• Home
  • Huis laten bouwen

Huis laten bouwen

Wil je een huis laten bouwen? BUILDINC is een bouwbedrijf die gespecialiseerd in het bouwen en verbouwen van Energie-neutrale woningen. Ontdek hier alle voordelen.

huis laten bouwen

Een huis laten bouwen door BUILDINC





Heb je grond gekocht en ben je nu klaar om je droomwoning te bouwen? Dan zit je waarschijnlijk met heel wat vragen, zoals: wat zijn de kosten? Wat voor woning wil ik graag? Hoe lang zal het duren om mijn woning te bouwen? Kies ik voor sleutel-op-de-deur of help ik zelf beter mee? En waar moet ik zeker op letten? 

Geen zorgen. In dit artikel geven we je een duidelijk overzicht van wat je allemaal te wachten staat. Door onze jarenlange ervaring weten wij bij BUILDINC precies hoe wij die belangrijke taak tot een goed einde kunnen brengen.
  • Volledig op maat en volgens jouw wensen
  • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
  • Begeleiding doorheen het volledige proces
  • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen

De juiste woning kiezen


Wie eens op Pinterest en andere sociale media gaat piepen ziet al snel dat er enorm veel stijlen en types woningen zijn om uit te kiezen. Vooraleer je met de architect rond de tafel gaat zitten is het daarom belangrijk om zelf al een goed beeld te hebben van de woning die jij graag wil. Wij helpen je hier op weg. 

Bouwstijlen

  • Moderne stijl: Voor de liefhebbers van het strakke, witte “blokje” en grote glaspartijen is deze stijl perfect. 
  • Landelijke stijl: Eerder fan van warme, authentieke materialen, een zadeldak en decoratieve hoeve-elementen? Dan kijk je best in de richting van de landelijke stijl. Misschien is een fermette wel iets voor jou!
  • Eigentijdse stijl: Of je gaat voor de best of both worlds. Eigentijdse woningen zijn een goede mix van zowel traditionele als moderne elementen. Zo kan je bijvoorbeeld de strakke gevelvlakken combineren met een traditioneel zadeldak.

BUILDINC beschikt over een ruim netwerk van architecten en in-house interieurdesigners die verschillende stijlen kunnen aanpakken en uitwerken.

Types woningen

Ja, bouwen is kiezen. Zo moet niet enkel de stijl, maar ook het type woning bepaald worden. Wil je bijvoorbeeld een statige villa of eerder een kleine vakantiewoning? Alles is mogelijk, mits het juiste budget en een goede locatie voor jouw bouwproject. Wij geven graag een aantal voorbeelden:

  • Een kleine woning laten bouwen: Klein, maar fijn! Ook voor kleinere bouwprojecten staat BUILDINC voor je klaar. 
  • Een moderne villa bouwen: Op zoek naar een grote vrijstaande woning met tuin, ingericht zoals jij het wenst? Ook daar hebben wij veel ervaring mee.  
  • Zorgwoning: Wil je je graag ontfermen over een ouder familielid of een zorgbehoevend persoon, maar wil je ook elk je privacy en ruimte? Dan is een zorgwoning misschien wel het overwegen waard. 
  • Een meegroeiwoning: Met een meegroeiwoning bouw je een huis waar je over vijftig jaar nog graag en comfortabel zal wonen. 
  • Een vakantiewoning bouwenGedaan met huisjes huren en dure hotels boeken. Je bouwt gewoon je eigen vakantiewoning op een van je favoriete vakantieplaatsen!

Naar welk type gaat jouw voorkeur uit? 

Bouwmateriaal

Daarna is het tijd om het bouwmateriaal voor jouw woning te kiezen. Het grote voordeel is dat jij een perfect overzicht houdt over je budget en zelf kan bepalen waar je meer of minder geld aan wil uitgeven. Geen onvoorziene kosten dus!

Wat is bio-ecologisch bouwmateriaal?

Bio-ecologische bouwmaterialen zijn natuurlijke materialen die bestaan uit (quasi) onuitputtelijke grondstoffen, met zo weinig mogelijk of zelfs geen chemisch toegevoegde stoffen, zonder zware milieubelasting en zonder schadelijke gevolgen voor de eigen gezondheid. Een passieve woning bouwen is dus niet enkel een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme keuze voor jezelf en je gezondheid.

Hoe we ecologisch bouwen?

BUILDINC kiest voor ecologisch en duurzaam bouwen. Daarmee bedoelen we dat we zoveel mogelijk rekening houden met mens en milieu. Met ons eigen bouwsysteem kunnen wij energiezuinige woningen bouwen met een laag E-peil. 

Daarnaast kiezen wij steevast voor de meest duurzame materialen en extra isolatie zodat je levenslang kan genieten van je woning in de beste staat. 

Meer over ecologisch bouwen bij BUILDINC kan je lezen in dit artikel: Ecologisch bouwen | BUILDINC. Het Ecohuis van je dromen

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een passieve woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf. 

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer. 

Ecologisch bouwen: Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Als handige harry kan je zelf aan de slag met begeleiding van een professional. Of heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei! Jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Bij oplevering heb je altijd de kans om te controleren of alle werken goed zijn uitgevoerd. Daarna is het tijd om dozen in te pakken en naar je nieuwe stulpje te trekken!

Meer informatie over de precieze regelgeving en vergunningen in Vlaanderen vind je hier.

100%

Duurzaam
garantie

BEN-woning: een futureproof woning

Wil je een lagere energiefactuur, minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en altijd een aangename temperatuur in huis? Dan is een BEN-woning hét type woning dat je zoekt. 


Een BEN-woning verbruikt wel tot 50% minder energie. Dat komt omdat een BEN-woning optimaal geïsoleerd wordt en zijn energie deels uit groene energiebronnen haalt, zoals zonneboilers, zonnepanelen of biomassa-installaties. 

Op die manier wordt er een milieuvriendelijk gebouw gecreëerd met een hoge energieprestatie. Daarbovenop draag je je steentje bij aan het milieu!


Wil je nog een stapje verder? Neem dan eens een kijkje bij ons artikel over passieve woningen. 


BUILDINC is de ideale partner in elk bouwverhaal. Contacteer ons nu vrijblijvend voor een offerte.

circulair bouwen

Wat is circulair bouwen? Circulair bouwen is bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen. Dat doen we door in een intense samenwerking slimmer te ontwerpen en kringlopen te sluiten.

Sleutel-op-de-deur of zelf de handen uit de mouwen steken? 


tuinkantoor op maat

Sleutel-op-de-deur woningen

Het concept bij sleutel-op-de-deur woningen is dat een bedrijf het bouwproject volledig in goede banen leidt. Er is tijdens het bouwproces dus maar één aanspreekpunt, wat de communicatie veel efficiënter en makkelijker doet verlopen. Op het einde van het proces heb je een mooi afgewerkte woning, helemaal klaar om in te trekken. 

Daarbij heb je de vrijheid om zelf alles te kiezen, van vloeren en gevelbekleding tot de stijl en materiaal van het dak. Alles wordt volgens jouw persoonlijke wensen uitgewerkt. 

Aan die service is er natuurlijk ook een nadeel. Het laten bouwen van een instapklare woning zal dan namelijk eveneens iets duurder zijn. Aan de andere kant hoef jij je veel minder zorgen te maken en heb je zo meer tijd om je bezig te houden met leukere taken, zoals de inrichting. 

Zelf meebouwen

Voor de handigen onder ons is er natuurlijk niets fijner dan het gevoel dat je zelf mee hebt gebouwd aan je eigen droomhuis. Ook daarop is BUILDINC ruim voorzien. Zo bieden wij de mogelijkheid om een casco prefab woning te zetten. 

Een casco woning is een wind- en waterdichte woning waarvan enkel de ruwbouw volledig staat. Daarna heb je zelf de volledige controle over hoe je het binnen inricht. Een prefab woning is ook een stuk goedkoper en sneller dan een traditionele woning die volledig op maat wordt gemaakt. 

casco woning betekenis


Het bouwproces

De vier logische stappen wanneer je een woning laat bouwen:

1. De aankoop van bouwgrond

De eerste stap is op zoek gaan naar een geschikt stuk bouwgrond waar jij je droomwoning op wil bouwen. Daarbij let je best goed op de bodemkwaliteit en de ligging. 

Let op: er worden ook bijkomende kosten gerekend bovenop de aankoopprijs van je bouwgrond, zoals de notariskosten en registratierechten. 

2. Planning en ontwerp van de woning

Aan de hand van jouw richtlijnen en voorkeuren kan een architect een ontwerp uittekenen en een omgevingsvergunning (de vroegere bouwvergunning) opstellen. Wanneer die wordt goedgekeurd, moet je die zichtbaar ophangen. 

Als er daarna geen beroep wordt aangetekend mogen de echte werken beginnen! Je brengt zelf de gemeente op de hoogte van de startdatum van de werken.

3. De bouw 

Bij een sleutel-op-de-deur woning wordt het project doorgegeven aan een projectleider die de werken zal leiden en onderaannemers zal aanstellen. Als je met vragen zit of opmerkingen hebt kan je altijd bij hem of haar terecht. 

De opbouw gebeurt in verschillende fases. Eerst de ruwbouw, daarna het buitenschrijnwerk en het dak en vervolgens de afwerking en technieken. Meestal duurt een bouwproject ongeveer tussen de tien en twaalf maanden. 

4. De oplevering: klaar om erin te trekken 

Bij oplevering heb je altijd de kans om te controleren of alle werken goed zijn uitgevoerd. Daarna is het tijd om dozen in te pakken en naar je nieuwe stulpje te trekken!

Meer informatie over de precieze regelgeving en vergunningen in Vlaanderen vind je hier. 

Veelgestelde vragen over ecologisch bouwen

Is een bouwvergunning nodig voor een ecohuis?

Of het nu om een gewone woning gaat of over het plaatsen van een klein ecohuis in je tuin, om te bouwen in België heb je een bouw- of omgevingsvergunning nodig.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig indien je de door jouw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot de eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Is bio-ecologisch bouwen duurder? 

Een bio-ecologische, nieuwe woning komt met een prijskaartje, maar dat verdien je snel terug. De kosten van je energiefactuur zullen namelijk een stuk lager liggen door het water- en energiebesparend karakter. Daarnaast is een bio-ecologisch huis ook een investering in de toekomst.

De overheid begint alsmaar strengere regels in te voeren met betrekking tot milieuverantwoord bouwen en energiebesparing. Met een BEN-woning ben je deze verstrengingen voor en zal je woning later meer waard zijn.

Ecohuis premies, krijg ik hiervoor subsidies?

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

Kan ik meerdere verdiepen bouwen?

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dankzij dat modulair systeem is het mogelijk om meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil.

Hoe geïsoleerd zijn de huizen van BUILDINC?

De ecowoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun keuze van isolatiematerialen 100% duurzaam en geïsoleerd.

Zijn de ecohuizen zelfvoorzienend?

BUILDINC biedt ecologische woningen op maat. Zo kan je zelf kiezen voor zonnepanelen, thuisbatterijen, smart home integratie en meer. Op die manier kunnen wij je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Kan ik een ecologische woning later uitbreiden?

Ja, BUILDINC biedt de mogelijkheid om je ecologische woning uit te breiden op maat. Door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.

Welke fundering heeft een ecohuis nodig?

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een ecologische woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Wat kost het om een compleet huis te laten bouwen?


De grootste kosten

De gemiddelde prijzen van het bouwen van nieuwbouwwoningen variëren sterk. De exacte prijs is grotendeels afhankelijk van deze factoren:

  • het type woning
  • de oppervlakte 
  • de complexiteit
  • de gebruikte materialen
  • de technieken, zoals de ventilatie, verwarmingssysteem, de elektriciteit, aansluiting voor riolering en eventuele domotica
  • de mate van afwerking

Overige kosten

Daarnaast zijn er nog een aantal bijkomende kosten, zoals de uurloonkosten en kosten van onderaannemers. Ook moet je de kosten van de bouwgrond waarop je het huis gaat bouwen erbij rekenen. 

Hou er bovendien rekening mee dat je voor de bouw van een nieuwe woning 21 procent btw betaalt. Wanneer je een oud gebouw afbreekt en er een nieuw in de plaats zet, geniet je van een verlaagd btw-tarief van 6 procent. 

De gemiddelde kostprijs


Gemiddeld kost een nieuw te bouwen huis €250.000, los van de bouwgrond. Hoe luxueuzer de woning is afgewerkt, hoe duurder om te laten realiseren. Je kan de prijs ook drukken door een prefab woning te laten bouwen of deels het werk in eigen handen te nemen, eventueel samen met vrienden of familie. 

Zoals je merkt is het inschatten van het totale kostenplaatje niet zomaar mogelijk. Daarom vraag je best bij ons een gratis offerte aan zodat wij een berekening voor jou kunnen maken. 

Bekijk enkele van onze referenties:

Een huis laten bouwen bij BUILDINC?
Alleen maar voordelen!

Een huis bouwen is een hele onderneming. Daarom neem je best een bouwexpert onder de arm die van aanpakken weet!

BUILDINC kiest al jaren voor echte topkwaliteit en piekfijne afwerking. Daarnaast zijn wij een expert in energiezuinig bouwen in Vlaanderen. Op zoek naar een echte bouwpartner? Dan zit je bij ons goed. 

Wij zorgen voor begeleiding van het begin van een bouwproject tot de oplevering. Daarbij wordt rekening gehouden met al je wensen en dromen. Wij zullen ze werkelijkheid maken! 

Neem nu nog contact met ons op en wie weet bouwen we binnenkort wel jouw woning!

Krijg nu een plan & prijsraming voor een bouwproject op maat

  • Optie 1: Standaardofferte

  • Optie 2: OFFERTE OP MAAT

Optie 1: Standaardofferte met richtprijs

Deze offerte is een standaardofferte, je krijgt hier een aantal voorbeeldprijzen.
Wens je een offerte op maat? Kies dan Optie 2: offerte op maat.

  • Volledig op maat en volgens jouw wensen
  • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
  • Begeleiding doorheen het volledige proces
  • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen
Vul hier je gegevens in
Afmeting project
  • Tussen 10-20m²
  • Tussen 20-30m²
  • Tussen 30-40m²
  • Groter dan 40m²
Standaardofferte (BEN-woning)