Modulair bouwen prijs

Modulair bouwen prijs

Modulair bouwen voor de beste prijs. Ontdek de voordelen en werkwijze van BUILDINC.

BUILDINC bouwt ecologische en aanpasbare woningen op maat. Wil je vrij en duurzaam wonen? Stel zelf je droomwoning samen met 100% natuurlijk materiaal. 

modulair-bouwen-prijs-2

Een modulaire woning voor de béste prijs bij BUILDINC

Een traditionele woning is vaak de bekendste woonvorm. Toch bestaan er vandaag revolutionaire alternatieven. Ooit al gehoord van modulair bouwen? Die bouwtechniek is duurzaam, flexibel én snel. Echt de moeite waard dus! Hoeveel kost zo’n woning nu precies? BUILDINC schetst voor jou het kostenplaatje voor een modulaire woning. 

Wat is modulair bouwen?

Modulair bouwen is een duurzame bouwtechniek waarbij losse elementen of woonunits onder gecontroleerde omstandigheden worden geproduceerd in een fabriek. De geprefabriceerde woningen worden vervolgens getransporteerd naar de juiste bestemming. Daar monteert ons team zorgvuldig alle gefabriceerde modules. Op zeer korte tijd staat je woning te pronken in de straat. 

Traditionele bouw vs modulair bouwen

Modulair bouwen is een duurzame bouwtechniek waarbij losse elementen of woonunits onder gecontroleerde omstandigheden worden geproduceerd in een fabriek. De geprefabriceerde woningen worden vervolgens getransporteerd naar de juiste bestemming. Daar monteert ons team zorgvuldig alle gefabriceerde modules. Op zeer korte tijd staat je woning te pronken in de straat.

Overzicht van het kostenplaatje voor een modulaire woning

1. Afmetingen

De prijs van modulaire woningen is afhankelijk van de afmetingen. Kies je voor een groot modulair huis of ga je voor een tiny house? Alles kan! 

2. Technische voorzieningen

Wil je jouw woning helemaal zelfvoorzienend maken? Dat kan met onze innovatieve producten en voorzieningen: een warmtepomp, zonnepanelen, thuisbatterij… Elk aspect heeft een eigen prijs. Toch raden we die extraatjes wel aan. Je energiefactuur zal dalen, je woning gaat langer mee en zo bespaar je uiteraard heel wat centjes uit.  Energiebesparende maatregelen en hernieuwbare energie betalen zichzelf dus op korte termijn terug.

3. Architect

Een architect zal samen met jou je modulaire droomhuis ontwerpen. BUILDINC heeft een ruim netwerk aan architecten en in-house interieurdesigners om jou zorgvuldig en met kennis van zaken te begeleiden. 

4. Bouwgrond

Waar je modulair wil bouwen heeft ook een invloed op de prijs. In dit artikel van de Bouwunie krijg je meteen een zicht op de locaties met de duurste en goedkoopste bouwgrond.

Daarbovenop zijn er nog extra kosten. Zo dien je rekening te houden met de registratierechten. Die rechten bedragen 12% van de prijs van de bouwgrond in Vlaanderen en 12,5% in de rest van het land. Ook het ereloon van de notaris (percentage op de prijs van de bouwgrond) en de aktekosten van de bouwgrond (verschilt per gemeente) zullen vereffend moeten worden. Ten slotte zijn er ook nog de kosten voor een lening, zoals de interesten. 

5. Afwerking

Ben je fan van wat karakter? Dan kan je als afwerking kiezen voor hout. Liever een afwerking uit steen? Geen probleem! Wat jouw keuze ook is, we verzekeren je altijd kwalitatieve, duurzame materialen. Zo geniet jij jarenlang, zonder extra kosten, van jouw modulaire huis. 

6. Bouwpakket

Ben je een handige Harry? Dan kan je zelf aan de slag met een bouwpakket. Uiteraard krijg je daarbij vakkundige begeleiding van een professional. Toch eerder twee linkerhanden? Dan kan je kiezen voor een kant-en-klare woning. 

Het grootste voordeel van een samenwerking met BUILDINC? We geven jou een prijsvoorstel waar we ons ook aan houden. Geen onvoorziene kosten dus!

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe we modulair bouwen in België of Nederland?

Een nieuw huis bouwen of een bestaand huis kopen en verbouwen, is een belangrijk proces. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een modulair huis volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een modulaire huis van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Met begeleiding van een professional kan je zelf aan de slag als handige harry. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De BEN-woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

De ecohuizen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it!

Alle voordelen van modulair bouwen op een rij

tuinkantoor op maat

Flexibel

De modules zijn makkelijk te demonteren of uit te breiden. Alle elementen kunnen zelfs  tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies. Dat is een grote troef wanneer je de vergelijking maakt met traditionele bouw. 

Snel

Met modulair bouwen biedt BUILDINC een verbluffend snel alternatief. Soms heb je in traditionele bouw te maken met onaangename verrassingen zoals slecht weer, moeilijk contact met constructiewerkers… Die externe factoren kunnen de hele planning in de war brengen. Dankzij modulair bouwen geniet je voor je het weet van jouw modulaire woning!

tuinkantoor modern
tiny house

Mogelijkheden

Elke bouwstijl, indeling en inrichting is mogelijk in een modulair huis. We zitten graag samen om naar jouw creatieve ideeën te luisteren. Neem gerust contact op voor een persoonlijk gesprek. 

Kwalitatief

Bij BUILDINC schenken we veel aandacht aan duurzaamheid. We gebruiken degelijke, kwalitatieve materialen die ervoor zorgen dat je héél lang kan genieten van jouw woning.
A-Frame_2
A-frame huis

Circulair

We geven grondstoffen en gebruikte materialen een tweede leven. We recycleren zoveel mogelijk afval. Het afval van houtskeletbouw toveren we bijvoorbeeld om tot houtpellets, vezelplaten…

Veelgestelde vragen over modulair bouwen

Ongeacht het om een gewone woning gaat of het plaatsen van een klein huisje in je tuin. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als u de door uw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Leg je modulair bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van jouw gemeente of stad.

Op het platform van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen vind je alle informatie omtrent subsidies bij duurzaam bouwen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Dit is een modulair systeem die het mogelijk maakt om meerdere meerdere verdiepingen bij te bouwen.

Het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een een ononderbroken isolatieschil.

De modulaire woningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid aan om een modulair huis uit te breiden op maat. Zo heb je modulaire woningen met zonnepanelen, thuisbatterijen en smart home integratie, ect. en kunnen we je woning volledig zelfvoorzienend maken.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een modulaire woning is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Een modulair huis in België en Nederland bouwen

Modulair bouwen: prijs en mogelijkheden

Modulaire woningen zijn een pak goedkoper dan traditionele woningen. De prijs van modulair bouwen kan wel variëren naargelang de opbouw en je persoonlijke voorkeuren. 

Zo hangt de prijs voor het plaatsen van een modulair huis af van een aantal elementen zoals je afwerking, technische voorzieningen en grootte.

Bekijk enkele van onze referenties voor modulair bouwen: