Poolhouse bouwen

Poolhouse bouwen
poolhouse belgië

Een poolhouse bouwen met duurzame en ecologische materialen: een overzicht

Ben je een buitenmens? Hou je ervan om in je tuin te barbecueën met familie of te relaxen aan het zwembad? Of zoek je een extra leefruimte die zowel in de winter als in de zomer gebruikt kan worden? Met een poolhouse of bijgebouw in je tuin kun je maximaal genieten van het buitenleven. Bij BUILDINC bouwen wij unieke poolhouses op maat. Zo kan jij zelf kiezen welke poolhouse stijl het beste bij je tuin en woning past en welke functies of handige extraatjes de poolhouse moet hebben. Daarbij hechten we steeds erg veel belang aan het gebruik van de beste, meest duurzame materialen en een kwalitatieve afwerking.

Benieuwd welke materialen wij gebruiken bij het bouwen van een poolhouse? Hier vind je een mooi overzicht:

houten poolhouse

Hout is goud!

Voor de opbouw van een houten poolhouse gebruiken wij meestal een dik bouwpaneel dat is opgebouwd uit zowel een binnen-en buitenblad van het duurzame en superieure Metsawood berken multiplex. Deze houten platen staan garant voor een piekfijne afwerking aan de binnenzijde. Wie liever een strakke, witte uitstraling voor zijn poolhouse verkiest, kan de panelen ook laten afwerken met, bijvoorbeeld, gipsvezelplaat of clickwall.

Kies je voor een houten gevelafwerking? Dan hebben wij bij BUILDINC nog iets speciaals in petto. Het hout wordt met de Degmeda gevelafwerking behandeld met een oude, Japanse techniek waaraan geen chemicaliën te pas komen. Het geeft het hout een unieke uitstraling.  en garandeert jarenlang plezier. 

Het hele jaar rond genieten

De kern van PUR+isolatie en het gepatenteerd sluitsysteem INSTACLACK® zorgen voor een zorgeloze opbouw en een constructie met een ongeziene isolatiewaarde. Om niets aan het toeval over te laten wordt ook het dak en de vloer voorzien van geïsoleerde panelen van 155 mm dik om zo een ononderbroken isolatieschil te bekomen. Door de uitermate hoge isolatiewaarde zorgen we ervoor dat je niet enkel in de zomer, maar ook in de winter maximaal van je poolhouse kan genieten.

Tot in de puntjes

Grote raampartijen met lichtinval is tegenwoordig een absolute must. Wij zorgen steeds voor aluminium ramen en deuren van de hoogste kwaliteit. Voor de gevelafwerking zijn er keuzemogelijkheden in overvloed. Liever een mooieklassieke baksteensierpleister of warm hout? Jij vraagt, wij draaien! Ook voor de vloer kun je kiezen uit een waaier aan kleuren en motieven.

poolhouse modern

Houten poolhouse uitbreiden

Poolhouses zijn er in allerlei groottes, kleuren en maten. Men kan kiezen voor een kleine poolhouse met enkel een omkleed- of opbergruimte, maar er bestaan ook luxueuzere bijgebouwen die een volledige extra leefruimte hebben, een guest room bevatten of waar er een eigen privé-spa met jacuzzi en sauna aanwezig is.

poolhouse bouwen

Er zijn, met andere woorden, tal van functies en toepassingen mogelijk, zoals:

  • een overdekt terras
  • een wellnessruimte (sauna, jacuzzi, )
  • een buitenkeuken met pizza-oven
  • een opbergruimte
  • een gastenkamer met badkamer
  • een hobbykamer, zoals een fitnessruimte of een muziekkamer
  • een technische ruimte voor bij het zwembad
  • een kleedkamer met douches
  • een zitruimte of lounge

Waarom bouwen met Tabiclack Panelen?

Bouwen met SIP-panelen zoals het Tabiclack bouwsysteem van BUILDINC, zorgt ervoor dat je extra verdieping aanzienlijk minder weegt, zonder aan stabiliteit en isolatiewaarde in te boeten.

Wil je meer weten over energiezuinig bouwen met SIP-panelen? Download hier de handige gids.

optopping houtskeletbouw boek
Sneller, Slimmer, Slanker… met Tabiclack

Poolhouse op maat gemaakt

BUILDINC beschikt over een ruim netwerk van architecten en in-house interieurdesigners die verschillende stijlen aanpakken en uitwerken. Zadeldak, lessenaarsdak, plat dak, L-vorm, U-vorm,… Er is voor elk budget wat wils! Je krijgt gegarandeerd een luxe poolhouse die perfect aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Bij een nieuwe leefruimte wordt natuurlijk ook de nodige aandacht geschonken aan isolatie, akoestiek, binnenklimaat, natuurlijke lichtinval, etc. Ook hier hebben onze experts bij BUILDINC kaas van gegeten en wordt niets over het hoofd gezien. 

Klaar voor de nieuwe eyecatcher in je tuin? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor extra informatie of voor de aanvraag van een offerte.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een poolhouse volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een poolhouse van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je poolhouse verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest. BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De poolhouses van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

Liefde Voor Moeder Natuur

We moeten met z’n allen zorg dragen voor onze dierbare moeder natuur. Daarom gaat BUILDINC steeds op zoek naar de duurzaamste en meest ecologische materialen. Wij zijn niet enkel 100% duurzaam, maar ook 120% circulair. Al het materiaal waarmee de poolhouse gebouwd wordt, kan opnieuw geïntegreerd worden in nieuwe bouwprojecten. 

Veelgestelde vragen over poolhouses

Ongeacht het om een mobiele unit gaat of het plaatsen van een zwembadhuis in je tuin. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als u de door uw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Zo groot dat je maar wilt.

Leg uw poolhouseproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van uw gemeente of stad.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.

Ben je een beetje handig en wil je graag zelf timmeren aan dé gedroomde eyecatcher in je tuin? Met de poolhouse zelfbouwpakketten van BUILDINC kan je in een handomdraai eigenhandig je moderne zwembadhuis in je tuin in elkaar zetten.

Samen met jou bekijken we wat je precies van je design verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

De poolhouses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je poolhouse uit te breiden op maat. Zo heb je ook een poolhouse met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een poolhouse is de structuur van je huis. Om lang te genieten van je extra mooie ruimte ga je best even na of je woning en/of dak voldoende draagkracht hebben. Door het lichte bouwsysteem van BUILDINC te gebruiken is meestal veel meer mogelijk dan eerst gedacht.

Bij BUILDINC kan jij zelf bepalen welke stijl het beste in je tuin past. Een poolhouse met landelijke klasse of modern design?

Ga je voor een poolhouse cottage in een landelijke stijl, voor een strak blokje of voor een leuke combinatie van beide? Wij helpen je hier graag op weg bij het maken van de juiste keuze.