Ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen

Wil je duurzaam of ecologisch bouwen of verbouwen in België? Het bouwsysteem van BUILDINC werkt snel en heeft een duurzaam en energiezuinig karakter.

Je kan ook later je ecologisch huis uitbreiden met een extra verdieping of het helemaal zelfvoorzienend maken. Benieuwd hoe wij het ecohuis van je dromen bouwen?

ecologisch bouwen

Wat is ecologisch bouwen?

Kiezen voor duurzaam of ecologisch bouwen wil zeggen dat je zoveel mogelijk rekening houdt met mens en milieu. Met een eco-huis of BEN-woning (bijna energieneutrale woning) streef je naar zuinig energie- en watergebruik. Daarnaast houden we met het bouwsysteem van BUILDINC ook rekening met de toegankelijkheid van huizen en de aanpasbaarheid ervan over tijd. Wij kiezen voor
“Slim bouwen met levenslang comfort”.

Wil je een bio-ecologisch huis laten bouwen? BUILDINC is expert in het energiezuinig bouwen in Vlaanderen. Met onze innovatieve bouwmaterialen is het zelfs mogelijk om helemaal zelfvoorzienend te zijn. 

Liever alles zelf doen? Dat kan! Met een bouwpakket bouw je zelf de BEN-woning van je dromen. Wij begeleiden je doorheen het volledige proces.

Lees verder hoe wij tewerk gaan.

Jij kiest de afwerking,
wij garanderen de kwaliteit.

Onze eco-woningen bieden je eindeloze mogelijkheden. Of je nu kiest voor een bijgebouw aan je bestaande woning of een Tiny House in je tuin. Wij begeleiden je in al je wensen en eisen in design, functionaliteit én afwerking.

Kies bijvoorbeeld zelf een kwalitatieve afwerking voor je huis. Je hebt keuze uit Degmeda gebrand hout, gevelpanelen, sierpleister, klassieke baksteen en nog veel meer.

We zorgen voor hoogwaardige producten voor alle soorten constructies: dé oplossing op maat voor het isoleren van een dakopbouw, tuinkantoor, poolhouse of andere plaatsen waar de ruimte beperkt is.


Ecologisch bouwen is nog nooit zo makkelijk geweest.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Tabiclack levert hoogwaardige bouwsystemen met een ongeziene isolatiewaarde. Het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil. Zo zal je constructie voor jarenlang plezier zorgen en voldoet het aan de strengste normen, vandaag en ver in de toekomst.

Met BUILDINC heb je nooit last van koudebruggen of isolatieproblemen.

Gevelbekleding voor poolhouses

Wat is bio-ecologisch bouwmateriaal?

Bio-ecologische bouwmaterialen zijn natuurlijke materialen die bestaan uit (quasi) onuitputtelijke grondstoffen, met zo weinig mogelijk of zelfs geen chemisch toegevoegde stoffen, zonder zware milieubelasting en zonder schadelijke gevolgen voor de eigen gezondheid. Een passieve woning bouwen is dus niet enkel een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme keuze voor jezelf en je gezondheid.

Hoe we ecologisch bouwen?

Bij de realisatie van een droomhuis zijn de principes van ecologisch bouwen niet meer weg te denken. Een nieuwe woning bouwen of een bestaand huis kopen en verbouwen, is een belangrijke stap. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed en daarom leggen we graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een passieve woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer.

Ecologisch bouwen: Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Als handige harry kan je zelf aan de slag met begeleiding van een professional. Of heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei! Jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De BEN-woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

De ecologische gebouwen, doorgroeiwoningen, meegroeiwoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor de woning van je kinderen? You got it!

circulair bouwen 2

Wat is circulair bouwen? Circulair bouwen is bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen. Dat doen we door in een intense samenwerking slimmer te ontwerpen en kringlopen te sluiten.

Ecologisch bouwen op maat

tuinkantoor op maat

Ecohuis bouwen in België

Een huis bouwen is een belangrijke stap. Voor veel mensen is het de grootste investering in hun leven. Iedereen streeft daarbij hetzelfde doel na: levenslang comfort, afgestemd op jouw noden.

Ecologisch bouwen wordt steeds populairder. Wil je een energiezuinig bouwproject in Antwerpen, Herentals, Borgerhout, Geel, Boom, Lommer, Gent of in de Ardennen? BUILDINC biedt duurzame oplossingen voor heel België. Je spaart daarbij tijd met het Tabiclack bouwsysteem.

Ga je bouwen of verbouwen en wil je meer informatie of advies over ecologisch of duurzaam bouwen en wonen in België? Neem vrijblijvend contact op met ons of je kan terecht bij een adviseur van de Provinciale Steunpunten voor Duurzaam Bouwadvies.

Prijs en mogelijkheden

De prijs van een ecohuis kan variëren naargelang de opbouw en je persoonlijke preferenties. Volgende elementen zullen het prijskaartje beïnvloeden:

  • Ecohuis bouwpakket of sleutel-op-de-deur?
  • De afmeting
  • Afwerking in hout of steen?
  • Technische voorzieningen
tuinkantoor modern

Veelgestelde vragen over ecologisch bouwen

Of het nu om een gewone woning gaat of over het plaatsen van een klein ecohuis in je tuin, om te bouwen in België heb je een bouw- of omgevingsvergunning nodig.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig indien je de door jouw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot de eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Een bio-ecologische, nieuwe woning komt met een prijskaartje, maar dat verdien je snel terug. De kosten van je energiefactuur zullen namelijk een stuk lager liggen door het water- en energiebesparend karakter. Daarnaast is een bio-ecologisch huis ook een investering in de toekomst.

De overheid begint alsmaar strengere regels in te voeren met betrekking tot milieuverantwoord bouwen en energiebesparing. Met een BEN-woning ben je deze verstrengingen voor en zal je woning later meer waard zijn.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dankzij dat modulair systeem is het mogelijk om meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil.

De ecowoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun keuze van isolatiematerialen 100% duurzaam en geïsoleerd.

BUILDINC biedt ecologische woningen op maat. Zo kan je zelf kiezen voor zonnepanelen, thuisbatterijen, smart home integratie en meer. Op die manier kunnen wij je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Ja, BUILDINC biedt de mogelijkheid om je ecologische woning uit te breiden op maat. Door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een ecologische woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Bouw met advies

Ecologische bouwprojecten zijn niet altijd een eenvoudige klus. Daarom is het belangrijk om je vooraf goed te informeren. BUILDINC beschikt over een ruim netwerk van architecten in-house interieurdesigners. We leggen je graag uit hoe jouw bouwproject stap voor stap vorm zal krijgen.

Bekijk enkele van onze referenties: