Modulaire woning te koop

Modulaire woning te koop

Modulaire woning te koop bij BUILDINC

Vastgoed bezitten biedt heel wat voordelen, maar een traditionele woning betekent vaak ook een reeks beperkingen. Wie een woning koopt, doet dat vaak voor het leven, maar daarbij wordt er veelal geen rekening gehouden met de veranderingen in omstandigheden. Gelukkig heeft BUILDINC dé oplossing. Laat je inspireren door de mogelijkheden van modulair bouwen! Bij BUILDINC is er steevast een kwalitatieve modulaire woning te koop.

Modulair bouwen, wat houdt dat in?

Modulair bouwen is een vorm van prefab bouwen. Bij prefab woningen worden de verschillende modules die de woning opmaken op voorhand in een fabriek geproduceerd. Nadien worden de modules afgewerkt in een atelier en worden ze van daaruit getransporteerd naar de bouwgrond, waar de plaatsing en assemblage kan gebeuren. Alles wordt dus ter plaatse gemonteerd en voorzien van elektriciteit, verwarming en andere nutsvoorzieningen.

Kwaliteit en controle

Geprefabriceerde woningen hoeven daarbij zeker niet onder te doen voor traditionele woningen. Integendeel! Doordat er in een gecontroleerde omgeving wordt gewerkt, kan de kwaliteit van de constructie efficiënter worden nagegaan. De structuur is ook makkelijk te demonteren, waardoor wijzigingen of reparaties snel kunnen worden doorgevoerd. Zo kom jij na de afwerking niet voor onaangename verrassingen te staan.  

Modulair bouwen is een vorm van prefab bouwen. Bij prefab woningen worden de verschillende modules die de woning opmaken op voorhand in een fabriek geproduceerd. Nadien worden de modules afgewerkt in een atelier en worden ze van daaruit getransporteerd naar de bouwgrond, waar de plaatsing en assemblage kan gebeuren. Alles wordt dus ter plaatse gemonteerd en voorzien van elektriciteit, verwarming en andere nutsvoorzieningen.

Flexibiliteit gegarandeerd!

Met deze bouwtechniek kan je werkelijk alle kanten uit! Met een modulaire woning hoef je het maar te wensen en het kan worden gebouwd. Dat kan gaan van functionele toepassingen, zoals zonnepanelen of aanpassingen naar de behoeften van een persoon met een beperking, tot vormelijke eisen, zoals de indeling of grootte van het gebouw.

Droom je van een tiny house met houtskelet of liever een ruime nieuwbouw in bakstenen? Deel je plannen met BUILDINC en samen creëren we jouw droomwoning in enkele weken tijd!

Dit snelle en efficiënte productieproces is de toekomst van de moderne woningbouw. Volgens dit artikel wonen we binnenkort allemaal in modulaire woningen. Wil je meespringen op deze nieuwe bouwtrend? Neem contact op met BUILDINC.

De waaier aan voordelen van modulaire woningen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, biedt modulair bouwen een hele reeks pluspunten die niet te vinden zijn in de traditionele bouw. We lijsten ze hieronder even voor je op!

Flexibiliteit: verander de indeling van je woning

Hergebruik bestaande modules

Modulair bouwen biedt heel wat flexibiliteit. Voor de opbouw van een modulaire woning gebruikt BUILDINC recyclack: ecologische en isolerende panelen uit gerecycleerde materialen die makkelijk (de)monteerbaar zijn. Zo wordt het verwijderen, verplaatsen of toevoegen van extra modules een fluitje van een cent. Als je de indeling van je woning wil veranderen, worden de bestaande modules gewoon hergebruikt!

Transformeer je bestaande woning

Dit concept is trouwens ook toepasbaar op een bestaande woning. Door de modulaire bouwtechniek wordt het erg makkelijk om een bijgebouw te plaatsen. Kan je wel wat extra ruimte gebruiken? Kies dan voor modulair bouwen bij de constructie van je optopping of zorgwoning. Indien deze extra ruimte niet meer wordt gebruikt, kunnen de gebruikte materialen in het bouwproces ingezet worden in de productie van iets nieuw.

Pas je woning aan aan je levensfase

Werken met modules heeft als voordeel dat je woning met je mee evolueert. In een mensenleven krijg je namelijk constant te maken met verandering, zowel op persoonlijk als maatschappelijk vlak. Met de modulaire bouwtechniek is het mogelijk om je woning aan te passen aan de noden die bij verschillende levensfasen horen. Op die manier blijft jouw huis, voor je volledige levensduur, jouw thuis.

Ook genieten van de flexibiliteit die modulair wonen biedt? Neem contact op met BUILDINC en investeer in jouw toekomst.

Geen vertraging door externe factoren

De constructie van de verschillende modules gebeurt in een atelier. Het is een beschermde omgeving waar de (soms onvoorspelbare) Belgische weersomstandigheden geen invloed op hebben. Er kan dus vlot worden doorgewerkt, waardoor de verschillende modules snel kunnen worden afgewerkt. 

Daarenboven worden alle losse elementen die nodig zijn voor de opbouw van een module direct aan het atelier geleverd. Zo hoeven we nooit te wachten op een bezorging van materialen. Eenmaal een planning is opgesteld, is het binnen de modulaire woningbouw erg makkelijk om je eraan te houden. 

In de beschermde omgeving van het atelier verlopen de werkzaamheden ook een pak veiliger dan op een werf. De kans is dus veel kleiner dat er een werkman uitvalt en je op die manier alsnog vertraging oploopt. Daarnaast zijn er ook veel minder mensen nodig in de fabriek. Modulair bouwen bespaart je dus heel wat geld én tijd!  

Milieuvriendelijk en duurzaam

Zoals hierboven aangehaald, werken we bij de opbouw van een modulaire woning voornamelijk met recyclack-panelen. Deze worden gemaakt uit gerecycleerde materialen, maar hoeven daarom zeker niet onder te doen voor andere materialen. De panelen zorgen voor isolatie, zijn brandwerend en wind- en waterbestendig.

BUILDINC zet steeds in op een groene manier van werken. Je kan er dus op vertrouwen dat we steevast kiezen voor ecologische materialen, milieuvriendelijk transport, functionaliteit en duurzaamheid. Met onze jarenlange ervaring helpen we je graag de beste keuze te maken voor zowel de planeet als jouw portefeuille! 

Wil je ecologisch bouwen? BUILDINC heeft heel wat expertise in dit vakgebied en helpt je graag verder: neem contact met ons op.

Kwalitatieve bouwmethode

De modules worden in de beschermde omstandigheden van een atelier geconstrueerd onder het toeziend oog van professionals. Hier worden regelmatig kwaliteitscontroles uitgevoerd, zodat de componenten zeker voldoen aan de normen omtrent bewoonbaarheid opgesteld door de Belgische overheid. Indien nodig kunnen er efficiënt veranderingen worden doorgevoerd.

Bovendien leent de modulaire bouwtechniek zich makkelijk tot reparaties. In het geval dat er iets mis zou zijn, door bijvoorbeeld slijtage, kan een module vlot hersteld worden. Aangezien de onderdelen demontabel zijn, nemen we ze gewoon terug mee naar de fabriek.

Modulair bouwen zal goedkoop blijven

In tegenstelling tot de woningmarkt blijft de kostprijs van een modulaire woning vrijwel constant. De inflatie kan weliswaar een invloed hebben op de materialen waarvan gebruik wordt  gemaakt, maar er zijn geen sterke pieken of dalen. De keuze van materialen voor de binnen- en buitenafwerking bepaal je ook volledig zelf. Op die manier kan je makkelijk je budget in de gaten houden.

Bovendien is het niet moeilijk om een modulair huis te bouwen onder de 100.000 euro. Financieel gezien is een modulaire woning dus een slimme investering. Daarnaast investeer je ook in je toekomst. Je woning herschikken was nog nooit zo makkelijk én goedkoop als met de modulaire bouwtechniek!

Budgetvriendelijk en ecologisch bouwen doe je met BUILDINC!

BUILDINC staat voor iedereen in heel België klaar. Met onze kennis en expertise binnen het ecologisch bouwen maken we jouw dromen op een slimme, snelle én groene manier waar!

Liggen je bouwplannen al klaar? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan via onze website.