Huis bouwen energieneutraal

Huis bouwen energieneutraal
Huis bouwen energieneutraal

Energieneutraal huis bouwen

Bijna energieneutraal bouwen, conform de  BEN-eisen, circulair bouwen, het realiseren van nul-op-de-meter woningen, energiezuinig bouwen, energieneutrale huizen. Zoals je ziet komen er bij duurzaam bouwen verschillende termen op je af. 

BUILDINC neemt je in dit artikel mee in de wereld van energieneutraal bouwen. Hier ontdek je alles wat je moet weten om binnenkort te kunnen genieten van je eigen energieneutrale huis, waarbij je zelf actief bijdraagt aan de opwekking van energie.

Wat is een energieneutraal huis?

Een energieneutraal huis wekt op jaarbasis evenveel hernieuwbare energie (zonne-energie, windenergie…) op als dat het gebruikt. Er is dus geen energie van het net nodig, waardoor het energieverbruik op het einde van het jaar resulteert in nul op de meter. Bovendien is energieneutraal wonen heel comfortabel. Het zorgt voor gelijkmatige warmte in huis, minder fijnstof en een lagere energiefactuur. Het milieu en je portemonnee zullen je dankbaar zijn wanneer je een energieneutraal huis bouwt. 

Meer weten over ecologisch bouwen? Bekijk dan zeker deze webpagina eens.

Kan je een oud huis energieneutraal maken?

Kan je een oud huis echt transformeren tot een energieneutrale woning? Al die extra maatregelen lijken een stevige opgave, vooral wanneer het energielabel (vaak E, F of G) aangeeft dat de isolatie verre van ideaal is.

Goede isolatie en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning zijn de basis van een energieneutrale woning. Anders loop je het risico dat er te veel zelfopgewekte energie verloren gaat.

Zeg gedag tegen je gasaansluiting en sluit alles aan op stroom. Duurzame energie opwekken kun je zelf doen met behulp van alternatieve bronnen zoals zonnepanelen en een warmtepomp met lage temperatuurverwarming. Kies daarnaast voor apparaten die weinig energie verbruiken (met energielabel A+++) en maak gebruik van ledverlichting.

Energieneutraal huis bouwen

Dé expert in energieneutraal bouwen

BUILDINC is dé expert in energieneutraal bouwen. Dankzij onze innovatieve bouwmaterialen is het nu mogelijk om volledig zelfvoorzienend te zijn. Het eindresultaat? Een kleinere ecologische voetafdruk, nul op de meter en lage energiekosten.

Hoeveel kost het om een woning energieneutraal te maken?

Huis bouwen energieneutraal

Een reeds bestaande woning of een nieuwbouw? BUILDINC staat garant voor een op maat gemaakt project. De prijzen variëren afhankelijk van jouw specifieke behoeften. De installatiekosten van een nieuw ventilatiesysteem, zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp kunnen snel oplopen tot €50.000. Gelukkig betaalt deze investering zich op lange termijn terug dankzij de lagere energiefactuur.

Ben je van plan om een nieuwe woning te bouwen in Vlaanderen? Een ‘nieuwbouwpremie’ bestaat jammer genoeg niet, maar wie een extra inspanning levert om energiezuinig te bouwen, kan daarvoor beloond worden met verschillende subsidies.

Bij BUILDINC sta je niet voor verrassingen. Samen bespreken we jouw verwachtingen en stellen we een plan op dat voldoet aan jouw wensen, zonder onverwachte kosten. Op deze manier kun je binnenkort genieten van een volledig energieneutraal huis, gebouwd volgens jouw visie.

Budgetvriendelijk en ecologisch bouwen doe je met BUILDINC!

BUILDINC staat voor iedereen in heel België klaar. Met onze kennis en expertise binnen het ecologisch bouwen maken we jouw dromen op een slimme, snelle én groene manier waar!

Liggen je bouwplannen al klaar? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan via onze website.