Optopping van je huis: 5 voordelen

Optopping van je huis: 5 voordelen
Optopping-1

Vijf redenen om te kiezen voor een optopping van je huis

Wat zijn de voordelen van een optopping op een huis? En waarom zou je een optopping kiezen in plaats van een dakkapel of aanbouw? We leggen in dit artikel de voordelen en het bouwproces uit.

dakopbouw hellend dak

1. Een extra verdieping creëren

Het grootste voordeel van een optopping is dat je meer ruimte creëert in je huis. Hierbij wordt de nok van een woning verhoogd of een extra verdieping toegevoegd.

Het is belangrijk dat je de structuur zo licht mogelijk houdt. Het Tabiclack bouwsysteem van BUILDINC zorgt ervoor dat een extra verdieping aanzienlijk minder weegt, zonder aan stabiliteit en isolatiewaarde in te boeten. Heb je interesse in een optopping van je huis? Vraag hier een offerte aan:

2. Een financieel interessante keuze

Meer extra vierkante meters in je huis wilt ook zeggen dat je huis meer waard wordt. Vooral in gebieden waar de vierkante meterprijs hoog ligt, is optopping dus een interessante optie. Vooral in steden als Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk en Leuven zien we dit erg veel. Zo kom je de gekste optopping gebouwtjes tegen, puur en alleen om zoveel mogelijk vierkante meters uit het huis te persen binnen de mogelijkheden van je bouwvergunning.
optopping huis
optopping huis

3. Je hoeft niet te verhuizen voor extra ruimte

Een optopping van je huis blijkt de goedkoopste en efficiëntste oplossing om meer ruimte in je woning te creëren maar er is ook een ander voordeel: Je hoeft niet meer te verhuizen, want je huis wordt meteen een stuk groter.

4. Een eigen tuin op je dak

Heb je geen achtertuin? Geen probleem, een dakterras wordt ook toegepast wanneer er geen ruimte is voor een tuin, bijvoorbeeld in een binnenstad. Zo kan je toch bij mooi weer buiten zitten.
optopping huis
optopping-huis

5. Een eigen kantoor op je dak

Thuiswerken wordt steeds populairder, maar je moet nog steeds in alle rust kunnen werken. Daarom is een kantoor op je dak een ideale oplossing: je spaart tijd uit omdat je niet naar je werkt hoeft te pendelen, maar je kan toch in een afgezonderde kamer werken.

Materiaalkeuze voor een optopping van je huis

Een optopping maakt het mogelijk om de meest uiteenlopende vormgevingen en designs toe te laten. Zo kan je strak en modern combineren met een industriële stijl. Bij BUILDINC kan je kiezen voor een kwalitatieve afwerking. Hier zijn een aantal voorbeeldjes:

  • Hout: Een optopping in hout is tegenwoordig erg trendy. Het is een licht materiaal, waarmee je snel en ecologisch een verdieping kan verhogen. Bijvoorbeeld met Degmeda gebrand hout.
  • Kunststof: Kunststof is een licht materiaal. Hierdoor hoeft de woning niet extra verstevigd te worden. Bovendien is kunststof budget- en onderhoudsvriendelijk.
  • Sierpleister: Met sierpleister, ook gekend als crepi, kan je een optopping een mooie afwerkingslaag geven. Door de grote keuze aan kleuren en structuren kan je zelf bepalen hoe het eindresultaat er zal uitzien.
  • Klassieke bakstenen: een stenen constructie is van alle opties de meest duurzame, maar ook de duurste en zwaarste. Je moet eerst nagaan of de constructie van je woning wel stevig genoeg is. 

TIP: Lees ook alles over de do’s-and-don’ts van optopping in dit artikel van Architectura

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe bouwen we de optopping van je dromen?

Bij het bouwen van je optopping op maat wil je graag weten waar je aan toe bent. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een dakopbouw volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een optopping van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je optopping verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Optoppen met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

Duurzaam en circulair wonen

Een dakopbouw en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je denken? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt.

Optopping huis: prijs en mogelijkheden

De kosten van een optopping kunnen variëren naargelang de opbouw en je persoonlijke preferenties. Zo kan je optoppen op platte of schuine daken.

Download de brochure voor alle technische specificaties.

De prijs voor het plaatsen van een optopping hangt af van deze elementen:

Veelgestelde vragen over optopping

Bij een grote optopping is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • Is je woning een beschermd monument (geklasseerd)?
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw, werken met een dakkapel of een gebouw in je tuin.

Lees ook:
Optopping betekenis
Optopping prijs
Optopping woning
Optopping huis
Optopping houtskeletbouw

Dit is afhankelijk van de draagstructuur van je woning.

Leg je bouwproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van jouw gemeente of stad.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden.

Optoppen betekent het aanbrengen van één of meerdere nieuwe bouwlagen boven op een bestaand gebouw. 

Hierbij wordt veelal gebruikgemaakt van het draagvermogen van de bestaande draagconstructie. 

Dakopbouw en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook dakruimte met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren later nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een optopping is de structuur van je huis. Om lang te genieten van je extra mooie ruimte ga je best even na of je woning en/of dak voldoende draagkracht hebben. Door het lichte bouwsysteem van BUILDINC te gebruiken is meestal veel meer mogelijk dan eerst gedacht.

The proof of the pudding is in the eating

Hieronder vind je een aantal voorbeeldjes van projecten met een dakopbouw. Wil je meer weten hoe wij jou kunnen helpen met je project? Vraag gratis een offerte aan.

Bekijk enkele dakopbouw voorbeelden: