BEN woning voordelen

BEN woning voordelen
Wil je jouw energiefactuur verlagen? Wat is een BEN woning en alle voordelen hiervan. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van bijna-energieneutrale woningen. Lees meer in dit artikel.
BEN woning voordelen(1)

BEN-woning voordelen - BUILDINC legt uit

Een BEN-woning  of bijna-energieneutrale woning beschikt over heel wat voordelen. In dit artikel lees je precies waarom het een goed idee is om de energie-efficiëntie van jouw nieuwe woning naar een hoger niveau te tillen!

Wat is een BEN-woning?

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Dat betekent dat deze woning zoveel mogelijk gebruikmaakt van hernieuwbare energie in plaats van fossiele brandstoffen. Deze hernieuwbare bronnen worden gecombineerd met strenge isolatienormen om ervoor te zorgen dat jouw huis altijd een aangename temperatuur heeft.

De BEN-norm

Om een BEN-woning genoemd te worden, moeten nieuwe gebouwen voldoen aan de BEN-norm. Dat betekent dat het e-peil lager moet zijn dan E30. De BEN-norm is ondertussen ook de nieuwe standaard voor nieuwbouwwoningen, zowel in Vlaanderen als in de rest van Europa. Die slimme keuze heeft tot gevolg dat alle nieuwe woningen een e-peil van maximaal 30 hebben. 

Een BEN-woning moet aan nog enkele voorwaarden voldoen om echt bijna-energieneutraal te zijn: 

  1. De woning wordt voorzien van goede ventilatie.
  2. Het gebouw is voorzien van thermische isolatie.
  3. De energie wordt gewonnen uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, biomassa-installaties of een warmtepomp. 

ben-woning-e-pijl-schema

Wat zijn de voordelen van een BEN-woning?

Bijna-energieneutraal bouwen brengt heel wat voordelen met zich mee. Lees hier meer over waarom een energiezuinige woning jouw toekomst beter kan maken!

Lage energiefactuur

Het gebruik van groene energiebronnen en een goede isolatie zorgt ervoor dat jij kan genieten van een lagere energiefactuur. Voor verwarming, ventilatie, koeling en elektriciteit kan jij vertrouwen op groene energie. Dit is zeker een van de grootste financiële voordelen!

Goede isolatie = aangename temperatuur

De thermische isolatie zorgt ervoor dat jouw woning gedurende het hele jaar een aangename temperatuur behoudt. Zo hoef je je geen zorgen maken over de verwarming: met een minimum aan kosten kan je jezelf lekker warm houden in de winter en houd je het lekker koel in de zomer.
a-frame huis
Heerlijk slapen

Subsidies

Nog een groot voordeel van de BEN-woning is het feit dat je verschillende premies kan krijgen van de Vlaamse Overheid. Zo krijg je tot 50% korting op de onroerende voorheffing, en dat gedurende vijf jaar, als je energetische score ten minste 20 of lager bedraagt. 

Sommige banken proberen je ook in de goede richting te duwen door bijvoorbeeld een extra voordelig BEN-krediet aan te bieden. Om te weten welke premies er bestaan kan je best even een kijkje nemen op de subsidiepagina van het Vlaams agentschap. Daar ontdek je meteen van welke subsidies jij kan genieten! 

Energiezuinige woningen zijn goed voor het klimaat

Op lange termijn is dit zeker een van de belangrijkste voordelen van een BEN-woning. Dankzij het gebruik van hernieuwbare energie verklein je je ecologische voetafdruk en verminder je de schadelijke invloed van fossiele brandstoffen. 

Wanneer jouw nieuwbouw aan de eisen van een BEN-woning voldoet, creëer je dus niet alleen een gezellig nestje voor jezelf, maar help je ook de natuur een handje!

Ga voor bijna-energieneutraal met BUILDINC

Een BEN-woning bouwen doe je niet zomaar. Je moet beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om te kunnen werken met duurzame materialen. Gelukkig hebben we bij BUILDINC expertise in overvloed!

Onze missie is om bouwen in België slimmer, sneller en groener te doen verlopen. Daarom werken we met circulaire en groene materialen en bouwen we onze constructies modulair. Wij bieden je een woning van topkwaliteit!

Neem contact met ons op

Ben jij overtuigd en wil je je eigen BEN-woning? Dan ben je bij BUILDINC aan het juiste adres! Neem nu contact met ons op en vraag een gratis offerte aan. Wij hopen binnenkort jouw droomhuis te kunnen bouwen!

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je BEN-woning kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een BEN-woning te gaan wonen? Bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een BEN-woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een BEN-woning van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw BEN-woning gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Een BEN-huis met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een BEN-woning al op de goede weg. Bij het bouwen van een ecohuis wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen.

BUILDINC: jouw veilige keuze

Klaar voor een ecohuis dat voldoet aan al jouw wensen? Aarzel niet langer en doe een beroep op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomproject! Zo ben je zeker van een hoogstaand afgewerkte tiny house en kun je rekenen op een offerte op maat. Zo wordt jouw tiny house-droom werkelijkheid!

Laat je inspireren door design:

Wie eens ecologische huizen opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een BEN-woning bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!