Een kleine woning laten bouwen door BUILDINC

Een kleine woning laten bouwen door BUILDINC

De laatste jaren is een huis laten bouwen een steeds moeilijker gegeven geworden. Daarom opteren steeds meer mensen voor een Tiny house. Wil jij de voordelen weten van minimalistisch wonen? Dan is een kleine woning laten bouwen door BUILDINC dé oplossing!

kleine-woning-laten-bouwen-1

Een huis bouwen voor weinig geld?

De laatste jaren kwam er een nieuw fenomeen overwaaien vanuit Amerika: een tiny house. Het gaat hier om een klein huis, waarbij je aandacht hebt voor duurzaamheid en een meer minimalistische levensstijl. Klinkt goed, toch?

Een huis laten bouwen kost vaak namelijk een hoop geld, en het wordt zeker voor jonge mensen telkens moeilijker om die som op te hoesten. Ook energie wordt steeds duurder, waardoor het verwarmen van een grote woning gewoon niet interessant is. Met een tiny house bespaar je dus heel wat geld!

Het genot van een tiny house

Deze charmante kleine woningen bevatten nog steeds alles wat je nodig hebt. Zeker aangezien ze kunnen worden gebouwd op maat van jouw wensen – alles wat jij in je tiny house wil zien kan geregeld worden! 

Heel wat voordelen

Maar wat zijn nu de echte redenen om te kiezen voor een tiny house? Heeft het te maken met de oppervlakte van de woning, het feit dat het gaat om een prefab woning, die makkelijk in elkaar kan worden gezet, of gaat het toch om het feit dat je deze overal kan neerplanten? Wij geven je hier een aantal van de belangrijkste voordelen mee!

Verbeterde levenskwaliteit

Een tiny house zorgt voor heel wat mensen voor een betere levenskwaliteit. Vele mensen hebben zelfs aangegeven dat het hen gelukkiger maakt! Dat heeft dan ook te maken met het feit dat je minder tijd en geld moet spenderen aan je woning, waardoor er meer over is voor sociale activiteiten met vrienden of familie. 

Vertrouw voor de bouw van jouw tiny house op BUILDINC en word gelukkiger!

Meer tijd voor wat echt telt

Nu de oppervlakte van je huis kleiner is en je heel wat minder plaats hebt voor onnodige spullen duurt het ook minder lang om je huis schoon te maken of te onderhouden. Daardoor hou je meer tijd over voor wat echt belangrijk is: ontspannen met je geliefden of alleen, de wereld rond reizen of tijd maken om je passies te beoefenen. 

Misschien droom je al jaren van een reis naar een ver land, maar heb je het geld daarvoor liever willen opsparen om voor je woning te betalen. Dankzij de kleinere prijs van een tiny house hoef je je daar nu geen zorgen meer om te maken! 

Kleine ecologische voetafdruk

Geld besparen én milieuvriendelijker zijn? Die combinatie is mogelijk dankzij een tiny house! Door de kleinere oppervlakte van je woning hoef je niet veel geld uit te geven aan verwarming, en ook niet aan onderhoud of onroerende voorheffing. Verder heb je minder plaats om nieuwe spullen te kopen, waardoor je minder consumeert en dus ook minder verbruikt. Less is more!

Voor een klein prijsje

Een van de geweldige dingen aan een tiny house is het feit dat je niet zo lang een lening moet afbetalen. Binnen enkele jaren zijn je schulden al afgelost – je hoeft dus geen tien tot zelfs twintig jaar af te betalen om de woning van jouw dromen te kunnen kopen!

Daarnaast bespaar je nog eens op heel wat zaken, waardoor je veel geld over houdt. Verwarming, onnodige spullen, onderhoud… Op dat alles kan je zonder moeite besparen!

Wat is bio-ecologisch bouwmateriaal?

Bio-ecologische bouwmaterialen zijn natuurlijke materialen die bestaan uit (quasi) onuitputtelijke grondstoffen, met zo weinig mogelijk of zelfs geen chemisch toegevoegde stoffen, zonder zware milieubelasting en zonder schadelijke gevolgen voor de eigen gezondheid. Een passieve woning bouwen is dus niet enkel een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme keuze voor jezelf en je gezondheid.

Bouw jouw tiny house met BUILDINC

Voor het bouwen van jouw tiny house kan je vertrouwen op de expertise van BUILDINC. We bieden je heel wat opties bij het bouwen van een huis: van een prefab woning tot een volledig afgewerkt product! Lees hier alles over waarom je voor BUILDINC moet kiezen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een passieve woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer.

Ecologisch bouwen: Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Als handige harry kan je zelf aan de slag met begeleiding van een professional. Of heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei! Jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Bij oplevering heb je altijd de kans om te controleren of alle werken goed zijn uitgevoerd. Daarna is het tijd om dozen in te pakken en naar je nieuwe stulpje te trekken!

Meer informatie over de precieze regelgeving en vergunningen in Vlaanderen vind je hier.

BEN-WONING: EEN FUTUREPROOF WONING

Met BUILDINC heb je een echte partner aan je zij die met je meedenkt en de gepaste oplossingen probeert te zoeken. Wij verzorgen het hele traject, van de eerste gesprekken tot de uiteindelijke plaatsing en afwerking. 

circulair bouwen 2

Wat is circulair bouwen? Circulair bouwen is bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen. Dat doen we door in een intense samenwerking slimmer te ontwerpen en kringlopen te sluiten.

Heel wat keuze

Ben je zelf erg handig en wil je de inrichting van jouw nieuwe tiny house volledig zelf doen? Dan kan je kiezen voor een casco woning. Wij zorgen ervoor dat je woning volledig geïsoleerd wordt en dat de buitenkant (inclusief leidingen, ramen, deuren, gevelbekleding en dak) helemaal in orde is, maar de binnenkant laten we aan jou over. 

Wanneer je kiest voor een tiny house bouwpakket kan je het huisje zelf ook in elkaar zetten! Wij leveren al het materiaal en geven je de uitleg die je nodig hebt, maar verder ben je zelf vrij om te kiezen hoe je te werk gaat. Een huis bouwen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Heb je eerder twee linkerhanden? Of wil je absoluut zeker zijn dat de woning perfect is afgewerkt? Dan kan je er ook voor kiezen om alles over te laten aan BUILDINC. Wij bouwen jouw tiny house en werken zowel de binnenkant als de buitenkant tot in de puntjes af. Zo plaatsen we ook de badkamer, keuken, woonkamer en zelfs zonnepanelen! 

tuinkantoor op maat

Ecologische visie

Bij BUILDINC willen we proberen om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Dat doen we door te werken met milieuvriendelijke materialen en door circulair te bouwen. Zo werken we voor onze tiny houses met het RICRON paneel dat we zelf produceren. Dit is een volledig gerecycleerd paneel dat bestaat uit verschillende lagen plastic, rechtstreeks uit de zee opgevist. Dit product is zelfs erkend door het WWF. 

Met circulair bouwen bedoelen we dat onze tiny houses volledig hergebruikt kunnen worden: de materialen kunnen zonder problemen opnieuw worden geïntegreerd in een ander bouwproject, zonder het milieu weer veel te belasten. 

Jarenlange ervaring

BUILDINC werd opgestart door Cédric en Karl, die van hun passie voor bouwen hun beroep hebben gemaakt. Als bouwprofessionals hebben ze al heel wat kennis van huizen, maar dankzij hun team krijgen ze daar nog eens heel wat expertise bovenop! 

Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en mee te helpen aan jouw tiny house op maat. Bij ons ben je verzekerd van een prachtige woning – precies zoals jij dat wil!

casco woning betekenis

Ons stappenplan

Wij beginnen met een vaste prijs. Je komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan: we werken jouw project af naar jouw wensen, zonder extra kosten achteraf. We zitten graag met jou samen om je ideale tiny house te bespreken. Wat denk je van de oppervlakte, de afwerking, de indeling? Dat alles wordt samen met jou besproken!

Ook bepaal je zelf hoe jouw tiny house gebouwd wordt. Wil je liever zelf aan de slag met een bouwpakket of casco woning? Of geef je het hele project liever uit handen, zodat de professionals van BUILDINC alles tot in de puntjes kunnen afwerken? Alles kan! Daarna kan jij levenslang genieten van jouw BUILDINC project – mede dankzij ons aanbod van circulair bouwen. 

Start aan jouw droomwoning!

Ben jij klaar om de woning van je dromen te laten bouwen? Neem dan zeker contact op met ons of vraag je offerte aan! We kijken er al naar uit om met je samen te werken. 

Veelgestelde vragen over ecologisch bouwen

Of het nu om een gewone woning gaat of over het plaatsen van een klein ecohuis in je tuin, om te bouwen in België heb je een bouw- of omgevingsvergunning nodig.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig indien je de door jouw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot de eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Een bio-ecologische, nieuwe woning komt met een prijskaartje, maar dat verdien je snel terug. De kosten van je energiefactuur zullen namelijk een stuk lager liggen door het water- en energiebesparend karakter. Daarnaast is een bio-ecologisch huis ook een investering in de toekomst.

De overheid begint alsmaar strengere regels in te voeren met betrekking tot milieuverantwoord bouwen en energiebesparing. Met een BEN-woning ben je deze verstrengingen voor en zal je woning later meer waard zijn.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dankzij dat modulair systeem is het mogelijk om meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil.

De ecowoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun keuze van isolatiematerialen 100% duurzaam en geïsoleerd.

BUILDINC biedt ecologische woningen op maat. Zo kan je zelf kiezen voor zonnepanelen, thuisbatterijen, smart home integratie en meer. Op die manier kunnen wij je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Ja, BUILDINC biedt de mogelijkheid om je ecologische woning uit te breiden op maat. Door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een ecologische woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Moderne villabouw binnen jouw budget

Minstens zo belangrijk is dat je droomwoning ook binnen je budget past. Wij hechten er dan ook veel belang aan om al vroegtijdig een eerste raming te bezorgen zodat jij een goed inzicht krijgt in alle bouwkosten van de villa. 

Jij staat op de eerste plaats

Wat ons onderscheidt van andere bouwbedrijven is dat wij veel belang hechten aan een persoonlijke aanpak. Tijdens het hele bouwproces blijven wij het eerste aanspreekpunt. Zo maken wij samen jouw droom werkelijkheid. 

Bekijk enkele van onze referenties:

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor jouw kleine woning!

Interesse in de bouw van een vrijstaande woning? Onze in-house architecten en professioneel bouwteam staan al te trappelen om aan jouw project te beginnen! Wij realiseren met plezier jouw bouwdroom. 

Aarzel niet om ons te contacteren, een gratis offerte op te vragen of maak een vrijblijvende afspraak.