Modulaire woning

Modulaire woning

Ontdek de modulaire woning van BUILDINC!

Een mensenleven staat niet stil. Achter elke hoek schuilt er wel iets dat een impact heeft op onze woonnoden: een nieuwe job of hobby, gezinsuitbreiding, een scheiding, etc. Jammer genoeg kan je woning niet mee met die veranderingen. Of toch? Wat als er een bouwmethode zou bestaan waarbij aanpassingen aan je woning plots erg makkelijk worden? Het kan met modulair bouwen! In dit artikel vertelt BUILDINC je alles over deze bijzondere manier van bouwen en waarom het de beste verzekering voor de toekomst is. Je zal versteld staan van alle mogelijkheden!

Modulaire woningen zijn aan een opmars bezig

Het bleef lang onder de radar, maar door de stijgende woningprijzen zijn modulaire woningen aan een echte opmars bezig. De reden voor hun populariteit hoef je niet ver te zoeken. Deze geprefabriceerde woningen zijn betaalbaar, hebben een lange levensduur en kunnen op enkele weken tijd gebouwd worden. De jongere generaties zijn alvast erg enthousiast!

Eerst en vooral een woordje uitleg over de modulaire bouwmethode. Het houdt in dat de verschillende modules die een woning opmaken op voorhand in een fabriek worden gebouwd. De afgewerkte units worden dan in één keer naar de werkplaats gebracht om ter plekke te worden geassembleerd. Eenmaal de constructie er staat, kan de woning volledig afgewerkt worden: afwerking van de binnen- en buitenkant, aansluiting van de leidingen, ventilatie en elektriciteit, eventueel de plaatsing van zonnepanelen en vloerverwarming. 

De units zijn dankzij het Recyclack-systeem makkelijk te (de)monteren. Daardoor is het erg eenvoudig om de woning uit te breiden of te reduceren. Om die reden is modulair bouwen erg populair bij de constructie van zorgwoningen, kantoren of meegroeiwoningen. Een extra ruimte – bijgebouw, uitbouw, zorgwoning, veranda of vergaderzaal – toevoegen aan een bestaande werk- of woonunit is dus veel minder gedoe dan het verbouwen van een klassieke woning! Omgekeerd kunnen de materialen van een ongebruikte ruimte opnieuw gebruikt worden voor de bouw van iets nieuws.

Modulair bouwen staat volledig gelijk aan duurzaam bouwen. Het is dus erg aantrekkelijk voor de jongere generaties om te kiezen voor de modulaire woningbouw. Je kan er alles over lezen in dit artikel.   

De voordelen van modulair bouwen

Modulair bouwen biedt dan ook heel wat voordelen. Wat je eisen, wensen of behoeften ook zijn, de toepassingen van de modulaire bouwmethode komen er sowieso aan tegemoet. We lijsten de belangrijkste voordelen voor je op.    

Flexibel

De modulaire bouwmethode biedt oneindig veel opties. Het ontwerpen gebeurt à la carte met een aantal standaardmodules, wat ruimte geeft om je eigen perfecte woonruimte samen te stellen. Op die manier garanderen we dat jouw woning volledig aan je noden voldoet. 

Omwille van het efficiënte bouwsysteem is het erg makkelijk om een module te demonteren. Je tovert een ongebruikte ruimte eenvoudig om tot een kantoor, bijgebouw of pool house. Om die reden wordt het modulaire bouwen vaak ingezet in de constructie van zorgwoningen. Eenmaal de zorgperiode voorbij is, kunnen de materialenal opnieuw gebruikt worden voor een nieuwe ruimte. Dit past volledig binnen het idee van circulair bouwen.

Je woning groeit met je mee, daarom is modulair bouwen de beste verzekering voor de toekomst!

Geen last van externe factoren

Het productieproces vindt plaats onder beschermde omstandigheden. Het houdt in dat de productie niet gehinderd wordt door de weersomstandigheden, ongevallen of late leveringen. In het atelier of de fabriek is het erg makkelijk om op schema te blijven.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Een sneller bouwproces is ecologisch, dat is vanzelfsprekend. Toch vindt BUILDINC het belangrijk om volledig te gaan voor een groene en duurzame manier van werken. Om die reden gebruiken we voor de constructie van de modules Recyclack-panelen. Deze zijn volledig gemaakt uit gerecycleerde materialen en zijn volledig wind- en waterdicht. Daarenboven zorgt het ook voor een goede isolatie. Van andere materialen, zoals beton, staal of bakstenen, kan dat niet worden gezegd!

Aangezien ook alles centraal wordt geleverd, wordt het transport tot een minimum beperkt. De afgewerkte elementen worden op het gewenste adres geleverd en ter plekke geassembleerd. Door voor een modulair huis te kiezen, kies je dus ook voor minder CO2-uitstoot!  

Modulair bouwen is de meest duurzame woonoplossing voor de komende generaties!    

Afwerking van de hoogste kwaliteit

Prefab bouwen betekent complete controle over de productie. Bij BUILDINC voeren weregelmatig kwaliteitscontroles uit, zodat we zeker zijn dat alles piekfijn in orde is. Het voordeel aan modulair bouwen is dat we makkelijk aanpassingen of reparaties kunnen uitvoeren.

Bovendien werken we alleen met hoogwaardige materialen. Zo zorgen we niet alleen voor stabiliteit, maar ook voor duurzaamheid. Een modulair huis hoeft dus zeker niet onder te doen voor een traditionele woning!   

Is het goedkoper dan de traditionele bouw?

Net zoals bij elke woning bestaat er geen standaardformule. De prijs hangt af van de grootte van de woning, de materiaalkeuze, de bouwstijl, specifieke toepassingen, keuze van architecten, de prijs van de bouwgrond, etc. Heb je een klein budget? Lees dit artikel en bouw jouw droomwoning voor minder dan 80.000 euro!

Benieuwd naar het kostenplaatje van jouw modulaire droomwoning? Klik hier voor een gratis offerte!

BUILDINC, de beste partner voor elk bouwproject!

Interesse in een eigen modulair project? Neem contact op met onze experts ter zake en maak je droom waar! Wij garanderen een snelle, slimme en groene aanpak van jouw bouwplannen. Waar wacht je nog op? Let’s get BUILDINC!