Met een optopping van BuildInc breng je één of meerdere nieuwe bouwlagen boven op je bestaand gebouw. Zo kan je met optoppen je woning uitbreiden met een extra verdieping, houtskeletbouw, dakappartement of een luxe penthouse. BuildInc combineert tijdloos design met duurzame materialen. Benieuwd hoe wij met optoppen uw bouw verticaal verhogen?

 Lees dan zeker verder.

Wat is een optopping?

Een optopping staat ook bekend als een dakopbouw of dakverhoging van je bestaand gebouw. Optoppen is ideaal voor mensen die in hun woning te weinig plaats hebben. 

Wil je graag een extra studeerkamer, terras of sportruimte op je dak? BuildInc combineert optoppen met bestaande bouw- technieken en -materialen voor een tijdloos design. Een optopping houtskeletbouw is volledig op maat gemaakt volgens jouw wensen.

Overweeg je om een optopping volledig zelf te doen met een bouwpakket? Dat kan! Wij begeleiden je doorheen het volledig proces. Lees verder hoe wij tewerk gaan:

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen

Jij kiest de afwerking,
wij garanderen de kwaliteit.


Een modern dakopbouw bied je eindeloze mogelijkheden met een kwalitatieve afwerking in Tonosho Zwarthout, Thermowood, Padouk Hardhout of een gevelbekleding in steen.

Optoppen zorgt voor een verticale uitbreiding van jouw huis. Met BuildInc kies je voor een luxe optopping op maat gemaakt met ecologische materialen. Of je nu kiest voor een dakappartement op je bestaande woning of een aparte kantoor/ terras op je dak. Wij begeleiden je in al je wensen en eisen in functionaliteit, design, techniek en afwerking.

Een optopping van uw bestaande bouw is nog nooit zo makkelijk geweest.

BuildInc is in de Benelux exclusief verdeler van Tabiclack. Tabiclack levert hoogwaardige isolatieoplossingen voor alle soorten constructies, dé oplossing op maat voor het isoleren van penthouses, dakappartementen en poolhouses waar de ruimte beperkt is.

Zo heb je nooit last van koude bruggen of isolatieproblemen. 

Gevelbekleding voor optopping van een huis

BuildInc werkt nauw samen met fabrikanten van diverse bouwmaterialen om constant de vinger aan de pols te houden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe bouwen we de optopping
van je dromen?

Bij het bouwen van je optopping op maat wil je graag weten waaraan je toe bent. Dat begrijpen we bij BuildInc maar al te best. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BuildInc: je krijgt van ons één vaste prijs voor een dakopbouw volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een optopping van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je optopping verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry aan de slag met begeleiding van een professional of liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alletwee: jij kiest, Buildinc levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Optoppen met Buildinc is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100%

Duurzaam
garantie

100% duurzaam, 120% circulair

Een dakopbouw en andere constructies van BuildInc zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it! 

Optoppen woning prijs

De optopping kosten kunnen variëren naargelang het type dakopbouw en je persoonlijke preferenties. Zo kan je optoppen op platte- of schuine daken.

De prijs voor het plaatsen van een optopping hangt af van deze elementen:

 • Woning structuur en de afmeting van je dakopbouw
 • Prefab optopping houtskeletbouw of maatwerk?
 • Materiaalkeuze: uitvoering in hout of steen?
 • Technische voorzieningen
 • een dakopbouw met een plat of hellend dak?


dakopbouw hellend dak

Optopping langs beide kanten

Dakopbouw hellend dak

Heeft je woning een schuin dak? De kostprijs van je dakopbouw zal sterk afhangen van je persoonlijke situatie en wensen. Er zijn verschillende opties voor je dakopbouw:

 • Optopping langs één kant
 • Optoppen langs beide kanten: een dakverhoging
 • Omvormen naar een plat dak
 • Goedkope dakopbouw: een dakkapel

Dakopbouw plat dak

Bij een extra verdieping op een plat dak heb je ook verschillende mogelijkheden. De constructie van een optopping voor een plat dak kan uit verschillende materialen bestaan, afhankelijk van de look die je wenst:

 • Een volledige verdieping op uw plat dak
 • Gedeelte op je plat dak optoppen
 • Prefab dakopbouw / optopping
 • Dakopbouw / optopping op maat
optoppen plat dak

Optoppen plat dak

Veelgestelde vragen over optopping

Is een bouwvergunning nodig bij het optoppen?

Bij een grote optopping is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Reglementering in je gemeente
 • Is je woning een beschermd monument (geklasseerd)?
 • De omgeving van je huis
 • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw, met een dakkapel werken of een ruimte in je tuin.

Hoe groot kan een optopping zijn?

Afhankelijk van de draagstructuur van je woning, zo groot dat je maar wilt.

Leg uw bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van uw gemeente of stad.

Zijn er sanitaire voorzieningen in een optopping?

Met het modulair systeem van BuildInc kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden.

Kan ik meerdere verdiepen bouwen?

Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.

Zijn Buildinc dakgebouwen geïsoleerd?

Dakopbouw en andere constructies van Buildinc zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.

Welke voorzieningen kan Buildinc bieden?

BuildInc biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een dakruimte met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.

Kan ik een optopping later uitbreiden?

Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.

Welke soort dak heb ik nodig bij het optoppen?

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een dakopbouw is de structuur van je huis. Om lang te genieten van uw mooie ruimte op je dak heeft dakstructuur nodig. BuildInc gebruikt een eigen systeem van kwaliteitsvolle materiaal voor een degelijke structuur van je dakopbouw.

The proof of the pudding
is in the eating


Bij het bouwen van je optopping op maat wil je graag weten waaraan je toe bent. Dat begrijpen we bij Buildinc maar al te best. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Bekijk enkele dakopbouw voorbeelden:

Krijg nu een plan & prijsraming voor een dakopbouw op maat

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen
Maak een keuzen en vraag gratis een plan & prijsraming aan
Dakopbouw plat dak
Dakopbouw schuin dak