Energiefactuur BEN-woning

Energiefactuur BEN-woning
Wil je jouw energiefactuur verlagen? BEN-woning heeft ongelofelijk veel voordelen. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van bijna-energieneutrale woningen. Lees meer in dit artikel.
energiefactuur ben woning (1)

Energiefactuur BEN-woning
- dankzij BUILDINC bespaar je heel wat geld!

Denk jij erover na om een BEN-woning te bouwen, maar vraag je je af waarom zo’n huis zo voordelig is? Dan ben je bij BUILDINC aan het juiste adres! Wij leggen je graag uit waarom dit dé woning van de toekomst is – en dat ligt voor een groot deel aan de energiefactuur van een BEN-woning. 

Wat is een BEN-woning?

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Dat betekent dat deze woningen zo gebouwd zijn dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Ook maken deze woningen vaak gebruik van hernieuwbare energie.

Zo’n woning kan je creëren door te investeren in energiebesparende maatregelen. Er wordt gebruik gemaakt van een goede isolatie en hernieuwbare bronnen van energie. Waar worden deze groene energiebronnen gehaald? Dat kan uit zonnepanelen, zonneboilers en biomassa-installaties.

Voldoen aan de BEN-norm

Sinds 2021 moeten alle nieuwe gebouwen voldoen aan de BEN-norm. Dat betekent dat hun E-peil 30 of lager moet bedragen. Het E-peil is een energetische score die bepaalt hoeveel energie een gebouw verbruikt. 

Een BEN-woning voldoet automatisch aan deze eisen, waardoor het echt de woning van de toekomst is! Ook komen deze nieuwbouwwoningen met heel wat voordelen.

ben-woning-e-pijl-schema

De vele voordelen van een BEN-woning

Een BEN-woning bouwen komt met heel wat voordelen. BUILDINC zet ze voor jou even op een rijtje!

Korting op onroerende voorheffing

Het lijkt misschien duur om een BEN-woning te bouwen, maar naast de lagere energiefactuur geniet je ook van een voordelig BEN-krediet. Zo krijg je van de Vlaamse Ooverheid namelijk een korting van maar liefst 50% op je onroerende voorheffing gedurende vijf jaar, als je E-peil tenminste 20 of lager bedraagt. 

Thermische isolatie = aangename temperatuur

Dankzij de thermische isolatie ga je de strijd aan met oververhitting en onderkoeling! Jouw woning zal altijd een aangename temperatuur hebben, en dat zonder heel wat geld te pompen in verwarming en koeling. 

Fossiele brandstoffen? Weg ermee!

Dankzij het gebruik van hernieuwbare energiebronnen krijg je niet alleen een onmiddellijke besparing op je energiefactuur, je BEN-woning verbruikt ook heel wat minder fossiele brandstoffen! Daardoor ben je niet zo afhankelijk van deze vervuilende brandstof – en dus ook niet van plotse prijsstijgingen.

Stijgende waarde

Wil je na een tijdje toch verhuizen? Een huis dat weinig energie verbruikt is erg gegeerd op de markt! Alle extra investeringen die je in je BEN-woning hebt gepompt verdien je dus makkelijk terug wanneer je het huis opnieuw verkoopt.

Lage energiefactuur

Een van de belangrijkste voordelen is natuurlijk het feit dat je erg weinig betaalt voor je energie. Zonnepanelen op je dak zijn namelijk niet alleen fantastisch voor het milieu, ze zorgen er ook voor dat jij kan genieten van veel goedkopere energie – het hele jaar door! 

Dat is zeker het geval als jouw woning daarbovenop zo geïsoleerd is dat je niet hoeft in te zitten met warmteverlies in de winter. Elektriciteit en verwarming zijn nog nooit zo goedkoop geweest!

Vertrouw je BEN-woning toe aan BUILDINC!

Ben jij klaar om jouw nieuwe bijna energie-neutrale woning te bouwen? Vertrouw dan op de expertise van BUILDINC! We leggen je graag uit wat van ons bedrijf de perfecte partner maakt.
a-frame huis
Heerlijk slapen

Onze missie

Bij BUILDINC willen we vooral op een andere manier bouwen. Onze missie is dan ook om het bouwen in België sneller, slimmer en groener te maken. Daarom hebben we heel wat extra investeringen gedaan in de kennis en materialen die nodig zijn om die missie uit te bouwen.

Jarenlange ervaring

BUILDINC werd gestart door Cédric en Jan, twee bouwprofessionals met jaren ervaring in de sector. Samen met hun team van experten steunen ze je bij elke stap in jouw traject. Met veel plezier beantwoorden ze al jouw vragen.

Ecologische bouwprocessen

Wij werken bij BUILDINC met ecologisch verantwoorde materialen én bouwprocessen. Zo zijn we een grote voorstander van circulair bouwen: door gebruik te maken van modulair bouwen creëren we een prachtige nieuwe woning, die later opnieuw uit elkaar kan worden gehaald en gebruikt voor iets anders. 

Op die manier kan je nu bijvoorbeeld investeren in een starterswoning, maar kan je later wel units toevoegen om ruimte te maken voor een kinderkamer of een kangoeroewoning. Dankzij BUILDINC kan je jouw woning flexibel houden voor al je toekomstplannen!

Start vandaag nog aan je BEN-woning!

Ben jij klaar om de trotse eigenaar van een gloednieuwe BEN-woning te worden? Laat BUILDINC je daarbij helpen! Neem gerust contact met ons op om al je vragen te stellen, of vraag meteen je offerte aan. We verzekeren je dat we werken met een vaste prijs – bij ons dus geen verrassingen of extra kosten. Hopelijk zien we je snel!

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je BEN-woning kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een BEN-woning te gaan wonen? Bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een BEN-woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een BEN-woning van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw BEN-woning gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Een BEN-huis met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een BEN-woning al op de goede weg. Bij het bouwen van een ecohuis wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen.

BUILDINC: jouw veilige keuze

Klaar voor een ecohuis dat voldoet aan al jouw wensen? Aarzel niet langer en doe een beroep op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomproject! Zo ben je zeker van een hoogstaand afgewerkte tiny house en kun je rekenen op een offerte op maat. Zo wordt jouw tiny house-droom werkelijkheid!

Laat je inspireren door design:

Wie eens ecologische huizen opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een BEN-woning bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!