BEN woning renovatie

BEN woning renovatie
Met een BEN-woning renovatie kan je jouw energiefactuur verlagen. Ontdek alle voordelen van ecologische huizen. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van bijna-energieneutrale woningen. Lees meer in dit artikel.
BEN-woning-renovatie-1

BEN-woning renovatie door BUILDINC

De laatste tijd is het duidelijk geworden dat elektriciteit en gas steeds duurder worden. Het is dan ook een goed idee om te beginnen nadenken over een manier om minder energie te verbruiken in je woning. Wil je liever niet verhuizen? Dan is een BEN-woning renovatie van BUILDINC perfect voor jou! We toveren bestaande huizen makkelijk om tot ze bijna-energieneutraal zijn. 

Wat is een BEN-woning?

Met een BEN-woning bedoelt men een bijna-energieneutrale woning. Deze huizen zijn zo gemaakt dat ze weinig energie verbruiken op vlak van verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Vaak gaat het over nieuwbouwwoningen, vooral aangezien de overheid heeft bepaald dat alle nieuwe huizen vanaf 2021 moeten voldoen aan de BEN-energienormen.

Makkelijk energie besparen

Het energieverbruik in deze woningen wordt makkelijk verlaagd door heel wat verschillende maatregelen. Zo wordt er goed geïsoleerd, dubbel glas geplaatst, gebruik gemaakt van energiebesparende toestellen… 

Deze nieuwe woning is zo energiezuinig dat het E-peil slechts E30 of minder bedraagt. Daardoor wordt de energiefactuur meteen een stuk makkelijker te betalen. De enige manier om een nog lager E-peil te krijgen is door te investeren in een passiefhuis. Zo’n woning bespaart vooral op vlak van ruimteverwarming, omdat het niet beschikt over een traditioneel verwarmings- of verkoelingssysteem terwijl het wel altijd een aangename binnentemperatuur heeft. 

Hernieuwbare energie: de energie van de toekomst

Een van de redenen waarom een BEN-woning zo’n lage energiefactuur heeft is het gebruik van groene energiebronnen. Het gaat hierbij over zonnepanelen, een warmtepomp, een zonneboiler, een beter ventilatiesysteem, een milieuvriendelijk verwarmingssysteem… Zo ben je niet alleen bestand tegen de klimaatverandering, maar ook tegen een al te pittige energierekening. 

Niet iedereen heeft echter het geld of de zin om een nieuwbouw te zetten. Dit betekent vaak namelijk een intensieve verhuis, een nieuwe plek… Daarom is er ook de optie om een bestaande woning volledig te renoveren tot die voldoet aan de BEN-normen. Ontdek hier wat de huidige BEN-normen zijn voor jouw E-peil.

ben-woning-e-pijl-schema

Waarom een ingrijpende energetische renovatie doen?

Renoveren is misschien niet iets waar je echt naar uitkijkt, maar renovatiewerken kunnen van een oude woning wel een meer energiezuinig huis maken. Dat is zeker interessant nu energie- en gasprijzen de pan uit swingen! Deze investering is dus van groot belang als je straks niet met een extra warme jas binnen wil zitten verkleumen. 

Bestaande woning renoveren tot BEN-woning

Wanneer men een woning wil verbouwen tot BEN-woning gebruikt men ook wel eens de term BENoveren. Maar aan welke eisen moet je huis dan voldoen, en hoe komt men tegemoet aan de energievraag? Hier leggen we kort even uit wat er nodig is om van jouw huis een echte BEN-woning te maken. 

Bij het renoveren is het belangrijk om te letten op de ‘trias energetica’: de volgorde waarin je de volgende zaken aanpakt.

a-frame huis
Heerlijk slapen

Optimale isolatie

Begin met het voorkomen dat energie zomaar het raam uit vliegt. Dat doe je door te isoleren en te zorgen voor hoogrendementsglas in je ramen. Op die manier is de buitenschil van je woning helemaal klaar om je energie binnen te houden, in plaats van nodeloos te verspillen. 

Gebruik groene energiebronnen

Zoveel mogelijk gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen is zeker voordelig. Zonnepanelen installeren of groene energie gebruiken is een stuk goedkoper dan andere elektriciteit en gas op de lange termijn, en het nodige vermogen van bijvoorbeeld je warmtepomp wordt ook afgestemd op deze nieuwe situatie. 

Weg met fossiele brandstoffen

Natuurlijk is het niet voor iedereen mogelijk om dit te realiseren, maar komaf maken met het gebruik van fossiele brandstoffen kan je rekening al serieus doen dalen. Als dit niet helemaal lukt, kan je altijd gebruik maken van een hybride systeem.

Meer over BENOveren kan je vinden op deze pagina

Ga voor bijna-energieneutraal met BUILDINC

Een BEN-woning bouwen doe je niet zomaar. Je moet beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om te kunnen werken met duurzame materialen. Gelukkig hebben we bij BUILDINC expertise in overvloed!

Onze missie is om bouwen in België slimmer, sneller en groener te doen verlopen. Daarom werken we met circulaire en groene materialen en bouwen we onze constructies modulair. Wij bieden je een woning van topkwaliteit!

Neem contact met ons op

Ben jij overtuigd en wil je je eigen BEN-woning? Dan ben je bij BUILDINC aan het juiste adres! Neem nu contact met ons op en vraag een gratis offerte aan. Wij hopen binnenkort jouw droomhuis te kunnen bouwen!

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Vertrouw op BUILDINC!

Voor jouw ingrijpende energetische renovatie kan je vertrouwen op de expertise van BUILDINC. Wij hebben heel wat ervaring met BEN-woningen en renovaties, waardoor we de perfecte kandidaat zijn om jou bij te staan op deze reis naar het huis van je toekomst. 

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een BEN-woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een BEN-woning van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw BEN-woning gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Een BEN-huis met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een BEN-woning al op de goede weg. Bij het bouwen van een ecohuis wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen.

Premies voor een grondige renovatie

Maar hoe zit het dan met eventuele renovatiepremies? Op welke manier helpt de Vlaamse Regering jou om je huis beter bestand te maken tegen torenhoge energierekeningen? Maak je geen zorgen – voor elke energiebesparende ingreep krijg je een financieel duwtje in de rug. Zo kan je op termijn niet alleen heel wat geld besparen op je rekeningen, maar heb je ook je investeringen snel terugverdiend.

BENOpremie van Fluvius

Deze premie kan je toepassen wanneer je energiebesparende toestellen installeert of voor isolatie. Voor deze zaken moet je wel een aanvraag indienen bij de netbeheerder (Fluvius). Wanneer je meerdere zaken aan wil pakken geniet je vanaf 3 verschillende BENOvaties van een extra premie. Dit maakt renoveren al meteen interessanter!

Premies Vlaamse overheid

Ook Vlaanderen deelt premies uit voor energie-efficiënte verbouwingen! Op Mijn Verbouwpremie vind je alle mogelijke premies voor jouw renovaties. Deze gelden voor het steken van dakisolatie, isolatie van muren, de plaatsing van nieuwe deuren en ramen, isolatie van de vloer en de plaatsing van een condensatieketel, warmtepompboiler, warmtepomp of zonneboiler. 

Daarnaast geniet je van een verlaagd btw-tarief en een korting op de onroerende voorheffing. Heeft jouw huis een slecht EPC-label? Dan kan je ook gebruik maken van de EPC-label premie als je je woning binnen de vijf jaar verbouwt. Meer informatie over al deze premies vind je op Mijnbenovatie.be

BUILDINC: jouw veilige keuze

Onze missie

Bij BUILDINC willen we ervoor zorgen dat bouwen in België sneller, slimmer en vooral groener wordt. Dat doen we door gebruik te maken van ecologische bouwmaterialen en -processen. Wij worden gedreven door innovatie – zo gaan we samen met jou de toekomst van het bouwen in!

Jarenlange ervaring

Ons bedrijf wordt geleid door Cédric en Karl, twee bouwprofessionals met jaren ervaring en een passie voor bouwen. Samen met hun team van experten kunnen ze jou helpen om jouw project verder uit te werken. Wil jij graag een woning op maat? Dan kunnen wij jou daarbij helpen! Voor al je vragen kan je bij ons terecht.

Ecologisch verantwoorde bouwprocessen

Het stokpaardje van ons bedrijf is onze focus op groener bouwen. Dat doen we bijvoorbeeld door te werken met het principe van circulair bouwen: dankzij modulair bouwen kunnen we een deel van jouw woning wanneer nodig omvormen tot iets nieuws, zonder het milieu extra te belasten. Wil je van jouw poolhouse een kantoor maken? Of wordt een extra gastenkamer een deel van een kangoeroewoning? Het kan allemaal!

Altijd een vaste prijs

Bij BUILDINC doen we niet aan verrassingen op je rekening. Vooraleer we aan het bouwproject beginnen spreken we altijd een vaste prijs af, en daar wijken we niet vanaf. Zo weet je altijd precies waar je aan begint.

Begin nu aan je renovatie!

Zoals je al kon lezen komt een renovatie tot BEN-woning met heel wat voordelen. Wil jij ook van die vele voordelen genieten? Stel ons dan nu je vraag of vraag meteen een offerte aan. We kijken er al naar uit om jou het huis van je dromen te bezorgen!

Laat je inspireren door design:

Wie eens ecologische huizen opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een BEN-woning bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!