Subsidies BEN-woning

Subsidies BEN-woning
Alles over subsidies bij het bouwen van een BEN-woning. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van bijna-energieneutrale woningen. Lees meer in dit artikel.
subsidies-ben-woning-1

Subsidies voor BEN-woningen: hoe werkt dat?

Denk jij erover na om een BEN-woning te bouwen, maar vraag je je af of de Vlaamse overheid je daarbij kan helpen? Wil je meer weten over bijna-energieneutraal bouwen? Dan ben je bij BUILDINC aan het juiste adres! Wij geven je hier meer informatie over de subsidies voor een BEN-woning

Wat is een BEN-woning?

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Het gaat hier om woningen die erg weinig energie gebruiken voor bijvoorbeeld verwarming, ventilatie of warm water. Ook halen deze woningen de energie die ze wel nodig hebben uit hernieuwbare energiebronnen. 

Voorwaarden bijna-energieneutraal

Een woning moet aan een aantal voorwaarden voldoen om echt een BEN-woning genoemd te kunnen worden. Over alle BEN-eisen kan je alles lezen op de officiële website van de Vlaamse overheid, maar we zetten ze toch nog even op een rijtje: 

  • Het E-peil van je woning moet E30 of lager bedragen.
  • Je woning moet voldoen aan aan de EPB-eisen voor
    – het risico op oververhitting
    – thermische isolatie en de netto-energiebehoefte voor verwarming
    – ventilatie
    – en natuurlijk een minimum aandeel hernieuwbare energie of groene energiebronnen.

Wanneer nieuwbouwwoningen of herbouwde woningen voldoen aan die voorwaarden kan je spreken van een BEN-woning.

ben-woning-e-pijl-schema

Hoe zit het in België?

Maar ook bij ons zijn de leuke kleine huisjes niet meer weg te denken! In België en Nederland zijn tiny houses aan hun opmars bezig. In België vind je ze overal terug, zowel in Vlaanderen, aan de kust, als in Wallonië.

Subsidies of vermindering onroerende voorheffing?

Van echte subsidies kunnen we voor deze energie-efficiënte woning niet spreken, maar je kan wel in aanmerking komen voor korting op de onroerende voorheffing van je woning. Deze positieve impact op jouw bankrekening leggen we hier verder uit!

Onroerende voorheffing, wat is dat ook alweer?

Onroerende voorheffing is een jaarlijkse belasting die geldt voor onroerende goederen (huizen of andere gebouwen). Deze worden opgelegd door de Vlaamse overheid. Deze belasting wordt berekend op basis van het kadastraal inkomen (KI). Dat is geen reëel inkomen, zoals een loon, maar wel een fictief huurinkomen dat wordt toegekend aan elk onroerend goed. Het komt erop neer dat het KI ongeveer gelijk is aan de prijs die je zou kunnen vragen voor het gebouw als je het zou verhuren. 

Lees hier meer over een BEN-woning en onroerende voorheffing

Wanneer kom ik in aanmerking?

Sinds 2009 kom je in aanmerking voor een belastingsvermindering wanneer je de eigenaar bent van een energiezuinige woning. Deze wordt automatisch toegekend op jouw aanslagbiljet, waardoor je er dus helemaal niets voor moet doen! Je woning moet wel een voldoende laag E-peil hebben én er moet altijd een stedenbouwkundige verklaring aangevraagd zijn.

E-peil, wat is dat?

Het E-peil is een score die aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Deze wordt enkel berekend voor nieuwbouw gebouwen of de gebouwen die hiermee worden gelijkgesteld na een ingrijpende energetische renovatie (IER). Hoe lager je E-peil, hoe energiezuiniger. Deze score wordt vastgelegd in het ‘EPC-bouw’.

Vertrouw op BUILDINC voor energiezuinige woningen!

Wil jij investeren in energie-efficiëntie en komaf maken met het gebruik van fossiele brandstoffen in jouw woning? Verlang jij ook naar een lage energiefactuur? Dan is een BEN-woning bouwen met BUILDINC de beste manier om dat te doen!
a-frame huis
Heerlijk slapen

Onze missie

Bij BUILDINC willen we vooral op een andere manier bouwen. Onze missie is dan ook om het bouwen in België sneller, slimmer en groener te maken. Daarom hebben we heel wat extra investeringen gedaan in de kennis en materialen die nodig zijn om die missie uit te bouwen.

Jarenlange ervaring

BUILDINC kwam tot stand dankzij Cédric en Jan, twee bouwprofessionals met een passie voor een meer groene manier van bouwen. Zij beschikken, net als hun team, over jaren ervaring in de bouw. Daardoor weten ze precies hoe ze een project moeten aanpakken! Met al jouw vragen kan je bij hen terecht.

Ecologische materialen

Wij werken met ecologisch verantwoorde materialen en slimme bouwprocessen. Zo zijn onze woningen altijd modulair opgebouwd, waardoor we jouw nieuwe woning makkelijk kunnen ombouwen wanneer nodig. En dat met dezelfde materialen! Ontdek hier meer over het bouwen van een BEN-woning met BUILDINC. 

Start vandaag aan je droomwoning!

Wil jij ook minder energie verbruiken en groener wonen? Dan is een BEN-woning van BUILDINC de oplossing voor jou! Vraag meteen je offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. We kijken ernaar uit om jouw droomwoning te bouwen!

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je BEN-woning kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een BEN-woning te gaan wonen? Bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een BEN-woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een BEN-woning van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw BEN-woning gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Een BEN-huis met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een BEN-woning al op de goede weg. Bij het bouwen van een ecohuis wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen.

BUILDINC: jouw veilige keuze

Klaar voor een ecohuis dat voldoet aan al jouw wensen? Aarzel niet langer en doe een beroep op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomproject! Zo ben je zeker van een hoogstaand afgewerkte tiny house en kun je rekenen op een offerte op maat. Zo wordt jouw tiny house-droom werkelijkheid!

Laat je inspireren door design:

Wie eens ecologische huizen opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een BEN-woning bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!