Architect BEN woning

Architect BEN woning

Wil je een BEN-woning laten bouwen op maat van je dromen en noden? Dan is BUILDINC jouw ideale partner. Wij zijn bouwprofessionals met één duidelijke missie: het bouwen in België slimmer, sneller en groener maken. En daarvoor hebben we alle kennis in huis.

Lees hier alles over het bouwen van een BEN-woning.

Slim wonen

Architect BEN-woning: van concept tot woning

Een architect BEN-woning of kortweg BEN-architect ontwerpt jouw BEN-woning (bijna energieneutrale woning) op maat en zorgt voor de realisatie van jouw droomproject. Een architect staat je bij in het uittekenen van de plannen voor je woning en zal daarnaast vaak ook een ondersteunende functie hebben tijdens de realisatie of bouw van de woning. Daarom is een goede BEN-architect onmisbaar. Bij Buildinc ben je hiervoor aan het juiste adres!

BEN-woning: bouwen aan de toekomst

architect ben woning

BEN-principes

BEN – afkorting voor ‘bijna energieneutraal’ – zal in de toekomst steeds belangrijker worden. Bouwen volgens de BEN-principes is niet langer een vrijwillige keuze: vanaf 2021 werd dit de standaard voor nieuwbouwwoningen en nieuwe gebouwen in Vlaanderen. Dit is het gevolg van het Europees Overheidsbeleid en een nieuwe Europese richtlijn. In de komende jaren gaat Vlaanderen dus steeds meer inzetten op energiezuinig bouwen.

Duurzaamheid

Een BEN-woning kenmerkt zich door de hoge duurzaamheidsgraad. Een BEN-architect zal kiezen voor duurzame keuzes van bouwmaterialen en -technieken en energiebesparende maatregelen. Deze energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf op lange termijn terug door de lage energiefactuur.

ben woning
ben architect 3

Focus op hernieuwbare materialen

De materialen die een energiebewust architect zal aanwenden, zullen voornamelijk duurzame materialen zijn, zoals hout, gerecycleerd materiaal of thermische isolatie. De duurzaamheidsgraad wordt ook verhoogd, doordat er vaak wordt gewerkt met modulaire constructies. Door deze modulaire opbouw van de woning kunnen alle materialen nog jarenlang hergebruikt worden.

Energiebesparende maatregelen en hernieuwbare energie

BEN-woningen verbruiken zeer weinig energie voor verwarming, koeling, sanitair en andere huishoudelijke functies. Een laag energieverbruik en dus ook energiefactuur is dan ook een logisch gevolg. Hierdoor recupereer je op lange termijn de extra investeringen die je deed en doe je zelfs een financieel voordeel bij een BEN-woning. Energiezuiniger bouwen is dus niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portefeuille! De energie die nog nodig is wordt vaak uit hernieuwbare bronnen en groene energiebronnen gehaald, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen. Op die manier vermijd je het gebruik van fossiele brandstoffen.

Meer weten over BEN-woningen?

Wil je meer weten over bijna-energieneutraal bouwen en wat een BEN-woning nu precies is, neem dan zeker ook eens een kijkje op deze pagina. Ook op deze site van de Vlaamse Overheid vind je heel wat bijkomende informatie en eisen waaraan een BEN-weinig moet voldoen.

Wie in Vlaanderen een BEN-woning bouwt wordt extra beloond door verschillende stevige premies. Zo bespaar je bijvoorbeeld ook op de onroerende voorheffing als je energetische score 20 of minder bedraagt.

Afwerking voor jouw BEN-woning

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Wil jij ook een BEN-woning bouwen?

Een BEN-woning bouwen is een echte specialiteit en moet dan ook met verstand van zaken worden ontworpen en gebouwd. 

Bij BUILDINC hebben we alle kennis in huis om een BEN-woning te bouwen op maat van jouw wensen en dromen. Daarbij streven we steeds naar het beste E-peil en kiezen we voor de duurzaamste technieken en materialen.

Heb je verbouwplannen of sta je al te popelen om een toekomstgericht huis te bouwen? Wij willen graag je partner worden! Neem nu nog contact met ons op. 

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een ecohuis volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Ecologisch bouwen: Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De BEN-woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

De ecohuizen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it! 

Is een BEN-architect duur?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Een BEN-architect zelf is niet per se duurder, maar de realisatie van een BEN-woning kan dat wel zijn. Een woning bijna-energieneutraal bouwen kan een bijkomend kostenplaatje hebben, maar aangezien deze woningen zeer weinig energie verbruiken haal je dit er op lange termijn zeker uit. Ook door de subsidies kun je de kostprijs van je woning drukken.

Lees hier hoe wij ecologisch bouwen

tuinkantoor modern

Subsidies

Wie een BEN-woning bouwt in Vlaanderen komt in aanmerking voor verschillende premies. Zo krijg je een korting van 50% op de onroerende voorheffing gedurende vijf jaar als je energetische score 20  of minder bedraagt. Ook bepaalde banken moedigen je graag aan om een BEN-woning te bouwen en bieden soms een voordelig BEN-krediet aan. 

Daarnaast zijn er een aantal premies voorzien. Om te weten te komen voor welke premies jij in aanmerking komt, kan je de subsidiepagina van het Vlaams agentschap raadplegen. Alle premies worden zo met een aantal klikken voor je opgelijst. 

Interesse in een gratis offerte? Vul ons contactformulier in. 

Veelgestelde vragen over ecologisch bouwen

Ongeacht het om een gewone woning gaat of het plaatsen van een kleine ecohuis in je tuin. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als u de door uw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Leg uw ecologisch bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van uw gemeente of stad.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dankzij dat modulair systeem is het mogelijk om meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil.

De ecowoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun keuze van isolatiematerialen 100% duurzaam en geïsoleerd.

BUILDINC biedt ecologische woningen op maat. Zo kan je zelf kiezen voor zonnepanelen, thuisbatterijen, smart home integratie en meer. Op die manier kunnen wij je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Ja, BUILDINC biedt de mogelijkheid om je ecologische woning uit te breiden op maat. Door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een ecologische woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Wat kan Buildinc voor jou betekenen?

Bij Buildinc werken we met architecten samen waar we een groot vertrouwen in hebben. Ze hebben reeds jarenlange ervaring in het realiseren van BEN-projecten. Buildinc heeft een ruim netwerk van dergelijke energiebewuste architecten en gespecialiseerde binnenhuisontwerpers. Bij Buildinc wordt er bij elk project samen aan tafel gezeten met alle partijen, zodat er op een efficiënte en duidelijke manier afspraken kunnen worden gemaakt. Wij volgen zelf alle werken op de voet op en zorgen ervoor dat alles vlot verloopt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk enkele van onze referenties: