Ecohuis

Ecologisch wonen is de toekomst. Daarom zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in een ecohuis. We leggen hieronder graag uit wat het inhoudt en welke opties je hebt.
ecologisch wonen

Ecohuis van BUILDINC: 100% duurzaam en 120% circulair

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het effect dat vervuilende bouwwerken hebben op het milieu. Daarom willen ze graag groener leven én wonen. Een ecohuis maakt het gemakkelijker om een energiezuinige en duurzame levensstijl aan te nemen. Als expert in ecologisch bouwen staat BUILDINC voor je klaar. We zorgen voor een ecohuis dat 100% duurzaam en 120% circulair is.

Duurzame materialen voor een groenere wereld

De belangrijkste component van een ecohuis zijn natuurlijk de juiste duurzame materialen. Hiervoor zijn bio-ecologische bouwmaterialen het meest geschikt. Ze bestaan uit (quasi) onuitputtelijke grondstoffen, die verwerkt worden op een ecologische manier. Dit betekent zo min mogelijk chemisch toegevoegde stoffen en zonder zware milieubelasting.

groener bouwen

Dit is ook nog eens beter voor de gezondheid, aangezien er geen schadelijke stoffen in je huis aanwezig zijn. Een passieve woning bouwen heeft dus tal van voordelen, voor het milieu, voor jouw gezondheid én voor jouw portemonnee op lange termijn.

120% circulair

Hoe komt het nu dat wij 120% circulair werken? De materialen die we gebruiken zijn erg stevig en duurzaam genoeg dat ze tot jaren later nog hergebruikt kunnen worden voor andere constructies, zelfs wanneer de aard van het gebouw volledig verandert. Je poolhouse wordt zo omgetoverd tot een aanbouw voor de woning van je kinderen. De materialen worden dus niet enkel hergebruikt, ze zorgen voor nog meer mogelijkheden.

Lees meer over de wonderen van circulair bouwen.

ecohuis 1

De voordelen van modulair bouwen

Voor een vlotte (de)montage van de units werkt BUILDINC exclusief met het Tabiclack-systeem. Dit zijn modulaire Structural Insulated Panels (of kortweg SIPs) die de bouwtijd minimaliseren en de isolatiewaarde maximaliseren. Het Tabiclack-systeem is veelzijdig en kan zeker tegen een stootje. 

Het is een ingenieus systeem dat de klus vlot klaart en dat op een milieuvriendelijke manier. Door de makkelijke demontage is er zelfs een optie om de volledige woning op een andere locatie te monteren. Ook daarom voldoet het aan de ecologische en duurzame norm die BUILDINC hoog in het vaandel draagt.

Opties voor jouw ecologische woning

Nieuwsgierig naar welke opties je hebt voor je ecologisch huisje? We tonen je er een paar.

Houtskeletbouw

Een houtskeletbouw zorgt ervoor dat je snel en goedkoop kan bouwen. De isolatie en brandveiligheid is echter niet bij elke constructie optimaal. Een houtskeletbouw is ook enkel echt duurzaam als er hout wordt gebruikt dat op een verantwoorde manier is ontgonnen. Bespreek altijd met de aannemer waar het hout vandaan komt.

Bij BUILDINC maken we gebruik van duurzame SIP-panelen, zoals het Tabiclack systeem. Ontdek er meer over in onze handige gids.
ecohuis 2
tiny house buiten

Tiny house

Een tiny house is de ideale constructie om ecologisch te bouwen. Door de beperkte oppervlakte heb je veel minder materiaal nodig om tot een volwaardig, minimalistisch ecohuis te komen. Tiny houses komen in verschillende soorten en met verschillende afwerkingen. Lees op onze website alles over tiny houses en de voordelen ervan.

Optopping

Ecologisch bouwen betekent ook ruimte toevoegen bij je bestaande structuur in plaats van slopen en een nieuw huis bouwen. Daarbij is optopping een ideale manier om op een esthetisch mooie manier ruimte toe te voegen aan je woning, zelfs wanneer er geen plaats is in de tuin voor een extra aanbouw. Er wordt daarbij een stabiele structuur toegevoegd aan je bestaande woning, zodat er een volledige verdieping bijkomt. Deze optopping gebeurt altijd met aandacht voor de bestaande structuur van je woning, zowel op vlak van stabiliteit als op vlak van uiterlijk.

dakopbouw hellend dak

Wij dromen mee over jouw ecologisch huisje!

BUILDINC zorgt voor kwalitatieve ecologische woningen in Vlaanderen en zelfs daarbuiten! Zowel in het centrum van een stad, zoals Antwerpen of Gent, als in landelijke omgevingen kunnen wij de geschikte raad geven over het ecohuisje van je dromen. We begeleiden je volledig in het proces naar je ideale ecohuis.

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen als je een ecohuis wil laten bouwen.