Containerwoning 2.0

Containerwoning 2.0
Op zoek naar een alternatieve en goedkopere manier van bouwen? Wat dacht je van een containerwoning? Ontdek hier de veelzijdigheid van de container(woning)!
containerwoning

Een containerwoning, iets voor jou?

De traditionele woningbouw lijkt steeds minder aantrekkelijk. In een snel veranderende maatschappij blijkt een klassiek bouwproces namelijk niet flexibel genoeg te zijn. Gelukkig weet BUILDINC raad! Wat dacht je bijvoorbeeld van een containerwoning?

Ben je een fan van ecologische producten en wil je jouw voetafdruk verkleinen? Een kleine woning maakt een groot verschil. Benieuwd wat deze kleine, bijzondere paradijsjes allemaal te bieden hebben? Lees dan zeker verder. 

Wat is een container huis?

Wonen in een container lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd. Je associeert het natuurlijk met de zeecontainers die je op grote schepen ziet. De term verwijst echter eerder naar de vorm van de woning dan naar een letterlijke container. 

Door de inrichting, opsmuk aan de buitenkant en algemene afwerking garanderen we je dat je die zeecontainer snel vergeet!

Alleen maar voordelen!

Al zijn ze even robuust als een zeecontainer, van die container merk je niet veel. Modulaire woningen zoals containerwoningen bieden tal van voordelen! Ze zijn ecologisch, flexibel, efficiënt én de prijs hiervoor ligt aanzienlijk lager.  

containerwoning

Afwerking

Containerwoningen zijn, net zoals bij traditionele bouw, af te werken met alle mogelijke bouwmaterialen. Zowel voor de vloeren, als de binnen- en buitenmuren zijn de opties eindeloos. Natuurlijk voorziet BUILDINC al bepaalde zaken, zoals ventilatie, leidingen en elektriciteit, maar ook het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van vloerverwarming is zeker mogelijk. 

Daarnaast is de juiste fundering, een goede isolatie en ramen van dubbel glas een must bij het bouwen van een containerwoning. Ook het isoleren van het dak en de vloer is van belang. Bij BUILDINC laten we niets aan het toeval over. Wij zorgen voor een constructie met een ongeziene isolatiewaarde in de sector.

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Modulair bouwen, beter dan de traditionele bouw

Containerwoningen en andere modulaire alternatieven zijn het antwoord op de vele tekortkomingen van de traditionele bouw. Omwille van de vele voordelen is modulair bouwen de toekomst. We vatten het even kort samen. 

Modulair bouwen?

Ben je geen Einstein op vlak van alternatieve bouwtechnieken? Geen nood, BUILDINC is een expert! Bij modulair bouwen worden de verschillende units op voorhand in een fabriek of atelier geproduceerd. Dit gebeurt op een snelle en milieuvriendelijke manier. 

Wanneer deze modules klaar zijn worden ze naar de bouwplaats getransporteerd en ter plekke gemonteerd. Door het efficiënte Tabiclack-systeem, waar BUILDINC exclusief mee bouwt, zijn de modules ook demonteerbaar. Je kan ze dus makkelijk herschikken en opnieuw gebruiken.
containerwoning
containerwoning

Voordelen van modulair bouwen

Afgestemd op jouw behoeften

De structuur van jouw containerwoning is volledig vrij te kiezen. Uiteraard begin je met een standaard container, maar die is zeker uit te breiden tot een woning met twee verdiepingen. Een containerwoning bouwen betekent dat je de constructie volledig naar je hand kunt zetten. 

Nood aan een extra slaapkamer, werkplaats of bijgebouw? Door het modulaire systeem heb je in een handomdraai extra ruimte. Plaats te veel? Verander de indeling van je woning naar jouw wensen. Jouw woning groeit met je mee

Bij BUILDINC kan je ook steeds terecht voor advies bij onze in-house architecten. Door de makkelijke demontage is er zelfs de optie om de volledige woning te verplaatsen! Je hoeft dus niet je hele leven in dezelfde stad of gemeente te wonen. 

Snel en efficiënt productieproces

De productie van modules in een fabriek of atelier is een groot voordeel! Door grotere woonunits van de containerwoning op voorhand te produceren kan er sneller doorgewerkt worden. Er moet immers geen rekening gehouden worden met slecht weer en zo ben je niet afhankelijk van verschillende planningen. De geprefabriceerde woningen worden dus in de meest optimale omstandigheden geconstrueerd. Het is meer dan prefab alleen!

De toepassing van het Tabiclack-systeem zorgt voor een vlotte (de)montage. Deze panelen zijn volledig geïsoleerd en voorzien van een makkelijk montage-systeem dat de plaatsing van je woning aanzienlijk versnelt. 

Milieuvriendelijk alternatief

BUILDINC zet steeds in op duurzame en groene woningbouw. Daarom gebruiken we enkel recycleerbare grondstoffen bij het construeren van een gebouw. Daarnaast streeft BUILDINC naar een zuinig water- en energieverbruik

In samenspraak met de toekomstige bewoner worden de mogelijkheden hiervoor onderzocht. Worden er zonnepanelen geplaatst ? Wordt er een warmtepomp geïnstalleerd? Welk ecologisch materiaal wordt er gebruikt voor de isolatie? BUILDINC zoekt het samen met jou uit!

Tijdens het bouwen of verbouwen wordt er in de traditionele woningbouw veel afval geproduceerd. Gelukkig zet BUILDINC in op circulaire woningbouw. Bij de bouw van een containerwoning wordt hier ook altijd rekening mee gehouden. 

Circulaire woningbouw

Bij circulaire woningbouw kunnen alle elementen die gebruikt zijn in de constructie van je containerwoning opnieuw gebruikt worden. Van ramen tot leidingen, van fundering tot vloer, alles kan hergebruikt worden. Op die manier doe je aan duurzaam bouwen. Het zijn dus niet enkel de materialen en grondstoffen die duurzaam en groen zijn, maar de volledige woning!

circulaire woning

Mogelijkheden

The sky is the limit! Met een containerwoning kan je alle kanten uit. Hieronder vind je enkele toepassingen.

Tiny house

Containers worden vaak als basis voor een tiny house gebruikt. Deze kleine oppervlakte wordt efficiënt maar comfortabel ingericht, zodat je zeker van alles voorzien bent. Kleinere afmetingen zorgen ook voor lage kosten. Met een tiny house kan jij je minimalistische levensstijl realiseren! 

Aanbouw bij een bestaand huis

Containers zijn ideaal als aanbouw. Geen plek voor de auto? Gebruik een container als garage! Met een moderne afwerking heb je ook meteen een veranda. Of wat dacht je van een extra grote, lichtrijke leefruimte? De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Containers als bijgebouwen

Wie had gedacht dat een container zo veelzijdig kon zijn? Ze kunnen namelijk ook dienen als constructies in je tuin. Weg met de saaie kantoren, bouw een tuinkantoor! Met een gestroomlijnde buitenafwerking ziet het er minstens even professioneel uit. 

Het hoeft ook niet “all work and no play” te zijn. Van containers maakt BUILDINC bijvoorbeeld makkelijk een poolhouse of een tuinhuis.

tuinkantoor

Is een container(woning) iets voor jou?

Heeft dit artikel je geïnspireerd? Zie je het al helemaal voor je? Deel je plannen dan met BUILDINC! Contacteer ons en start je nieuwe bouwproject vandaag nog.

Een containerwoning 2.0 bouwen bij BUILDINC

Ook interesse in het bouwen van je eigen, op maat gemaakte containerwoning? Neem dan hier contact op met BUILDINC.
BUILDINC bouwt geen woningen uit zeecontainers, we bouwen iets véél beter: ecologische woningen die modulair gebouwd worden.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een woning van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je woning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De eco-woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

De modulaire huizen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je woning een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it!

Soorten containerwoningen in België en Nederland

Wie eens containerwoningen opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een containerwoning bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een containerhuis (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!