Energieneutraal bouwen

Energieneutraal bouwen
Energieneutraal bouwen

Duurzame groei: energieneutraal bouwen met BUILDINC

Wat is een energieneutraal gebouw?

Bij BUILDINC voldoen onze woningen aan de BEN-eisen. Dit zorgt ervoor dat al onze bouwprojecten energiezuinig zijn. Wanneer je energieneutraal bouwt, ga je zelfs nog een stapje verder. Onze energieneutrale woningen produceren op jaarbasis evenveel hernieuwbare energie als dat ze verbruiken. Dit wil zeggen dat er geen energie van buitenaf nodig is, waardoor het netto energieverbruik nul is. Deze energiebesparingsmaatregelen leveren grote voordelen op. Niet alleen voor het milieu en het verminderen van de CO2-uitstoot, maar ook voor je portemonnee.

Meer weten over bijna energieneutrale gebouwen? Bekijk dan zeker deze webpagina eens.

Energieneutraal bouwen

De belangrijkste kenmerken van energieneutrale woningen

Goede isolatie

Onze woningen zijn voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen, dit zorgt voor efficiënter energieverbruik en een comfortabel binnenklimaat.

Gebruik van hernieuwbare energiebronnen

Zonnepanelen en warmtepompen spelen een centrale rol bij het opwekken van duurzame energie voor onze woningen, waardoor ze minder afhankelijk zijn van traditionele energiebronnen.

Ventilatie en warmteterugwinning

In een energieneutrale woning zorgt een geavanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning voor een gezonde binnenlucht en minimaliseert het tegelijkertijd het energieverlies.

Energiezuinige verwarmingssystemen

Onze woningen zijn uitgerust met moderne warmtepompen die zorgen voor een efficiënte verwarming.

Hoe bouw je energieneutraal?

Energieneutraal bouwen

Eerst en vooral moet je zorgen voor goede isolatie en een degelijk ventilatiesysteem in de woning. Anders verlies je te veel van je zelfopgewekte energie. Zeg vaarwel tegen je gasaansluiting en sluit je woning volledig op elektriciteit aan. De benodigde energie wordt opgewekt door alternatieve energiebronnen. Zelf energie opwekken, doe je door zonnepanelen en een warmtepomp te (laten) installeren.

Een oud huis ombouwen tot een energieneutraal huis, lijkt een flinke klus. Het energielabel (meestal E, F of G) toont aan dat er nog veel schort aan de isolatie. Het is dus vaak beter om je huis in één keer energieneutraal te maken.

BUILDINC is een expert in energieneutraal bouwen. Met onze innovatieve bouwmaterialen is het zelfs mogelijk om helemaal zelfvoorzienend te zijn.

Voordelen van energieneutraal bouwen met BUILDINC

Lagere energiekosten

Hoewel de initiële investeringen voor energieneutraal bouwen hoger zijn, zorgen de lagere energiekosten op lange termijn voor financiële besparingen.

Positieve milieu-impact

BUILDINCs focus op duurzame materialen en hernieuwbare energiebronnen draagt bij aan een verminderde ecologische voetafdruk.

Comfortabele woonomgeving

Dankzij geavanceerde isolatie en efficiënte verwarmingssystemen creëren wij woningen met een optimaal comfort voor de bewoners, ongeacht de buitentemperatuur.

Hoeveel kost het om een huis energieneutraal te maken?

Een reeds bestaand huis of een nieuwbouw? Wij bouwen of verbouwen jouw energieneutraal huis volledig op maat. De prijzen kunnen daarom flink variëren. De kosten van ventilatie, zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp kunnen al snel oplopen tot € 50.000. Gelukkig verdien je dit op lange termijn terug dankzij je lagere energiefactuur. 

Bent u van plan om een nieuwe woning te bouwen in Vlaanderen? Een ‘nieuwbouwpremie’ bestaat jammer genoeg niet, maar wie een extra inspanning levert om energiezuinig te bouwen, kan daarvoor beloond worden.

Bij BUILDINC sta je niet voor verrassingen. Samen bekijken we wat je verwachtingen zijn en werken we een plan uit volgens jouw wensen én zonder onverwachte kosten.

Energieneutraal bouwen

Budgetvriendelijk en ecologisch bouwen doe je met BUILDINC!

BUILDINC staat voor iedereen in heel België klaar. Met onze kennis en expertise binnen het ecologisch bouwen maken we jouw dromen op een slimme, snelle én groene manier waar!

Liggen je bouwplannen al klaar? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan via onze website.