Energieneutraal huis bouwen kosten

Energieneutraal huis bouwen

Energieneutraal huis bouwen: kosten bij BUILDINC

Een huis dat veel energie verbruikt, dat is niet meer van deze tijd. Energieneutraal bouwen zit daarentegen sterk in de lift, en daar zijn goede redenen voor. Een woning die loopt op elektriciteit die duurzaam opgewekt is, is nu eenmaal interessanter voor het milieu én voor je bankrekening. Nieuwbouwwoningen voldoen tegenwoordig standaard aan strengere energievoorwaarden, maar ook een oudere woning kan getransformeerd worden in een energieneutraal huis. Ontdek hier wat BUILDINC voor jou kan doen. 

Een energieneutrale woning, wat is dat?

Een energieneutraal huis van BUILDINC is een huis waar sowieso nul op de meter staat. Dit is een woning die evenveel energie opwekt als er energie verbruikt wordt. Op die manier is de woning volledig energieneutraal en dus ook niet afhankelijk van energie van buitenaf. Het milieu wordt er beter van, en jouw financiële situatie ook!

Ecologisch bouwen is iets waar BUILDINC al jaren mee bezig is. Door ons je energiezuinig huis laten bouwen is daarom een goed idee. Twijfel je nog tussen een BEN-woning of een passieve woning? Neem zeker contact met ons op en laat ons je helpen. 

Oude of nieuwe woning?

Heb je net een stuk grond gekocht waar je een pareltje van een nieuwbouwwoning op wil zetten? Of wil je de energiekosten van jouw huidige woning sterk reduceren? BUILDINC kan je in beide gevallen helpen. 

Een oude woning energieneutraal maken

De Vlaamse overheid heeft recent beslist dat bestaande woningen die nu verkocht worden binnen de 5 jaar na aankoop een beter energielabel moeten krijgen. Dat betekent vaak dat je je eigen huis van een energielabel E, F of zelfs G naar een A, B of C moet krijgen – een hele klus! 

BUILDINC kan je gelukkig helpen. Bij zo’n renovatie focussen we op enkele dingen: een goede isolatie, met uiteraard een degelijk ventilatiesysteem, en het installeren van alternatieve energiebronnen. Vaarwel gas, hallo groene stroom! En natuurlijk ook hallo zonnepanelen, warmtepomp en zonneboiler. Met zuinige apparaten en de juiste verlichting kan je wonderen doen. 

Energieneutrale nieuwbouw of nul op de meter

Als je gaat bouwen, kan je nog een keuze maken. Een energieneutrale woning is een huis waarbij het totale energieverbruik tijdens een bepaalde periode gelijk is aan de hoeveelheid lokaal opgewekte energie. Een woning met nul op de meter stelt echter nog hogere eisen: hier streeft men er bovendien naar dat er geen elektriciteit meer van het openbare net wordt gehaald. Wat je ook kiest, op jouw stukje bouwgrond staat straks een prachtig voorbeeld van duurzaamheid!

De kosten van energieneutraal bouwen met BUILDINC

Dat energieneutrale woningen serieuze investeringen zijn, hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Het zijn echter wel investeringen waar je op de lange termijn de vruchten van plukt. Je zal bijvoorbeeld veel minder tot zelfs geen geld meer moeten steken in verwarming of stroom, wat je anders een grote hap uit je budget kost. 

Ook de overheid kan een handje toesteken. Wanneer je extra inspanningen maakt om een woning energiezuinig te maken, kan je daarvoor een premie ontvangen. 

In elk geval laat BUILDINC je niet in de kou staan – letterlijk en figuurlijk. Wij zorgen ervoor dat jij op voorhand een offerte ontvangt, waar later niets meer aan verandert. Je hoeft dus niet bang te zijn voor plotse verrassingen. Vraag hier alvast je offerte aan!

Vertrouw op BUILDINC voor het bouwen van een energieneutraal huis

Sta jij al te popelen om aan dat energieneutraal huis te beginnen? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar!