Prefab modulair bouwen

Prefab modulair bouwen

Prefab modulair bouwen? Het kan met BUILDINC!

Stel je voor: een kwalitatieve woning met alles erop en eraan, gemaakt van duurzame materialen en die meegroeit met jou en je gezin. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor! Gebaseerd op de nieuwe state of the art bouwtechniek levert BUILDINC een complete woning die voldoet aan al de bovengenoemde eisen. Modulair bouwen was nog nooit zo eenvoudig!

Ontdek prefab modulair bouwen

Tegenwoordig kampt de traditionele bouw met heel wat problemen: bergen bouwafval, een grote CO2-uitstoot, vertragingen, budgetoverschrijdingen, enzovoort. Prefab modulair bouwen biedt een antwoord op deze hindernissen om bouwen voor iedereen vlot te laten verlopen!    

Geprefabriceerde woningen

‘Prefab’ is kort voor ‘prefabricated’, geprefabriceerd of voorgemaakt. Zowat alles kan prefab zijn; van soep tot een woning. De kwaliteit, zeker in de woningbouw, hoeft daarvoor zeker niet onder te doen voor de “traditionele” versie. Het is gewoon een andere aanpak, waar veel voordelen aan verbonden zijn.

De elementen die een woning opmaken worden bijvoorbeeld in een gecontroleerde omgeving, een atelier of een fabriek gemaakt. Dat betekent dat er veel meer controle is over het productieproces. Zodra alles af is, worden de onderdelen naar de bouwplek getransporteerd, waar alles aan elkaar wordt gemonteerd. Zo bespaar jij geld én tijd!  

Modulair bouwen

Modulair bouwen is een bijzondere bouwtechniek waarbij een woning uit verschillende modules bestaat. Deze modules worden op voorhand in een atelier of fabriek gemaakt om later in elkaar te worden gezet. De verschillende units zijn eenvoudig te (de)monteren waardoor het erg makkelijk is om extra ruimte toe te voegen of te repurposen. Op die manier kan jij jouw huis aanpassen aan jouw noden, nu én later.

Klik hier om te lezen waarom modulaire woningen de toekomst zijn!

Toepassingen

Prefab modulair bouwen heeft eindeloos veel mogelijkheden. Een veelvoorkomende toepassing is de zorgwoning. Aan de hand van de modulaire bouwtechniek voeg je makkelijk een extra woonunit toe aan een bestaande woning. Eenmaal de zorgperiode verstreken is, kan deze ruimte voor iets nieuws worden gebruikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hobbyruimte of tiny house?

Ook voor jonge gezinnen is een modulaire woning een goed idee. Je huis groeit mee met je gezin. Te veel kinderen, te weinig kamers? Voeg met gemak een extra ruimte toe! Zijn zde allemaal het huis uit? Repurpose de kamers en maak er een dressing of tuinkantoor van!

Met een modulaire woning hoef je je ook niet te binden aan één woonplaats voor de rest van je leven. Modulaire gebouwen zijn makkelijk te deconstrueren, te verhuizen en opnieuw te assembleren. Verander je van werk, wil je buiten de stad gaan wonen of ga je met pensioen? Neem gewoon je woning mee!

Een alternatief bouwproces

Voordat er sprake kan zijn van een modulair gebouw, gaat er een heel proces aan vooraf. Dit lijkt niet echt op het traditionele bouwproces. Voor je eraan begint, lichten we je graag in zodat je weet wat je kan verwachten.

1. ) In kaart brengen van jouw wensen

Voor we eraan beginnen, hebben we eerst een plan nodig. Hier mag jij jouw fantasie de vrije loop laten. Bij BUILDINC houden we van een uitdaging! Daarbij houden we niet alleen rekening met jouw wensen, maar ook met die van volgende generaties.

2. ) Een bouwplan uittekenen

Het uitdenken en -tekenen van je woning doen we samen met jou. Daarbij heb je de keuze uit enkele standaardmodules waarmee jij je toekomstige woning à la carte samenstelt. We bespreken ook hoe je elke module wil vormgeven, of je wil werken met enkelvoudige modules of wil vertrekken vanuit een containerwoning, welke duurzame materialen je wil gebruiken, of je zonnepanelen wil installeren, etc. Jij maakt de beslissingen, BUILDINC is er om te helpen!  

3. ) Opbouw van de dragende constructie

Tijd om aan de slag te gaan! In ons atelier beginnen we met de constructie van de dragende structuur. Dit is het skelet van de woning waar alle modules aan vastgehecht worden. Omdat we in een beschermde omgeving werken, hebben we de tijd en ruimte om regelmatige kwaliteitscontroles uit te voeren. Op die manier vermijden we onaangename verrassingen in de toekomst. 

4. ) Montage van de verschillende modules

De bouw van de modules volgt eenzelfde proces als de dragende structuur. Ook hier worden er regelmatige controles uitgevoerd. Voor de modules maken we gebruik van Recyclack-panelen die gemaakt zijn uit – je raadde het al – gerecycleerde materialen. Deze panelen scoren hoog op het gebied van isolatie, brandwerendheid, wind- en waterdichtheid.

5. ) Verplaatsen van alle onderdelen en assemblage

In enkele weken tijd zijn alle onderdelen afgewerkt en kunnen ze in één keer verplaatst worden naar de bouwgrond. Daar hebben we ondertussen gezorgd voor de juiste fundamenten. De plaatsing verloopt met de grootste zorg. Zodra alles is geleverd assembleren we de verschillende onderdelen en creëren we jouw nieuwe thuis. Opnieuw onderwerpen we de volledige ruwbouw aan een kwaliteitscontrole en zorgen we ervoor dat alles stevig vaststaat. 

6. ) Installatie van nutsvoorzieningen en afwerking

De woning is in dit stadium nog een ruwbouw, maar daar komt snel verandering in als de nutsvoorzieningen worden geïnstalleerd en de woning met hoogwaardige materialen wordt afgewerkt. Sanitair en elektriciteit worden voorzien, alsook eventuele zonnepanelen of vloerverwarming.  

7. ) Een leven lang genieten

Voilà, nu heb jij sneller dan je dacht de woning van je dromen! De inrichting en schilderwerken laten we over aan jou, maar je kan steeds op BUILDINC rekenen voor eventuele verbouwingswerken

Modulaire bouw versus traditionele bouw

Prefab modulair bouwen biedt heel wat voordelen waar de klassieke bouw niet tegenop kan. Kan jij ze al raden?

Flexibiliteit

Modulaire woningen zijn erg flexibel. Een optopping, uitbouw of mobiel bijgebouw is makkelijk te regelen. Het zorgt voor een volledige vrijheid op vrijwel elk gebied. Een oplossing nodig voor een persoon met zorgbehoeften of een ooievaar die langskomt? Bouw een extra ruimte bij. Plaats te veel? Gebruik de materialen van de module om iets nieuws te maken! Uitgekeken op hetzelfde veld met koeien? Verplaats je volledige woning naar een nieuwe plek! De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Dit past volledig in het idee van circulair bouwen.

Externe factoren

Het bouwproces bij prefab modulair bouwen voorloopt voor 90% in een beschermde omgeving. Dat heeft als voordeel dat je geen last hebt van externe factoren zoals het weer. Bovendien is het ook veel veiliger, waardoor de planning ook niet in de war wordt gestuurd door een werkongeval of een zieke medewerker. In ons atelier hebben we alles voor handen om snel en efficiënt te werken. Zo bespaar jij tijd en geld!

Duurzaamheid

Alle materialen die we nodig hebben, worden centraal geleverd. Dat houdt in dat alles in één keer op één plek moet worden geleverd. Op die manier zorgen we ervoor dat onze CO2-uitstoot laag blijft. BUILDINC werkt ook enkel met ecologisch verantwoorde, hoogwaardige materialen. Door te kiezen voor BUILDINC, kies je dus ook voor een groene toekomst.

Kwaliteit

Door de regelmatige kwaliteitscontroles en het gebruik van superieur materiaal kunnen we garanderen dat BUILDINC prefab woningen van de hoogste klasse aflevert. Op het gebied van stabiliteit en afwerking hoeven deze modulaire woningen zeker niet onder te doen voor klassieke woningen, intégendeel!  

Kosten

Het is vanzelfsprekend dat de kosten voor een prefab woning een stuk lager liggen dan in de traditionele woningbouw. Dat komt enerzijds door het efficiënte productieproces en anderzijds door de Recyclackpanelen waardoor je toekomstige facturen, voor renovaties of energie, vermijdt. 

Toch kan de prijs van een modulaire woning sterk variëren door de prijs van de bouwgrond, de grootte van de woning, de keuze van materialen, etc. Wie het slim aanpakt, kan zelfs bouwen voor minder dan 100.000 euro!

Meer weten over de exacte prijs van een modulaire woning? Klik hier!  

Liggen je bouwplannen al klaar? Contacteer BUILDINC!

BUILDINC is gerenommeerd om het bouwen van constructies op een slimme, snelle en groene manier. Als experts vinden we steeds de meest duurzame bouw- of woonoplossing. Van verschillende isolatiemogelijkheden tot thuisbatterijen, BUILDINC is volledig op de hoogte van de nieuwste ecologische snufjes

Contacteer ons en deel je plannen met ons!