom. Toch willen we bij BUILDINC iedereen de kans geven om van een nieuwbouw te profiteren. Daarom ontwikkelden we een prefab bouwmethode, die eender welk bouwproject een pak goedkoper maakt. Wil je snel een huis bouwen? Dan is dit dé bouwmethode bij uitstek. In dit artikel leggen we van naaldje tot draadje uit hoe dit bouwproces in z’n werk gaat en wat je kan verwachten van een prefabwoning. Grijp nu je kans om jouw bouwdroom te realiseren!

Prefab bouw: de snelste weg naar een eigen woning

‘Prefab’ is kort voor prefabricated. Alles wat dus op voorhand in een fabriek wordt gemaakt, is prefab; van soep in blik tot een woning. De meeste mensen associëren dit met iets van mindere kwaliteit, maar niets is minder waar. Als het op woningbouw aankomt, hoeft een prefab huis zeker niet onder te doen voor een standaard woning.

Aangezien alle elementen, van dragende structuur tot de afwerking van de ramen, in gecontroleerde omstandigheden worden gemaakt, kunnen er makkelijk kwaliteitscontroles worden uitgevoerd. De volledige constructie wordt meermaals op stevigheid, wind- en waterdichtheid gecheckt en voldoet daarom aan alle voorwaarden van bewoonbaarheid


Een gecontroleerd en snel bouwproces zorgt ervoor dat jij enkele stappen kan overslaan. Met een prefab woning heb jij op korte termijn de sleutel van je eigen instapklare woning in handen. Waar wacht je nog op? Klik hier om een afspraak te maken met BUILDINC!

Wat houdt de prefab bouwmethode in?

We horen je al denken: ‘Wat houdt die snelle bouwmethode dan in?’ Goede vraag! Dat hangt natuurlijk af van welk soort prefab woning je kiest. Met deze bouwmethode kan je zowel een moderne villa bouwen als een klein huis laten bouwen, al zal de opbouw van een containerwoning natuurlijk enigszins verschillen met die van een tiny house op basis van houtskeletbouw. De keuze is volledig aan jou!

Onzeker over hoe jij jouw toekomstige woning wil vormgeven? Raadpleeg een inhouse architect!

Over het algemeen wordt eerst de structuur van de constructie opgebouwd, dat is het geraamte van de woning. Eenmaal dat er staat, kan er aan de verschillende modules gewerkt worden die ter plaatse aan het skelet worden gemonteerd. Dit wordt gedaan met speciale panelen die meteen zorgen voor de isolatie van je woning.

Ondertussen wordt er op je bouwgrond een fundering voorzien. Als alles is afgewerkt, is het tijd voor assemblage. Aangezien alle onderdelen kant-en-klaar worden geleverd, staat de ruwbouw er dezelfde dag nog! Daarna worden de nutsvoorzieningen geïnstalleerd: elektriciteit, verwarming, sanitair, etc. Vervolgens heb jij zelf de afwerking van de dakbedekking, de binnenkant en de buitenkant in handen.

Let op! Voor de bouw van een prefab woning heb je ook een bouwvergunning nodig.

Prefab bouw versus traditionele bouw

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft prefab bouwen zeker niet onderdoen ten opzichte van de klassieke woningbouw. Systeembouw biedt immers heel wat voordelen die niet van toepassing zijn op de klassieke bouwmethode. We vergelijken hieronder beide methodes. 

Verminder de bouwtijd met een prefabwoning

Klassieke woningbouw: verschillende factoren beïnvloeden de bouwtijd

Bij de klassieke woningbouw wordt de architectuur meteen ter plaatse op de werf gebouwd. Dat wil zeggen dat het proces onderhevig is aan de Belgische weersomstandigheden. Op zich zou je er dan voor kunnen opteren om in de zomer te bouwen, al moet je dan wel rekening houden met het bouwverlof. Bovendien kan er elk moment een vakman uitvallen door ziekte of een werkongeval. Dit zijn allemaal factoren die een negatief effect hebben op de bouwtijd.

Systeembouw: bouwen in een gecontroleerde omgeving

In de gecontroleerde omstandigheden van het atelier hebben de werknemers geen last van het weer en zijn de werktoestanden veiliger. Daarnaast zijn er minder vakmannen nodig voor de opbouw van een prefab woning. Door het eenvoudige montagesysteem kunnen de verschillende modules ook efficiënt worden geassembleerd. Daarom is de bouwtijd aanzienlijk lager bij prefab bouw dan bij traditionele bouw.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Woningbouw zorgt voor veel afval, waarbij veel stukken maar één keer te gebruiken zijn. BUILDINC zet zich daarom in voor een meer duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Dankzij het circulair bouwen kunnen alle gebruikte materialen opnieuw ingezet worden bij het bouwen van iets nieuw. Zo laten we niets verloren gaan.

Aangezien een prefab woning opgebouwd is uit verschillende modules die met een efficiënt systeem zijn geassembleerd, is het mogelijk om een ongebruikte module om te vormen en een nieuwe invulling te geven. Door middel van modulair bouwen is het zo bijvoorbeeld mogelijk om van een lege kinderkamer een tuinkantoor te maken.

Op die manier laten we niets verloren gaan! Dat is niet enkel goed nieuws voor de planeet, maar ook voor jouw portefeuille.

Kwaliteit gegarandeerd

Zoals al eerder aangehaald, worden er regelmatig kwaliteitscontroles uitgevoerd in het atelier. Indien er iets niet naar wens is, kan het op die manier makkelijk vervangen worden. Dat is niet mogelijk bij de klassieke woningbouw. Deze controles verlopen steeds volgens de standaarden voor bewoonbaarheid, opgesteld door de Belgische overheid.

Je kan er dus voor de volle 100% op vertrouwen dat je prefab woning wind- en waterdicht is, geïsoleerd is en voorzien is van een ventilatiesysteem en alle nutsvoorzieningen. Bovendien is zo’n prefab woning even stevig als een standaard woning. Wie denkt dat een prefab woning slechts een kartonnen huisje is dat met een klein briesje omvalt, denkt dus verkeerd!

Prijs van een prefab woning

Hoeveel het kost om een prefab huis te produceren hangt af van verschillende factoren: de grootte van het bouwproject, de materialen die worden gebruikt (voor wanden en vloeren) en de mate van afwerking. Als je het slim aanpakt is het mogelijk om een huis te bouwen onder de 100.000 euro.

Indien je de kosten van jouw project in kaart wil brengen, neem je het best contact op met BUILDINC voor een vrijblijvende kostenraming.

Laat je huis snel bouwen door BUILDINC!

BUILDINC is dé expert in ecologische woningbouw. We leveren snel duurzame en slimme prefab woningen waar jij de rest van je leven van kan genieten. Heb jij je bouwplannen al klaar of blijft het voorlopig bij een droom? Je bent hoe dan ook welkom bij BUILDINC!