Casco woning te koop

Casco woning te koop
casco woning te koop

Een casco woning kopen: een duurzaam droomhuis naar wens

Speelde jij als kind ook zo graag met lego? En droomde je er toen ook van om ooit zelf je eigen droomhuis te kunnen bouwen? Of had je een boomhut en hoopte je hier ooit in te kunnen wonen? Dan hebben we goed nieuws: je eigen droomhuis bouwen, het kan met een casco woning!

Een casco-watte?

De term “casco” komt van het Spaanse “casco”, dat scheepsromp betekent. Het krijgt deze naam omdat enkel de dragende constructie en de buitenafwerking er al volledig staan. Dit kan al heel wat kosten drukken. Een casco-woning is dus een woning waarvan enkel het skelet aanwezig is.

Een casco woning komt tot stand in twee fases. De ruwbouw maakt Buildinc voor jou. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de grondwerken, dakconstructie, metselwerken, voegwerken, isolatie of het buitenschrijnwerk. Je hoeft ook niet bang te zijn voor regen of kou, want je hebt sowieso een wind- en waterdichte woning.

casco woning ruwbouw

Daarna is het aan jou. Jij mag beslissen hoe de rest van het huis eruit komt te zien. Het budget, de inrichting en de afwerking heb je dus zelf in handen. Het tempo waarin je huis tot leven komt, bepaal je ook volledig zelf. Jij kiest waar wij komen helpen en wat je zelf doet. 

Als je wilt, zorgt Buildinc ook voor de elektrische leidingen, waterleidingen, ventilatie, verwarming, het sanitair… Als je liefst zelf aan de slag gaat maar niet goed weet hoe, dan staat Buildinc voor je klaar met professioneel advies.

Maar dat is niet alles. Een casco woning is niet alleen leuk om te maken, ze is ook duurzamer en goedkoper dan de meeste andere huizen. Zelf de afwerking beslissen betekent namelijk dat je voor budgetvriendelijke materialen kan gaan, of juist meer gaat focussen op milieuvriendelijke opties.

Een casco woning kopen is goed voor de planeet

Smarter, faster & greener

Zoals alle constructies van Buildinc is ook de casco woning “100% duurzaam en 120% circulair”. Buildinc is gekend om zijn innovatieve bouwoplossingen en duurzame pakketten. Elk gebouw dat Buildinc plaatst, kan worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd op eender welke locatie. Door zijn jarenlange ervaring is Buildinc de ideale partner om mee in zee te gaan voor het bouwen van een casco woning.

groener bouwen

Circulair

Dat Buildinc circulair bouwt, betekent dat er efficiënt en effectief gebruik gemaakt wordt van hulpbronnen. Buildinc heeft oog voor de toekomst en denkt na over wat er op lange termijn met je (casco-)woning gebeurt. 

Dit zorgt niet alleen voor een ecologische, maar ook voor een sociale en economische meerwaarde. Slimme circulaire systemen zijn minder arbeidsintensief, waardoor ze minder scholing vragen en meer werkgelegenheid creëren. Circulair bouwen vraagt bovendien om nieuwe businessmodellen: Buildinc biedt je niet alleen een product, maar ook een samenwerking aan. 

Buildinc is open over hun manier van werken, de materialen die ze gebruiken, de volledige bouwketen… En jij hebt altijd het laatste woord. 

Modulair

Voor de ruwbouw van je casco woning gebruikt Buildinc modulaire SIP-panelen. Deze panelen bestaan in zes types met verschillende hoogtes, breedtes en dieptes. Deze zes modellen zijn voldoende om te voldoen aan 90 procent van de bouwvraag! 

Door de unieke kleur- en vormcode van de panelen, worden fouten en onduidelijkheden vermeden. SIP-panelen zijn luchtdicht en hebben een hoge isolatiewaarde. Daarnaast zijn ze energiezuinig, zelfdragend en kun je er weersonafhankelijk mee bouwen. Heel gebruiksvriendelijk dus! 

Bijkomend heb je bij een casco-woning ook volledige vrijheid over de afwerking. Zo kies je zelf de binnendeuren, vloer, ramen, enzovoort. Zo is je huis helemaal ingericht volgens jouw smaak!

casco woning afwerken sip panelen

Een casco woning kopen is goed voor je portemonnee

En last but not least: ook de prijs van je casco woning heb je helemaal zelf in handen! Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten van de ruwbouw natuurlijk. Maar zelfs wanneer je een iets luxueuzer cascohuis wilt, ligt de prijs gemiddeld 30% lager dan bij de meeste andere woningen. 

Ook het tempo van bouwen bepaal je zelf. Als je wilt kan je met verschillende aannemers werken zodat je alles exact naar jouw wensen hebt. Daarnaast is het tempo van de bouw aanpassen een handige manier om de kosten te spreiden. 

Doordat de eindafwerking geen deel uitmaakt van de verkoopprijs van het huis, bespaar je bovendien notariskosten. De prijs van je droomhuis hangt dus af van de materialen die je kiest, de hoeveelheid werk die je zelf doet, het tempo waarop je bouwt… 

Dit maakt het moeilijk om er een exact bedrag op te kleven. Via dit formulier vraag je echter gemakkelijk een gratis prijsschatting aan.

Een casco woning kopen is goed voor iedereen

De grondstoffen die de aarde ons biedt zijn eindig, dat weet intussen iedereen. Overal klinken alarmbellen, iedereen roept om verandering. Door te kiezen voor een casco woning, realiseer jij deze verandering ook echt. Een studie van de Technische Universiteit Delft wees al in 2015 aan dat er een betere toekomst ligt in een circulaire economie. 

Buildinc gaat hierin mee met zijn innovatieve bouwtechnieken. De casco woning is hier het voorbeeld bij uitstek. Een casco woning is duurzaam, zowel op economisch als op ecologisch als op sociaal vlak. Omdat je zoveel zelf in de hand hebt, kun je je casco woning gemakkelijk omtoveren tot je droomhuis. Laat je creativiteit maar los! Buildinc staat je bij met professioneel advies en jarenlange ervaring. 

Zit je toch nog met vragen? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier.