Ecologisch bouwen

 • Home
 • Ecologisch bouwen

Wil je duurzaam of ecologisch bouwen of verbouwen in België? Het bouwsysteem van BUILDINC werkt snel en heeft een duurzaam en energiezuinig karakter.

Zo kan je een ecologisch huis later uitbreiden met een extra verdieping of helemaal zelfvoorzienend maken. Benieuwd hoe wij het ecohuis van je dromen bouwen?

Lees dan zeker verder.

Wat is ecologisch bouwen?

Kiezen voor ecologisch- of duurzaam bouwen wilt zeggen dat je zoveel mogelijk rekening houdt met mens en milieu. Met een ecohuis of BEN-woning streef je naar zuinig energie- en watergebruik. Met het bouwsysteem van BUILDINC houden wij ook rekening met de toegankelijkheid van huizen en de aanpasbaarheid ervan in de tijd. Wij kiezen voor
"Slim bouwen, met levenslang comfort".

Wil je een ecologische huis laten bouwen? BUILDINC is expert in het bouwen van energiezuinige woningen in Vlaanderen. Met onze innovatieve materialen is het zelfs mogelijk om met zo'n huisje helemaal zelfvoorzienend te zijn.

Liever alles zelf doen? Dat kan! Met een bouwpakket bouw je zelf de BEN-woning (Bijna-energieneutrale huis) van je dromen. Wij begeleiden je doorheen het volledige proces. Lees verder hoe wij tewerk gaan.

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen

Jij kiest de afwerking,
wij garanderen de kwaliteit.


Onze ecowoningen bieden je eindeloze eindeloze mogelijkheden. Kies voor een kwalitatieve afwerking voor je huis, bijvoorbeeld Degmeda gebrand houtgevelpanelen
sierpleisterklassieke baksteen, ect.

Met BUILDINC kies je voor ecologisch bouwen, op maat gemaakt en met een tijdloos design. Of je nu kiest voor een bijgebouw aan je bestaande woning of een Tiny House in je tuin. Wij begeleiden je in al je wensen en eisen in design, functionaliteit, techniek én afwerking.

We zorgen voor hoogwaardige producten voor alle soorten constructies, dé oplossing op maat voor het isoleren van een dakopbouw, tuinkantoor of poolhouse of andere plaatsen waar de ruimte beperkt is.


Ecologisch bouwen is nog nooit zo makkelijk geweest. BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem.

Tabiclack levert hoogwaardige bouwsystemen met een ongeziene isolatiewaarde, het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil, zo staat je constructie garant voor jarenlang plezier en voldoet deze aan de strengste normen op vandaag en ver in de toekomst.

Zo heb je nooit last van koudebruggen of isolatieproblemen. 

Gevelbekleding voor ecologisch bouwen

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe we ecologisch bouwen?

Bij de realisatie van een droomhuis zijn de principes van ecologisch bouwen niet meer weg te denken. Een nieuw huis bouwen of een bestaand huis kopen en
verbouwen, is een belangrijke stap. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een ecohuis volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Ecologisch bouwen: Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De BEN-woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100%

Duurzaam
garantie

100% duurzaam, 120% circulair

De ecohuizen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it! 

Ecologisch bouwen op maat


tuinkantoor op maat

Ecohuis bouwen in België

Een huis bouwen is een belangrijke stap. Voor veel mensen is het de grootste investering in hun leven. Iedereen streeft daarbij hetzelfde doel na: levenslang comfort, afgestemd op jouw noden.

BUILDINC biedt duurzame oplossingen voor heel België. Je spaart tijd met het Tabiclack bouwsysteem.

Ecologisch bouwen wordt steeds populairder. Wil je een bouwproject met een ecohuis in Antwerpen, Herentals, Borgerhout, Geel, Boom, Lommel, Gent of in de Ardennen?

Ga je bouwen of verbouwen en wil je meer informatie of advies over duurzaam of ecologisch bouwen en wonen in België? Neem vrijblijvend contact op met ons of je kan terecht bij een adviseur van de Provinciale Steunpunten voor Duurzaam Bouwadvies

Ecologisch bouwen: prijs en mogelijkheden

De prijs van een ecohuis kan variëren naargelang de opbouw en je persoonlijke preferenties. De prijs voor het plaatsen van een BEN-woning hangt af van een aantal elementen:

 • Ecohuis bouwpakket of sleutel-op-de-deur?
 • De afmeting
 • Afwerking in hout of steen?
 • Technische voorzieningen
tuinkantoor modern


Veelgestelde vragen over ecologisch bouwen

Is een bouwvergunning nodig voor een ecohuis?

Ongeacht het om een gewone woning gaat of het plaatsen van een kleine ecohuis in je tuin. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als u de door uw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Hoe groot kan een ecohuis zijn?

Leg uw ecologisch bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van uw gemeente of stad.

Ecohuis premies, krijg ik hiervoor subsidies?

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

Kan ik meerdere verdiepen bouwen?

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dit is een modulair systeem die het mogelijk maakt om meerdere meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een een ononderbroken isolatieschil.

Hoe geïsoleerd zijn de huizen van BUILDINC?

De ecowoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.

Zijn de ecohuizen zelfvoorzienend?

BUILDINC biedt de mogelijkheid om je ecologische woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een ecohuis met zonnepanelen, thuisbatterijen en smart home integratie, ect. en kunnen we je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Kan ik een ecologische woning later uitbreiden?

Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.

Welke fundering heeft een ecohuis nodig?

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een ecologische woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Bouw met advies


Een ecologische woning bouwen volgens de principes van duurzaam bouwen is geen eenvoudige klus. Daarom is het belangrijk om je eerst vooraf goed te informeren. BUILDINC beschikt over een ruim netwerk van architecten en in-house interieurdesigners. We leggen je graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Bekijk enkele van onze referenties:

Krijg nu een plan & prijsraming voor een ecohuis op maat

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen
Maak een keuzen en vraag gratis een plan & prijsraming aan
zelfbouwpakket
laten plaatsen