Energieneutraal huis bouwen prijs

Energieneutraal huis bouwen

Energieneutraal huis bouwen: prijs en informatie van BUILDINC

De klimaatverandering heeft ervoor gezorgd dat meer en meer mensen hun ecologische voetafdruk verkleinen. Woningen moeten steeds vaker aan bepaalde regels voldoen qua duurzaamheid, waardoor een volledig energieneutraal ecohuis steeds aantrekkelijker wordt. Maar hoe wordt een huis echt energieneutraal? En vooral, hoeveel kost dat, een energieneutraal huis laten bouwen? BUILDINC is de expert op vlak van energieneutraal wonen. Wij vertellen je alles wat je moet weten. 

Een energieneutrale woning, wat is dat eigenlijk?

Wanneer je een woning energieneutraal maakt, betekent dit dat de woning evenveel energie verbruikt als het zelf weer opwekt. In principe heb je dus heel lage energiekosten, tot zelfs helemaal geen energiekosten. Er zijn enkele verschillende manieren waarop een woning energiezuinig gemaakt kan worden. 

BEN-woningen of passiefhuizen

Bij een nieuwbouw komt er sowieso al veel kijken. Wanneer je dan nog eens een huis wilt laten bouwen dat volledig energieneutraal is, zijn er nog veel meer dingen om op te letten. De overheid wil bijvoorbeeld dat nieuwe huizen een bepaald energielabel hebben, zodat ze de aarde zo min mogelijk belasten. Daarom is ecologisch bouwen zo populair.

Je kan bijvoorbeeld een BEN-woning laten bouwen: een bijna-energieneutrale woning. Zo’n woning heeft een energiepeil van E30 of lager. Dit soort nieuwbouwwoningen is dus nog niet volledig energieneutraal, maar je bent wel al aan het verduurzamen. 

Een echt energieneutraal nieuwbouwhuis noemen we ook wel eens een passieve woning. Het E-peil bij deze woning is 0 of zelfs negatief. Dat betekent dus dat er meer energie duurzaam opgewekt wordt dan dat er verbruikt wordt. Dit op poten zetten betekent voor jou een heel lage energierekening in de toekomst!

Energieneutraal bouwen, dat doe je zo

Milieuvriendelijke meubels zijn niet genoeg om te spreken van een energieneutraal huis. Er zijn een aantal zaken die nodig zijn om een woning energieneutraal te maken. Die lijsten we hier even voor je op. 

Ingrediënten voor energieneutraal wonen

Erg belangrijk is natuurlijk een goede isolatie. Onze woningen zijn standaard voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen, zodat jij altijd kan genieten van een goede kamertemperatuur zonder veel verwarming te gebruiken. 

Vervolgens zorgen we voor een goed ventilatiesysteem. De binnenlucht blijft zo gezond, terwijl je nog steeds weinig elektriciteit gebruikt om je woning te verwarmen. Voor je verwarming werken we met duurzaam materiaal, zoals een hoogkwalitatieve warmtepomp

Wanneer je je eigen energie opwekt, is het inderdaad heel belangrijk om te investeren in duurzame energiebronnen. Zonnepanelen, een zonneboiler… Wij zorgen ervoor dat jouw stuk grond optimaal gebruikt wordt voor het opwekken van stroom. 

Energieneutrale huizen, hoeveel kosten die?

De prijs van jouw woning hangt natuurlijk van veel verschillende factoren af. Gaat het om een renovatie van je huidige woning, of gaat het om een nieuwbouw? Wat is het aantal vierkante meters waarmee gewerkt moet worden? Een energieneutraal huis heeft dus altijd een andere prijs. We kunnen echter wel een inschatting maken op basis van jouw project.

We kunnen wel je vermoeden bevestigen: een energieneutrale woning is normaalgezien duurder dan traditionele woningbouw. Je verdient dit geld echter makkelijk terug doordat je zo weinig moet spenderen aan energie eens je er woont. Bovendien is er vaak bij Buildinc geen meerprijs ten opzichte van een traditionele woningbouw, aangezien er efficiëntiewinsten worden geboekt door de innovatieve modulaire bouwmethode.

BUILDINC zorgt ervoor dat jij niet voor verrassingen komt te staan. Wij geven je een gratis offerte op voorhand. Daardoor ben jij volledig op de hoogte van alle kosten.

energieneutraal huis bouwen prijs

Vertrouw op BUILDINC voor jouw volledig energieneutraal huis

BUILDINC is het ideale bedrijf om jouw droom van een energieneutraal huis te realiseren. Wij beschikken over de knowhow en milieuvriendelijke materialen om jouw huis te bouwen zoals jij dat wil. 

Dankzij BUILDINC mag je zeker zijn van een positieve impact op het milieu. Wij werken alleen maar met duurzame materialen en hernieuwbare energiebronnen. Dat betekent echter niet dat je wooncomfort moet opgeven – integendeel zelfs! Onze woningen beschikken over een optimaal wooncomfort voor iedereen. Bovendien zijn ze dankzij de lage energiekosten op de lange termijn erg voordelig

Bouw jouw energieneutraal huis nu!

Ben jij klaar om je energieneutraal huis te beginnen bouwen? Neem snel contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.