Poolhouse cottage

Een poolhouse cottage in je tuin


Weer of geen weer, met een poolhouse cottage in de tuin is het elke dag een beetje vakantie. Een zwembadgebouw is namelijk meer dan een functionele opbergruimte. Tegenwoordig gebruikt men het soms ook als een extra leefruimte, guesthouse, lounge, luxueuze privé wellness of zelfs als binnenkantoor. Naast functioneel en praktisch, is een houten bijgebouw ook nog eens een echte streling voor het oog. Jij kiest natuurlijk welke stijl het beste bij jouw huis en tuin past, want bij BUILDINC werken wij steeds op maat én smaak. Ben je wel te vinden voor een poolhouse met een rustieke uitstraling? Of twijfel je nog tussen een poolhouse met moderne en landelijke stijl? Lees dan snel verder.

poolhouse cottage

Landelijk romantiek

Gezelligheid troef met een huis of bijgebouw in de Engelse landhuisstijl. Typisch zijn de verfijnde constructiedetails, het warme hout aan de buitengevel en de mooie zadeldaken als kers op de taart. Die kunnen worden bedekt met dakpannen, dakshingles of, om helemaal landelijk te gaan, zelfs met stro. Een charmante cottage poolhouse fleurt instant je tuin op! Ook de binnenkant is volledig naar wens in te richten. Zo kan je in je cottage poolhouse op maat een lounge met afdak en buitenhaard installeren zodat je altijd een gezellige plek hebt om met vrienden en familie samen te komen en er te barbecueën. Je kan er ook een sauna en wellnessruimte van maken en er zelfs een hele gastenkamer in integreren. 

Soorten cottages

Een cottage bijgebouw is niet alleen erg functioneel, maar is ook nog eens de ideale plek om er op een ligbed te genieten van de zon of er knusjes met een mok warme chocolademelk in te vertoeven in de winter.

Er zijn veel soorten cottages, maar deze types zijn alvast erg populair:  

 • Landelijk tuinhuis
 • Luxe poolhouse (bijvoorbeeld met lounge en sauna)
 • Houten tuinberging met afdak
 • Romantische cottage met plat dak
 • Multifunctionele cottage
poolhouse landelijk
optopping houtskeletbouw boek

Sneller, Slimmer, Slanker... met Tabiclack

Duurzaam materiaal

Bij BUILDINC gaan we steeds op zoek naar duurzaam en ecologisch materiaal dat naadloos bij de stijl van je woning en tuin past. Er is keuze uit een groot aanbod houtsoorten, zoals eik, afrormosia, thermowood en padoek. Ook bij de dakbedekkingen zijn er heel wat keuzemogelijkheden. Wil je graag een authentieke cottage met houten gevelafwerking? Dan maken wij graag gebruik van een oude Japanse techniek, de DEGMEDA gevelafwerking, die je hout behandeld zonder dat er chemicaliën aan te pas komen. Het behandelde hout krijgt een unieke uitstraling en zal zelfs na jaren nog steeds zijn perfecte kleur en kwaliteit behouden. 

Wil je meer weten over energiezuinig bouwen?
Download de handige gids hieronder:

Full-service

Wij begeleiden je van bij het ontwerp van de poolhouse tot aan de laatste stap: de afwerking. We beschouwen een poolhouse altijd als een volwaardig gebouw en besteden daarom ook veel aandacht aan onder andere de isolatie, akoestiek en de verluchting. Wil je liever zelf je poolhouse in elkaar timmeren? Dat kan met onze poolhouse zelfbouwpakketten.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een poolhouse volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een poolhouse van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je poolhouse verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De moderne of landelijke poolhouses van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100%

Duurzaam
garantie

Liefde voor moeder natuur

Met BUILDINC creëer je niet enkel een poolhouse waar iedereen versteld van zal staan, maar kies je ook voor de beste, ecologische materialen. Dag in, dag uit gaan wij op zoek naar alternatieven om jouw poolhouse nog groener en duurzamer te maken. Zo produceren wij vanaf nu ook met het RICRON paneel; een volledig gerecycleerd paneel met verschillende lagen plastic die zo uit de zee worden gevist. Het eco-vriendelijke product heeft al verschillende awards op zijn naam staan en is erkend door het WWF.

Veelgestelde vragen over poolhouses

Is een bouwvergunning nodig voor een poolhouse?

Ongeacht het om een mobiele unit gaat of het plaatsen van een zwembadhuis in je tuin. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als u de door uw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Hoe groot kan een poolhouse zijn?

Zo groot dat je maar wilt.

Leg uw poolhouseproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van uw gemeente of stad.

Zijn sanitaire voorzieningen mogelijk?

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden.

Kan ik meerdere verdiepen bouwen?

Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.

Kan ik een poolhouse volledig zelf bouwen?

Ben je een beetje handig en wil je graag zelf timmeren aan dé gedroomde eyecatcher in je tuin? Met de poolhouse zelfbouwpakketten van BUILDINC kan je in een handomdraai eigenhandig je moderne zwembadhuis in je tuin in elkaar zetten.

Samen met jou bekijken we wat je precies van je design verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Zijn BUILDINC poolhouses geïsoleerd?

Een poolhouse bouwen bij BUILDINC is kiezen voor het milieu. De poolhouses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.

Welke voorzieningen kan BUILDINC bieden?

BUILDINC biedt de mogelijkheid om je poolhouse uit te breiden op maat. Zo heb je ook een poolhouse met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.

Kan ik een poolhouse later uitbreiden?

Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.

Welke fundering heeft een poolhouse nodig?

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een poolhouse is de structuur van je huis. Om lang te genieten van je extra mooie ruimte ga je best even na of je woning en/of dak voldoende draagkracht hebben. Door het lichte bouwsysteem van BUILDINC te gebruiken is meestal veel meer mogelijk dan eerst gedacht.

Welke stijl kies ik voor mijn poolhouse?

Bij BUILDINC kan jij zelf bepalen welke stijl het beste in je tuin past. Een poolhouse met landelijke klasse of modern design?

Ga je voor een poolhouse cottage in een landelijke stijl, voor een strak blokje of voor een leuke combinatie van beide? Wij helpen je hier graag op weg bij het maken van de juiste keuze.

Krijg nu een plan & prijsraming voor een bouwproject op maat

 • Optie 1: Standaardofferte

 • Optie 2: OFFERTE OP MAAT

Optie 1: Standaardofferte met richtprijs

Deze offerte is een standaardofferte, je krijgt hier een aantal voorbeeldprijzen.
Wens je een offerte op maat? Kies dan Optie 2: offerte op maat.

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen
Vul hier je gegevens in
Afmeting project
 • Tussen 10-20m²
 • Tussen 20-30m²
 • Tussen 30-40m²
 • Groter dan 40m²
Standaardofferte (Poolhouse)