Modulair bouwen in België

Modulair bouwen in België voor de beste prijs. Ontdek de voordelen en werkwijze van BUILDINC.

BUILDINC bouwt ecologische en aanpasbare woningen op maat in België & Nederland. Wil je vrij en duurzaam wonen? Stel zelf je droomwoning samen met 100% natuurlijk materiaal. 

modulair bouwen belgie 2

Modulair bouwen in België: energiezuinig en snel!

De Belg houdt van bakstenen woningen, maar wist je dat er ook andere woonvormen aan een opmars bezig zijn? Zo wint modulair bouwen in België aan populariteit, en dat begrijpen we maar al te goed. Dankzij de snelle plaatsing, lage kosten, duurzame materialen én flexibiliteit is een modulaire woning de investering absoluut waard!

Goed nieuws! Bij BUILDINC kan jij terecht voor modulair bouwen in Nederland en België. Ga je met ons in zee? Dan trek je  in no time in jouw hippe, duurzame woning. 

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen

Modulair bouwen: een efficiënt, vernieuwend concept


Modulaire woonunits of woningen worden geproduceerd in een fabriek. Dat maakt het concept ‘modulair bouwen’ ook zo efficiënt. Je hoeft geen rekening te houden met externe factoren zoals de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van constructiewerkers. Daarnaast is zo’n kant-en-klare woning ook heel makkelijk en snel te plaatsen op de bestemming die jij voor ogen hebt. 

tuinkantoor prijs

Bovendien is modulair bouwen erg vernieuwend. Heb je geen zin in een jarenlang traject om jouw traditionele woning te bouwen? Kies jij liever voor een revolutionaire, alternatieve manier van bouwen? Dan is een modulair huis van BUILDINC een goed idee!

Geïnteresseerd? Vraag een gratis offerte aan bij de vakmannen van BUILDINC.

Traditionele bouw vs modulair bouwen 


Modulair bouwen is een duurzame bouwtechniek waarbij losse elementen of woonunits onder gecontroleerde omstandigheden worden geproduceerd in een fabriek. De geprefabriceerde woningen worden vervolgens getransporteerd naar de juiste bestemming. Daar monteert ons team zorgvuldig alle gefabriceerde modules. Op zeer korte tijd staat je woning te pronken in de straat. 

Je huis afwerken op verschillende manieren:

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe we modulair bouwen in België en Nederland?


Een nieuw huis bouwen of een bestaand huis kopen en verbouwen, is een belangrijk proces. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een modulair huis volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een modulaire huis van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Met begeleiding van een professional kan je zelf aan de slag als handige harry. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De BEN-woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100%

Duurzaam
garantie

100% duurzaam, 120% circulair

De ecohuizen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it! 

Positieve aspecten van modulair bouwen


De bouwtechniek ‘modulair bouwen’ kent tal van voordelen. Wij sommen ze graag even op.

tuinkantoor op maat

Duurzame, kwalitatieve constructies

Geprefabriceerde woningen moeten qua kwaliteit zeker niet inboeten. Bij BUILDINC schenken we veel aandacht aan duurzaamheid. We gebruiken dus degelijke materialen die jouw woning sterk en solide maken. Op die manier leveren we een woning in perfecte staat af en kan je jarenlang genieten van jouw investering. 

Flexibel

Een modulaire woning is erg flexibel. Je kan de hele woning demonteren en verplaatsen naar een andere locatie. Ben je niet verknocht aan een bepaald dorpje of stadje? Dan biedt een modulaire woning een grote meerwaarde in vergelijking met traditionele huizen. Woon waar je maar wil, wanneer je maar wil!

tuinkantoor modern


tiny house

Architecturale mogelijkheden

Een grote troef van modulair bouwen is ongetwijfeld de mogelijkheid tot uitbreiding. Ben je jong en heb je geen idee of je later een gezin wil stichten? Wat de toekomst ook brengt, jouw modulaire woning kan met jou mee-evolueren. We plaatsen makkelijk extra, andere modules in de breedte of hoogte wanneer jij dat nodig hebt. 

Kwalitatief

Bij BUILDINC schenken we veel aandacht aan duurzaamheid. We gebruiken degelijke, kwalitatieve materialen die ervoor zorgen dat je héél lang kan genieten van jouw woning. 

A-Frame_2


modulair bouwen prijs 6

Snelle productietijd

Wil je graag een traditionele woning bouwen? Dan krijg je vaak te maken met een lange, stressvolle en onzekere bouwperiode. Je bent in de traditionele bouw namelijk vaak afhankelijk van het weer, aannemers en arbeiders. Soms heb je te maken met onaangename verrassingen, en dat kan kopzorgen veroorzaken…

Met modulair bouwen biedt BUILDINC een goed alternatief. Het kan écht anders! Wij bouwen jouw woonunits in onze fabriek en monteren ze ter plekke. Zo kunnen we jouw droomwoning erg snel realiseren en geniet je voor je het weet van jouw nieuwe modulaire woning!

Veelgestelde vragen over modulair bouwen

Heb ik een bouwvergunning nodig voor een modulair huis?

Ongeacht het om een gewone woning gaat of het plaatsen van een klein huisje in je tuin. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als u de door uw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Hoe groot kan een modulair huis zijn?

Leg je modulair bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van jouw gemeente of stad.

Modulair bouwen, krijg ik hiervoor subsidies?

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

Kan ik meerdere verdiepen bouwen?

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dit is een modulair systeem die het mogelijk maakt om meerdere meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een een ononderbroken isolatieschil.

Hoe geïsoleerd zijn de huizen van BUILDINC?

De modulaire woningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.

Zijn modulaire huizen zelfvoorzienend?

BUILDINC biedt de mogelijkheid aan om een modulair huis uit te breiden op maat. Zo heb je modulaire woningen met zonnepanelen, thuisbatterijen en smart home integratie, ect. en kunnen we je woning volledig zelfvoorzienend maken.

Kan ik een modulaire huis later uitbreiden?

Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.

Welke fundering heeft een modulair huis nodig?

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een modulaire woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Een modulair huis in België en Nederland bouwen


Modulair bouwen: prijs en mogelijkheden

De prijs van modulaire bouwen is een pak goedkoper dan traditionele woningen. De prijs van modulair bouwen kan wel variëren naargelang de opbouw en je persoonlijke voorkeuren. 

Zo hangt de prijs voor het plaatsen van een modulair huis af van een aantal elementen zoals je afwerking, technische voorzieningen en grootte.

Bekijk enkele van onze referenties voor modulair bouwen:

Krijg nu een plan & prijsraming voor een bouwproject op maat

 • Optie 1: Standaardofferte

 • Optie 2: OFFERTE OP MAAT

Optie 1: Standaardofferte met richtprijs

Deze offerte is een standaardofferte, je krijgt hier een aantal voorbeeldprijzen.
Wens je een offerte op maat? Kies dan Optie 2: offerte op maat.

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen
Vul hier je gegevens in
Afmeting project
 • Tussen 10-20m²
 • Tussen 20-30m²
 • Tussen 30-40m²
 • Groter dan 40m²
Modulaire woning in België standaardofferte