Modulair bouwen containers

Modulair bouwen containers
vakantiehuis bouwen kosten

Modulair bouwen: containers als perfecte basisvorm!

Een eigen huis bouwen is een wens van veel mensen. Toch voelen velen zich enerzijds geremd door de prijs en anderzijds door een vorm van bindingsangst. Een budgetvriendelijke en flexibele woonoplossing is wat vandaag de dag nodig is. Gelukkig biedt modulair bouwen een antwoord op deze verzuchtingen! Het idee van een modulaire woning kan op veel manieren ingevuld worden, maar in dit artikel wil BUILDINC je laten kennismaken met de mogelijkheden van containerwoningen. Ja, je leest het goed: wonen in zeecontainers is dé oplossing!     

vakantiehuis bouwen kosten

Modulair bouwen is de toekomst!

Eerst en vooral een woordje uitleg over de modulaire bouwmethode. Het houdt in dat de verschillende modules die een woning opmaken op voorhand in een fabriek worden gebouwd. De afgewerkte units worden dan in één keer naar de werkplaats gebracht om ter plekke te worden geassembleerd. Eenmaal de constructie er staat, kan de woning volledig afgewerkt worden: afwerking van de binnen- en buitenkant, aansluiting van de leidingen, ventilatie en elektriciteit, eventueel de plaatsing van zonnepanelen en vloerverwarming. 

De units zijn dankzij het Recyclack-systeem makkelijk te (de)monteren. Daardoor is het erg eenvoudig om de woning uit te breiden of te reduceren. Om die reden is modulair bouwen erg populair bij de constructie van zorgwoningen, kantoren of meegroeiwoningen. Een extra ruimte – bijgebouw, uitbouw, zorgwoning, veranda of vergaderzaal – toevoegen aan een bestaande werk- of woonunit is dus veel minder gedoe dan het verbouwen van een klassieke woning! Omgekeerd kunnen de materialen van een ongebruikte ruimte opnieuw gebruikt worden voor de bouw van iets nieuws.

Modulair bouwen staat volledig gelijk aan duurzaam bouwen. Het is dus erg aantrekkelijk voor de jongere generaties om te kiezen voor de modulaire woningbouw. Je kan er alles over lezen in dit artikel.   

Wat dacht je van een containerhuis?

Modulair bouwen kent veel toepassingen, maar containerwoningen blijken veruit de populairste. ‘Container’ verwijst daarbij niet naar een letterlijke zeecontainer, maar eerder naar de vorm die het gebouw heeft. Het is de perfecte basis voor de productie van een prefab huis. Door de balkvorm zijn ze makkelijk te stapelen, aan elkaar vast te maken of als losstaande unit te gebruiken. 

vakantiehuis bouwen kosten

Bovendien hebben containers een strakke en moderne uitstraling. Er is wel degelijk een reden dat de meeste gebouwen tegenwoordig balkvormig zijn! Door de rechte lijnen wordt de inrichting erg eenvoudig, wat ideaal is voor zowel minimalisten als maximalisten. Omwille van de egale afwerking aan de buitenkant, wordt die zeecontainer snel een knappe, hedendaagse woning.

Een duurzaam antwoord op de traditionele bouw

Binnen de traditionele bouw worden vaak ouderwetse technieken gebruikt, die vandaag de dag niet meer goed te praten zijn. Denk maar aan de hopen bouwafval, de uitstoot van de vrachtwagens die af en aan rijden, de niet recycleerbare grondstoffen, etc. Steeds meer mensen realiseren zich hoe vervuilend de traditionele bouw is en wensen een duurzaam alternatief.

Als expert in duurzaamheid is BUILDINC gespecialiseerd in milieuvriendelijke woningbouw. Hoewel prefab vaak een negatieve bijklank heeft, is het omwille van z’n flexibiliteit dé oplossing voor de problemen binnen de klassieke woningbouw. Een modulaire woning, zeker een containerhuis, gaat een leven lang mee! Het is daardoor niet enkel goed voor jouw portefeuille, maar ook voor de planeet.

De voordelen van modulair bouwen met containers

Modulaire constructies op basis van containers bieden heel wat voordelen. Wie nog twijfelt over containerwoningen, wordt meteen overtuigd na het lezen van deze pluspunten.

vakantiewoning bouwen kosten

Flexibel

Bijgebouw, aanbouw, optopping, afbraak en verhuis: met modulair bouwen is alles mogelijk! Een modulaire woning is flexibel genoeg om met jou mee te evolueren. Ben je gestart met een nieuwe hobby, neem je de zorg van een oudere op je of is er een kind onderweg? Dan bouwen we makkelijk een extra ruimte aan de bestaande woonunit. Zijn de kinderen uit huis, ga je met pensioen of is er geen nood meer aan een zorgwoning? Transformeer die extra ruimte in iets bruikbaars, zoals een tiny house, tuinhuis of poolhouse!   

Door het eenvoudige (de)montage systeem is het bijvoorbeeld ook mogelijk om je volledige woning te verhuizen. Heb je nood aan verandering en zou je liever in een andere gemeente wonen? Neem dan je volledige containerwoning mee! Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het vinden van de perfecte woning of je te binden aan een bepaalde plek – combineer het beste van huren en bouwen met een modulaire containerwoning!

Benieuwd naar wat een modulaire woning voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met de experts van BUILDINC!

Efficiënt

Prefab houdt in dat alles in een gecontroleerde omgeving wordt gemaakt. Daardoor wordt de productie niet beïnvloed door externe factoren. Ongeacht welk weer het buiten is, wij werken gewoon verder aan jouw woning. Bovendien zorgt deze veilige en beschermde manier van werken voor aanzienlijk minder ongevallen of zieken. Er is dus niets dat de planning in de war kan brengen.

Alle elementen die nodig zijn voor de constructie van jouw woning worden centraal geleverd. Het materiaal wordt in het atelier gestockeerd, zodat we alles voor handen hebben wanneer we aan de units werken. Op die manier hoeven we nooit te wachten op een levering en hebben we de tijd en ruimte om kwaliteitscontroles uit te voeren. Zo gaat de constructie snel vooruit en vermijden we onaangename verrassingen.  

Ecologisch

BUILDINC werkt enkel met groene materialen. De recyclack-panelen die we gebruiken bij de bouw van een modulaire woning bestaan volledig uit gerecycleerd materiaal. Qua stevigheid hoeven deze panelen zeker niet onder te doen voor de klassieke materialen in de traditionele bouw. Ze isoleren als de beste en zijn bovendien volledig brandwerend, wind- en waterdicht.

Als expert op vlak van duurzaamheid is BUILDINC volledig op de hoogte van elke nieuwe ecologische techniek. Van jouw woning kunnen we bijvoorbeeld makkelijk een BEN-woning maken door in te zetten op isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. We helpen je graag verder om groene oplossingen te vinden voor jouw woonsituatie.

De producten die we gebruiken zijn biologisch afbreekbaar en we letten bij het transport op onze CO2-uitstoot. Op die manier probeert BUILDINC z’n steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Klik hier om meer te lezen over de producten die BUILDINC gebruikt!

Budgetvriendelijk

Een modulaire woning is om verschillende redenen budgetvriendelijk. Ten eerste construeer je zelf je woning aan de hand van enkele standaard units. Het is dus erg eenvoudig om binnen je budget te blijven en toch een woning te bouwen die volledig aan jouw noden voldoet.

Ten tweede staat je nieuwe woning er met deze efficiënte bouwmethode, erg snel. Je bespaart daardoor niet enkel tijd, maar ook geld. Je betaalt minder arbeidsuren én minder arbeidskrachten.

Ten derde bespaar je ook heel wat op toekomstige facturen. Door het eenvoudige (de)montagesysteem verlopen verbouwingen een pak simpeler, waardoor jij je niet meer blauw betaalt voor het slopen van een binnenmuur. Bovendien blijven ook je energiefacturen laag door de fenomenale isolatie en groene oplossingen.     

Interesse in modulaire containerwoningen? Contacteer BUILDINC!

Containerwoningen zijn dé oplossing voor wie een eigen plek wil, maar zich niet wil binden. Dankzij de modulaire bouwmethode wordt jouw huis even flexibel als jijzelf. Het gebouw evolueert mee met jouw leven. Units bijbouwen of herbestemmen is geen enkel probleem. The sky is the limit met modulaire containerwoningen. Interesse in deze bijzondere techniek of nieuwsgierig naar de verschillende toepassingen? Neem vrijblijvend contact op met BUILDINC!