• Home
 • Ecologisch bouwen

Wil je duurzaam of ecologische bouwen in België? De bouwtechnieken van BuildInc combineert tijdloos design met modulaire materialen.

Zo kan je jouw ecologische woning later uitbreiden met een extra verdieping of helemaal zelfvoorzienend maken. Benieuwd hoe wij het ecohuis van je dromen bouwen?

 Lees dan zeker verder.

Wat is ecologisch bouwen?

Kiezen voor ecologisch- of duurzaam bouwen betekent zoveel mogelijk rekening houden met mens en milieu. Met een ecohuis of BEN-woning streef je naar zuinig energie- en watergebruik. Met het modulair systeem van Buildinc houden wij ook rekening met de toegankelijkheid van huizen en de aanpasbaarheid ervan in de tijd. Wij kiezen voor
"Slim bouwen, met levenslang comfort".

Wil je een ecologische huis laten bouwen? Buildinc is expert in het bouwen van een energiezuinige woningen in Vlaanderen. Met onze innovatieve materialen is het zelfs mogelijk om met zo'n huisje helemaal zelfvoorzienend te zijn.

Liever alles zelf doen? Dat kan! Met een bouwpakket bouw je zelf de BEN-woning (Bijna-energieneutrale huis) van je dromen. Wij begeleiden je doorheen het volledig proces. Lees verder hoe wij tewerk gaan:

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen

Jij kiest de afwerking,
wij garanderen de kwaliteit.


Onze ecowoningen bieden je eindeloze mogelijkheden met een kwalitatieve afwerking in Tonosho Zwarthout, Thermowood, Padouk Hardhout of een gevelbekleding in steen.

Met BuildInc kies je voor ecologisch bouwen, op maat gemaakt met een tijdloos karakter. Of je nu kiest voor een bijgebouw aan je bestaande woning of een aparte Tiny House in je tuin. Wij begeleiden je in al je wensen en eisen in functionaliteit, design, techniek en afwerking.

Ecologisch bouwen is nog nooit zo makkelijk geweest.

BuildInc is in de Benelux exclusief verdeler van Tabiclack. Tabiclack levert hoogwaardige isolatieoplossingen voor alle soorten constructies, dé oplossing op maat voor het isoleren van optopping constructies , tuinkantoren en poolhouses waar de ruimte beperkt is.

Zo heb je nooit last van koude bruggen of isolatieproblemen. 

Gevelbekleding voor ecologisch bouwen

Buildinc werkt nauw samen met fabrikanten van diverse bouwmaterialen om constant de vinger aan de pols te houden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe we ecologisch bouwen?

Bij het ecologisch bouwen van je woning op maat wil je graag weten waaraan je toe bent. Dat begrijpen we bij Buildinc maar al te best. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij Buildinc: je krijgt van ons één vaste prijs voor een ecohuis volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een ecohuis van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry aan de slag met begeleiding van een professional of liever sleutel-op-de-deurwoning? Het kan alletwee: jij kiest, Buildinc levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De BEN-woningen van Buildinc zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100%

Duurzaam
garantie

100% duurzaam, 120% circulair

De ecohuizen en andere constructies van Buildinc zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it! 

Ecologisch bouwen op maat
de naam waardig


tuinkantoor op maat

Ecohuis in België

Ecologisch bouwen wordt steeds populairder. Wil je een bouwproject met een ecohuis in Antwerpen, Herentals, Borgerhout, Geel, Boom, Lommel, Gent of in de Ardennen?

Buildinc biedt duurzame oplossingen op maat voor heel België. Je spaart tijd met onze modulaire bouwsysteem.

Ga je bouwen of verbouwen en wil je meer informatie of advies over duurzaam of ecologisch bouwen en wonen in België? Neem vrijblijvend contact op met ons of je kan terecht bij een adviseur van de Provinciale Steunpunten voor Duurzaam Bouwadvies

Ecologisch bouwen kosten

De prijzen van ecohuizen kunnen variëren naargelang het type gebouw en je persoonlijke preferenties. De prijs voor het plaatsen van een ecohuis hangt af van deze elementen:

 • Ecohuis bouwpakket of sleutel-op-de-deur?
 • De afmeting
 • Materiaalkeuze: uitvoering in hout of steen?
 • Technische voorzieningen
tuinkantoor modern


Veelgestelde vragen over ecologisch bouwen

Is een bouwvergunning nodig voor een ecohuis?

Ongeacht het om een gewone woning gaat of het plaatsen van een kleine ecohuis in je tuin. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als u de door uw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Hoe groot kan een ecohuis zijn?

Zo groot dat je maar wilt. Het verschil tussen een tuinhuis, serre of huis zit hem in de functie.

Leg uw ecologisch bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van uw gemeente of stad.

Ecohuis premies, krijg ik hiervoor subsidies?

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

Kan ik meerdere verdiepen bouwen?

Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.

Hoe geïsoleerd zijn de huizen van Buildinc?

De ecowoningen en andere constructies van Buildinc zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.

Zijn de ecohuizen zelfvoorzienend?

BuildInc biedt de mogelijkheid om je ecologische woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een ecohuis met zonnepanelen, thuisbatterijen en smart home integratie, ect. en kunnen we je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Kan ik een ecohuis later uitbreiden?

Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.

Welke fundering heeft een ecohuis nodig?

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een ecohuis is de fundering. Om lang te genieten van uw mooie werkruimte in de tuin heeft u een goede ondergrond nodig. BuildInc gebruikt een eigen systeem van kwaliteitsvolle beton voor een degelijke fundering.

The proof of the pudding
is in the eating


Bij ecologisch bouwen op maat wil je graag weten waaraan je toe bent. Dat begrijpen we bij Buildinc maar al te best. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Bekijk enkele van onze referenties:

Krijg nu een plan & prijsraming voor een ecohuis op maat

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen
Maak een keuzen en vraag gratis een plan & prijsraming aan
zelfbouwpakket
laten plaatsen