Casco woning te koop Heist-op-den-Berg

Casco woning te koop Heist-op-den-Berg
casco woning bouwen

Casco woning te koop Heist-op-den-Berg?
Ontdek mogelijkheden bij BUILDINC!

Heist-op-den-Berg zegt de meeste mensen misschien niet veel, en dat is goed! Voor mensen die graag in een groene en rustige omgeving wonen, is Heist-op-den-Berg erg gunstig gelegen. Toch zou het je verbazen wat deze uitstekende locatie nog meer te bieden heeft! Je vindt er met gemak een charmante woning op wandelafstand van de dorpskern of een handelsruimte met topligging. Wat je ook zoekt, BUILDINC kan jouw woonwensen laten uitkomen.

Ooit al eens een casco woning overwogen? In dit artikel ontdek je, onder andere, de brede waaier aan mogelijkheden die een casco woning te bieden heeft!

Ben je op zoek naar een casco woning te koop in Heist-op-den-Berg? Ook hiermee kan BUILDINC je helpen. Lees zeker verder voor meer informatie!

Wonen in het rustig gelegen Heist-op-den-Berg

Groene en uiterst rustig gelegen toplocatie

Wie op zoek is naar innerlijke rust, zal zich meteen thuis voelen in Heist-op-den-Berg. De gemeente bevindt zich in het zuiden van de provincie Antwerpen. Dat gebied wordt ook wel de Zuiderkempen genoemd en staat bekend om zijn wandel- en fietsroutes. De omgeving heeft ook een rijke geschiedenis die duizend jaar teruggaat. Het maakt de dorpskern en de omliggende woonkernen erg pittoresk.

Daarentegen bevind je je niet in the middle of nowhere. Kleine steden zoals Aarschot of Zolder liggen slechts een paar kilometer verderop. Daarnaast zijn de grote steden Antwerpen, Mechelen of Leuven nooit ver weg.

Omwille van deze gunstige locatie zijn er heel wat woonmogelijkheden. Dichterbij het centrum vind je snel een gezellige woning, zowel nieuwbouw als een te renoveren woning, of een (gelijkvloers) appartement. Dat kan eventueel in een doodlopende straat waar kinderen vrij kunnen spelen. Daarnaast vind je hier ook panden die als handelsruimte, praktijkruimte, bureau of magazijn ingericht kunnen worden.

Een paar kilometer buiten het centrum Heist-op-den-Berg vind je met gemak een rustige verkaveling. Wie interesse heeft in een vrijstaande woning met inpandige garage, veranda en zwembad, kan maar beter in die omgeving zoeken. Want er is voor elk wat wils in Heist-op-den-Berg!

Instapklare woning, te renoveren woning of bouwgrond kopen? Of liever een casco woning?

Goed, je hebt de ideale ligging gevonden, maar heb je al nagedacht over welk soort huis je wil kopen? Dit is geen eenvoudige beslissing, daarom geeft BUILDINC je graag alle mogelijkheden mee. 

Nieuwbouw: splinternieuwe woning

Je kan ervoor kiezen om te investeren in nieuwbouw. Zoals de naam al weggeeft, is alles in dit huis spiksplinternieuw en instapklaar. Zelf hoef je niet meer na te denken over renoveren of bijbouwen.

Het enige wat jou te doen staat, is een woning vinden die bij jouw smaak past met de ligging die je voor ogen had. Het vraagt dus al een hele hoop geluk om dat te bereiken. Zoek je toch een pand dat meer van je persoonlijkheid kan laten zien? Dan zijn één van de volgende opties misschien iets voor jou!

Te renoveren woning

Met een te renoveren woning kan je verschillende kanten uit. Meestal is een te renoveren pand goedkoper dan een nieuwbouw. Door middel van een karaktervol renovatieproject maak je van een leuke woning een uitzonderlijke woning.

Je hebt de vrijheid om een pand volledig in te richten volgens jouw smaak, al moet je wel rekening houden met enkele beperkingen. Renovaties vragen veel moeite en budget. Soms is het zelfs niet mogelijk om bepaalde plannen uit te voeren omdat het architecturaal gezien niet kan. Misschien biedt de derde oplossing dan wel een antwoord op deze problemen.

Grond kopen

Grond kopen wordt steeds populairder omdat het een blanco blad is. Je kiest voor een rustige ligging en bouwt jouw thuis volledig volgens jouw visie. Wens je een charmante vrijstaande woning met grote tuin, terras en zonnepanelen op het dak? Dat is allemaal mogelijk!

Niets staat je in de weg om een prachtige woning te bouwen. Met een eigen stukje grond combineer je voordelen van een nieuwbouwwoning met het karaktervolle van de te renoveren woning.

Casco woning

Dan is er nog een laatste optie: de casco woning die je zo koopt of laat plaatsen op jouw grond. Van daaruit kan je dan verder bouwen aan jouw droomhuis. Vraag je je af: Wat zijn de voordelen van een casco woning? Dan biedt dit artikel raad. Bovendien kan een huis in casco kopen veel voordelen hebben, want wie veel taken op zich neemt, kan tot wel tienduizenden euro’s besparen. Meer hierover later!

Welke optie ook jouw voorkeur ook heeft, BUILDINC kan je helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Casco woning te koop Heist-op-den-berg? Bouw er zelf een!

Bouwen kost bloed, zweet, tranen en handenvol geld. Om die reden lijkt het voor velen niet haalbaar om die droom te verwezenlijken. Met het casco bouwsysteem wil BUILDINC iedereen de kans geven om een eigen bouwproject waar te maken. Hieronder volgt een extra woordje uitleg.

Vraag je je af wat de betekenis van casco juist is? Casco is Spaans voor ‘scheepsromp’, maar het heeft eigenlijk niks te maken met vaartuigen, behalve dat het systeem even robuust is als een zeeschip.

Het casco bouwpakket bestaat uit SIP-panelen in verschillende maten die de ruwbouw van je woning voor 90% opmaken. Dit wind- en waterdichte skelet omvat dus de dragende constructie en de buitenafwerking. Omwille van de efficiënte assemblage en hoge isolatiewaarde is het ideale product om in sneltempo een gezellige woning te creëren.

Hoewel je aan het einde van de rit zelf bepaald hoeveel je uitgeeft, ligt de aankoop van een casco woning gemiddeld 30% lager dan een standaard woning. Uiteraard zijn er variabelen die de prijs beïnvloeden zoals de aankoopprijs van de bouwgrond, hoe groot of luxueus de woning wordt, welke materialen er werden gebruikt en in welke mate er beroep werd gedaan op externe arbeidskrachten.

Wie een casco-bouwpakket koopt, koopt dus geen afgewerkte woning, maar wel de vrijheid om in een korte tijd de perfecte thuis te bouwen. Naast bouwpakketten, biedt BUILDINC ook geplaatste casco woningen aan. Zo moet je zelf niet bouwen, maar heb je wel de voordelen van een casco woning.

Top tip: de Vlaamse overheid biedt heel wat premies voor (ver)bouwen van een woning. Kijk op premiezoeker voor meer informatie.

Jouw perceel, jouw visie

Nu de ruwbouw er staat, begint het pas echt! De afwerking van de woning ligt volledig in jouw handen. Ben je zelf handig? Dan is dit hét moment om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Door zelf de nutsvoorzieningen aan te sluiten, te schilderen of de tuin aan te leggen kan je de kosten drukken.

Laat je die zaken liever over aan een professional? Dan helpt BUILDINC je graag verder. Je kan ervoor kiezen om samen te werken met een aannemer en/of het technische werk uit te besteden aan iemand met kennis van zaken. Het is jouw perceel, jouw droomwoning, jouw vrijheid om te doen wat je wil. BUILDINC is er om jou te ondersteunen in de weg naar jouw perfecte woning.

Wil je een casco woning bouwen? Breng je de kosten graag al eens in kaart? Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan via onze website!

Om levenslang van te genieten

BUILDINC als projectpartner kiezen, is kiezen voor duurzaamheid. Wij gebruiken steeds kwalitatieve materialen om stevige bouwwerken af te leveren. Bijdragen aan de wegwerpmaatschappij is niet ons ding, wij kiezen voor ecologisch bouwen.

BUILDINC zet liever in op strategieën uit de circulaire woningbouw. Het houdt in dat vrijwel alle onderdelen die we gebruiken in de constructie van een pand opnieuw gebruikt kunnen worden bij het bouwen van iets anders. Dat is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor jouw portefeuille!

Om die reden zetten we ook graag in op modulair bouwen. Heb je bijvoorbeeld een huis gebouwd met het oog op gezinsuitbreiding, maar wordt die ruimte na twintig jaar niet meer gebruikt? Dan maakt BUILDINC er graag een tuinkantoor of poolhouse van. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!  

BUILDINC, dé beste partner bij duurzame bouwprojecten

Droom je van een zelfgebouwde woning in een rustige straat van Heist-op-den-Berg? Dan is BUILDINC de ideale partner om die wens in vervulling te doen gaan! Casco woning of niet, op onze duurzame oplossingen voor ecologisch bouwen, transparantie, expertise en vakmanschap kan je altijd rekenen. 

Specialist in ecologisch en energiezuinig bouwen

BUILDINC werd ooit in het leven geroepen met één duidelijk doel; duurzaam wonen mogelijk maken voor iedereen. Hoewel we al heel wat kennis op zak hebben, leren we elke dag bij over de nieuwste innovaties in het veld. Daarom kan je er bij ons van uitgaan dat we steeds op zoek gaan naar de meest efficiënte, slimme en groene oplossing!

Voorstander van duidelijke en open communicatie

Aangezien dit jouw bouwproject en woondroom is, vinden we transparantie erg belangrijk. Elke vraag of elk probleem dat zich voordoet, kan je gerust met ons bespreken. We brengen graag al jouw wensen en noden in kaart om zo jouw perfecte thuis te bouwen.

Op dezelfde lijn zitten is voor ons erg belangrijk, daarom werkt dit ook in omgekeerde richting en brengen we jou op de hoogte van elke nieuwe evolutie in het project. Heb je nu al een vraag of nood aan advies? Neem gerust contact met ons op!  

Ervaren vakman met open mind

Bij BUILDINC worden we graag uitgedaagd! Heb je een bouwvraag? Dan delen we graag onze kennis en expertise om samen met jou een passende oplossing te vinden. Zo zorgen we samen voor een duurzame en energie-efficiënte woning op maat.

Liggen je bouwplannen al klaar? Bespreek ze dan zo snel als je kan met BUILDINC en zo wordt het huis van jouw dromen realiteit!