Modulair bouwen in Nederland

Modulair bouwen in Nederland

Modulair bouwen in Nederland voor de beste prijs. Ontdek de voordelen en werkwijze van BUILDINC.

BUILDINC bouwt ecologische en aanpasbare woningen op maat in België & Nederland. Wil je vrij en duurzaam wonen? Stel zelf je droomwoning samen met 100% natuurlijk materiaal. 

modulair bouwen belgie 2

Modulair bouwen in Nederland: efficiënt en vernieuwend!

Modulair bouwen is een opkomende trend in Nederland. Met deze slimme huisvestingsoplossing realiseert BUILDINC in een vrij korte periode een duurzaam huis op maat van jouw wensen en verlangens. Wil je dat jouw woning snel tot stand komt en dat je naar de toekomst toe flexibele aanpassingen kan doorvoeren?

Dan kan jij terecht bij dé expert in energiezuinige woningen en modulair bouwen in België en Nederland: BUILDINC!

Wat is modulair bouwen?

Modulaire woonunits produceren we in een atelier. Zo garanderen we de beste kwaliteit, want  de units worden onder gecontroleerde omstandigheden vervaardigd. Op die manier hoef je je ook geen zorgen te maken over externe factoren zoals slecht weer, moeilijk bereikbare constructiewerkers….  Op jouw bouwgrond worden de kant-en-klare woningen vervolgens vakkundig geplaatst door onze medewerkers. 

Je zou modulair bouwen kunnen vergelijken met Lego. We zorgen ervoor dat diverse modules in elkaar passen zodat we één harmonieus geheel creëren. Samen realiseren we het bouwproject dat jij voor ogen hebt!

Geïnteresseerd? Neem contact op met de vakmannen van BUILDINC. 

prefab woning

Bovendien is modulair bouwen erg vernieuwend. Heb je geen zin in een jarenlang traject om jouw traditionele woning te bouwen? Kies jij liever voor een revolutionaire, alternatieve manier van bouwen? Dan is een modulair huis van BUILDINC een goed idee!

Geïnteresseerd? Vraag een gratis offerte aan bij de vakmannen van BUILDINC.

Traditionele bouw vs modulair bouwen

Modulair bouwen is een duurzame bouwtechniek waarbij losse elementen of woonunits onder gecontroleerde omstandigheden worden geproduceerd in een fabriek. De geprefabriceerde woningen worden vervolgens getransporteerd naar de juiste bestemming. Daar monteert ons team zorgvuldig alle gefabriceerde modules. Op zeer korte tijd staat je woning te pronken in de straat. 

Je huis afwerken op verschillende manieren:

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe we modulair bouwen in België en Nederland?

Een nieuw huis bouwen of een bestaand huis kopen en verbouwen, is een belangrijk proces. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een modulair huis volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een modulaire huis van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Met begeleiding van een professional kan je zelf aan de slag als handige harry. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De BEN-woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

De ecohuizen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it!

Wat zijn de troeven van modulaire bouw?

Twijfel je of modulair bouwen iets voor jou is? We sommen hieronder graag alle troeven op van die specifieke bouwtechniek, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.
tuinkantoor op maat

Flexibel

De toekomst is moeilijk te voorspellen, en dat beseffen we bij BUILDINC maar al te goed. Een modulaire woning kan gelukkig mee-evolueren met jouw persoonlijke situatie. Breid je jouw gezin binnen enkele jaren uit? Of neem je de zorg voor je ouders op? Wij zorgen voor een geschikte unit die voldoet aan jouw wensen.

Bijkomend voordeel van modulaire bouw: je kan de hele woning makkelijk demonteren. Zo kan jij jouw huis bijvoorbeeld verplaatsen naar een nieuwe locatie. 

Ten slotte is het ook mogelijk om een unit een andere invulling te geven. Kocht je een module als tijdelijke huisvesting omdat je aan het verbouwen was? Dan kan je jouw unit na de verbouwing transformeren in een tuinkantoor, hobbyruimte of poolhouse. We houden van creatieve ideeën en duurzame oplossingen!

Snel

We realiseren jouw droomwoning erg snel, omdat we tijdens het bouwproces niet afhankelijk zijn van externe factoren zoals slechte weersomstandigheden. 

We bouwen de modules in een fabriek en monteren ze ter plaatse. Zo kan jij héél snel verhuizen naar jouw stekje. 

Bovendien vermijden we – dankzij onze efficiënte werkwijze – een hoop stress en onzekerheid. Bij traditionele bouw kunnen deze gevoelens daarentegen wel eens boven komen drijven. Wil jij graag een andere manier van bouwen proberen? Kies dan voor modulair bouwen!

tuinkantoor modern
tiny house

Milieuvriendelijk

We dragen ons steentje bij aan een groenere wereld. Daarom werken we circulair. Dat wil zeggen dat we het afval van onze bouwprojecten hergebruiken voor andere doeleinden. Zo recycleren we hout bijvoorbeeld tot vezelplaten en houtpellets. Op die manier geven we materialen een tweede leven!

Wil jij jouw woning zo energiezuinig mogelijk maken? Dan bespreken we alle mogelijkheden voor jouw modulaire woning. Van zonnepanelen tot warmtepomp, we kunnen jouw huis zo duurzaam maken als jij wil!

Kwalitatief

We werken met duurzame, kwalitatieve materialen. Een modulair huis hoeft dus zeker niet onder te doen voor een traditionele woning. 

Ook streven we naar een erge lange levensduur van jouw woning en beperken we de  kosten op korte én lange termijn zoveel mogelijk.

A-Frame_2
modulair bouwen prijs 6

Goedkoop

Modulaire gebouwen zijn net wat goedkoper dan traditionele woningen. Bovendien zijn de units erg energiezuinig, waardoor je minder energie verliest. Op lange termijn zal je dus geld kunnen besparen, want de energiefactuur kan je dankzij deze woningen makkelijker drukken. Tip: lees meer over de prijs van een modulaire woning in ons artikel dat een volledig overzicht van het kostenplaatje schetst.

Het grootste prijsvoordeel van een samenwerking met BUILDINC? We geven jou een prijsvoorstel waar we ons ook écht aan houden. 

Wonen we straks allemaal in een modulair huis? Zimmo geeft alvast antwoord op die terechte vraag.

Veelgestelde vragen over modulair bouwen

Ongeacht het om een gewone woning gaat of het plaatsen van een klein huisje in je tuin. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als u de door uw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Leg je modulair bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van jouw gemeente of stad.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dit is een modulair systeem die het mogelijk maakt om meerdere meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een een ononderbroken isolatieschil.

De modulaire woningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid aan om een modulair huis uit te breiden op maat. Zo heb je modulaire woningen met zonnepanelen, thuisbatterijen en smart home integratie, ect. en kunnen we je woning volledig zelfvoorzienend maken.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een modulaire woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Een modulair huis in Nederland bouwen

Modulair bouwen: prijs en mogelijkheden

De prijs van modulaire bouwen is een pak goedkoper dan traditionele woningen. De prijs van modulair bouwen kan wel variëren naargelang de opbouw en je persoonlijke voorkeuren. 

Zo hangt de prijs voor het plaatsen van een modulair huis af van een aantal elementen zoals je afwerking, technische voorzieningen en grootte.

Bekijk enkele van onze referenties voor modulair bouwen: