Modulaire woonunits

Modulaire woonunits

Modulaire woonunits bouwen voor de beste prijs. Ontdek de voordelen en werkwijze van BUILDINC.

BUILDINC bouwt ecologische en aanpasbare woningen op maat. Wil je vrij en duurzaam wonen? Stel zelf je droomwoning samen met 100% natuurlijk materiaal. 

tiny house ardennen locatie

Modulaire woonunits: creatief alternatief voor een traditionele woning

Ben je op zoek naar een woning op maat van jouw wensen en noden? Struin niet langer alle vastgoedwebsites af –  BUILDINC heeft dé oplossing: modulair bouwen! Kies voor modulaire woonunits: een creatief alternatief voor een traditionele woning. Zo’n unit is betaalbaar, flexibel én snel geplaatst. Benieuwd naar meer informatie over modulaire units? Lees dan zeker verder!

Modulair bouwen: wat is dat?

Modulair bouwen is een duurzame bouwtechniek. Woonunits worden in hout of staal onder gecontroleerde omstandigheden geproduceerd in een fabriek. Een unit kan bestaan uit één kamer of een hele woning met leefruimte, keuken, badkamer en slaapkamer. Op het vlak van indeling, afwerking en technieken heb je dezelfde keuze als bij een traditionele woning. Je geniet bij modulaire bouwen wel van extra duurzaamheid en flexibiliteit, wat een grote troef is op korte én lange termijn. 

Traditionele bouw vs modulair bouwen

Kangoeroewoning of zorgwoning

Hebben jouw geliefden wat extra zorg of hulp nodig? Dan is een kangoeroewoning of zorgwoning een goed idee. We ontwikkelen een design op maat van jouw wensen. Zo houden we rekening met allerlei praktische aspecten: een aangepaste keuken, aangepast sanitair, voldoende elektriciteitsaansluitingen… Uiteraard is de unit ook prachtig afgewerkt met kwalitatieve materialen.

De modulaire unit kan aan je huis of in je tuin geplaatst worden. Aan jou de keuze! Indien je toch zou verhuizen kan de unit makkelijk verplaatst worden naar de nieuwe locatie.

Oplossing tijdens of na de verbouwing

Op zoek naar een tijdelijke woning omdat je aan het verbouwen bent? Zoek niet langer! Een woonunit is een goede oplossing. Zo’n woning realiseren we volledig op maat van jouw wensen en behoeften. Heb je nood aan een leefruimte? Of is het belangrijk dat je een plaats hebt waar je materiaal kan stockeren? Onze specialisten creëren een plek die aansluit bij jouw verlangens.

Bovendien kan je na de verbouwing een andere invulling geven aan jouw unit. Zo kan je er een tuinkantoor van maken, extra berging, een poolhouse… De mogelijkheden zijn eindeloos, en je investering levert op.

Interesse? Neem contact op met ons voor advies op maat of vraag een gratis offerte aan.

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe we modulaire woonunits bouwen in België en Nederland?

Een nieuw huis bouwen of een bestaand huis kopen en verbouwen, is een belangrijk proces. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een modulair huis volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een modulaire huis van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Met begeleiding van een professional kan je zelf aan de slag als handige harry. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De BEN-woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

De ecohuizen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it!

Modulaire woonunit: 5 pluspunten

tiny house

1. Flexibel

Een modulaire woning is erg flexibel. Je kan de hele woning demonteren en verplaatsen naar een andere locatie of woonplaats, of je kan in fases bouwen. Bij gezinsuitbreiding kan je in de hoogte of breedte een extra unit bijplaatsen. Zo groeit je woning mee met jouw persoonlijke situatie!

2. Goedkoper

Een woonunit is net wat goedkoper dan een traditionele woning. Bovendien zijn de units erg energiezuinig, waardoor je minder energie verliest. Zo bespaar je ook op lange termijn wat centjes: je energiefactuur zal beduidend lager liggen. 

tuinkantoor modern
A-Frame_2

3. Kwalitatief

We maken gebruik van kwalitatieve, duurzame materialen om jouw unit te realiseren. Op die manier verzekeren we een lange levensduur en voldoende stevigheid.  Zo kan jij nog héél lang genieten van jouw woning. 

4. Snel

Een modulaire unit kan zeer snel gebouwd worden in het atelier van de fabrikant. Groot voordeel: de productie is niet onderhevig aan externe factoren zoals slecht weer, moeilijk contact met aannemers… Weg kopzorgen, hallo efficiëntie! In enkele weken tijd kan de module getransporteerd worden naar de bestemming van jouw keuze. Daar monteren vakmannen zorgvuldig jouw unit én kan jij ondertussen de verhuisfirma contacteren. 
modulaire woonunits 2
A-frame huis

5. Ecologisch

Wist je dat wij bij BUILDINC circulair te werk gaan? Dat wil zeggen dat we afval van bouwvormen hergebruiken voor andere doeleinden. Neem nu houtskeletbouw.  Al het afval van die bouwtechniek wordt gerecycleerd tot houtpellets, vezelplaten… Zo krijgen gebruikte materialen een tweede leven. 

Omdat de units in de fabriek worden geproduceerd zijn arbeiders ter plaatse niet nodig. Zo besparen we werfverkeer uit en beperken we de ecologische voetafdruk. Mag het nog wat ecologischer? Dan kan je ook kiezen voor hernieuwbare verwarmingstechnieken, volledige isolatie, zonnepanelen…

Veelgestelde vragen over modulair bouwen

Ongeacht het om een gewone woning gaat of het plaatsen van een klein huisje in je tuin. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als u de door uw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Leg je modulair bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van jouw gemeente of stad.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dit is een modulair systeem die het mogelijk maakt om meerdere meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een een ononderbroken isolatieschil.

De modulaire woningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid aan om een modulair huis uit te breiden op maat. Zo heb je modulaire woningen met zonnepanelen, thuisbatterijen en smart home integratie, ect. en kunnen we je woning volledig zelfvoorzienend maken.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een modulaire woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Een modulair huis in België en Nederland bouwen

Modulair bouwen: prijs en mogelijkheden

Modulaire woningen zijn een pak goedkoper dan traditionele woningen. De prijs van modulair bouwen kan wel variëren naargelang de opbouw en je persoonlijke voorkeuren. 

Zo hangt de prijs voor het plaatsen van een modulair huis af van een aantal elementen zoals je afwerking, technische voorzieningen en grootte.

Bekijk enkele van onze referenties voor modulair bouwen: