Optopping

Optopping

Met een optopping van BUILDINC breng je één of meerdere nieuwe bouwlagen boven op je bestaand gebouw. Zo kan je met optoppen je woning uitbreiden met een extra verdieping, dakterras, dakappartement of een luxe penthouse.

BUILDINC combineert tijdloos design met duurzame materialen. Benieuwd hoe wij met optoppen jouw bouw verticaal verhogen? Lees dan zeker verder.

Optopping

Wat is een optopping?

Een optopping staat ook bekend als een dakopbouw of dakverhoging van een bestaand gebouw. Optoppen is ideaal voor mensen die in hun woning te weinig plaats hebben. 

Wil je graag een extra studeerkamer, terras of sportruimte op je dak? Met het unieke bouwsysteem van BUILDINC wordt een optopping werkelijk kinderspel. Volledig op maat van jouw wensen en met een tijdloos design.

Overweeg je om een optopping volledig zelf te doen met een bouwpakket? Dat kan! Wij begeleiden je doorheen het volledige proces. Lees verder hoe wij tewerk gaan:

Jij kiest de afwerking,
wij garanderen de kwaliteit.

Een moderne dakopbouw bied je eindeloze mogelijkheden met een kwalitatieve afwerking naar keuze in bijvoorbeeld Degmeda gebrand hout, gevelpanelen, sierpleister, klassieke baksteen

Optoppen zorgt voor een verticale uitbreiding van jouw huis. Met BUILDINC kies je voor een luxe optopping op maat gemaakt met ecologische materialen. Of je nu kiest voor een dakappartement op je bestaande woning of een apart kantoor/terras op je dak. Wij begeleiden jou in al je wensen en eisen in functionaliteit, design, techniek en afwerking.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem.

Tabiclack levert hoogwaardige bouwsystemen met een ongeziene isolatiewaarde. Het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil. Zo staat je optopping garant voor jarenlang plezier en voldoet deze aan de strengste normen vandaag en ver in de toekomst.

Download de brochure voor alle technische specificaties.

Gevelbekleding voor optopping van een huis

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe bouwen we de optopping van je dromen?

Bij het bouwen van je optopping op maat wil je graag weten waar je aan toe bent.
Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

TIP: Lees ook alles over de do’s-and-don’ts van optopping in dit artikel van Architectura.

Optopping prijs: Je krijgt een voorstel en kostenraming voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een dakopbouw volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een optopping van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je optopping verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo veel meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Optoppen met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

Een dakopbouw en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. 

Optopping woning: prijs

Wat kost een dakopbouw / optopping? Bij het optoppen van een woning kunnen de kosten variëren naargelang de opbouw en je persoonlijke preferenties. Zo kan je een optopping doen op zowel platte als schuine daken.

De prijs voor het plaatsen van een optopping hangt af van deze elementen:

dakopbouw hellend dak
Optopping langs beide kanten

Dakopbouw hellend dak

Heeft je woning een schuin dak? Bij een dakopbouw op een hellend / schuin dak zal de prijs sterk afhangen van je persoonlijke situatie en wensen. Er zijn verschillende opties voor je dakopbouw:

 • Optopping langs één kant
 • Optoppen langs beide kanten (dakverhoging)
 • Omvormen naar een plat dak
 • Goedkope dakopbouw (dakkapel)

Dakopbouw plat dak

Bij een dakopbouw op een plat dak heb je ook verschillende opties. De constructie van een optopping voor een plat dak kan uit verschillende materialen bestaan, afhankelijk van de look die je wenst:

 • Een volledige verdieping op uw plat dak
 • Een gedeelte van je plat dak optoppen
 • Prefab dakopbouw / optopping
 • Dakopbouw / optopping op maat
optoppen plat dak
Optoppen plat dak

Veelgestelde vragen over optopping

Bij een grote optopping is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Reglementering in je gemeente
 • Is je woning een beschermd monument (geklasseerd)?
 • De omgeving van je huis
 • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw, werken met een dakkapel of een gebouw in je tuin.

Lees ook:
Optopping betekenis
Optopping prijs
Optopping woning
Optopping huis
Optopping houtskeletbouw

Dit is afhankelijk van de draagstructuur van je woning.

Leg je bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van jouw gemeente of stad.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden.

Optoppen betekent het aanbrengen van één of meerdere nieuwe bouwlagen boven op een bestaand gebouw. 

Hierbij wordt veelal gebruikgemaakt van het draagvermogen van de bestaande draagconstructie. 

Dakopbouw en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook dakruimte met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren later nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een optopping is de structuur van je huis. Om lang te genieten van je extra mooie ruimte ga je best even na of je woning en/of dak voldoende draagkracht hebben. Door het lichte bouwsysteem van BUILDINC te gebruiken is meestal veel meer mogelijk dan eerst gedacht.

The proof of the pudding is in the eating

Hieronder vind je een aantal voorbeeldjes van projecten met een dakopbouw / optopping. Wil je meer weten hoe wij jou kunnen helpen met je project? Vraag gratis een offerte aan.

Bekijk enkele dakopbouw voorbeelden: