Prefab woning

Prefab woning
Prefab woningen zijn snel gebouwd, duurzaam en een stuk goedkoper dan wie voor traditioneel bouwen kiest. Daarom dat ook wij bij BUILDINC sterk op dit type woningen inzetten. Benieuwd naar wat prefab huizen allemaal te bieden hebben?
prefab woning

Bouw de prefab woning die bij jou past

Wat is een prefab woning?

Een prefab huis is een kant-en-klaar huis dat grotendeels in een atelier gebouwd wordt. Soms wordt een prefab woning ook wel een cataloguswoning of systeembouw genoemd. Wanneer de funderingen op het stuk bouwgrond klaar zijn, worden alle bouwelementen, zoals vloeren, muren en daken, van het atelier getransporteerd naar de werf en daar ter plekke in elkaar gezet. In tegenstelling tot de traditionele woningbouw, kan een prefab huis dus relatief snel gebouwd worden.

Hoe is een prefab huis opgebouwd?

Prefab huizen bestaan in verschillende soorten en maten. Zo zijn er modulaire prefab woningen met een structuur in houtskeletbouw, maar ook containerwoningen en prefab beton zijn mogelijke opties. Een prefab woning is bovendien altijd voorzien van de nodige leidingen, kozijnen, gevelafwerking en heeft de beste isolatiewaarde. Dankzij ramen met dubbele beglazing en hoogwaardige isolatie voldoet je nieuwbouwwoning aan alle nieuwste energievereisten én bespaar je ook nog eens op je volgende energiefactuur. 

De binnen-en buitenafwerking bepaal je volledig zelf. Van de kleur van de deuren, tot het materiaal van de gevel; de stijl van je prefab woning is compleet volgens smaak en eigen wensen aan te passen! Zo kan een prefab woning eruit zien als een heel landelijke villa of juist een hyper moderne look hebben. Ook het aantal verdiepingen of de afmetingen zijn grotendeels zelf te bepalen. 

Inspiratie nodig? Scrol even naar beneden om allerlei soorten prefab woningen te vergelijken. 

Gevelbekleding voor je prefab woning

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

De totale kostprijs van een prefab woning

De prijs van de prafab woning hangt grotendeels af van de ruwbouw, de gekozen materialen en de mate van afwerking. Ook het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp zal de prijs doen stijgen. Gelukkig kunnen wij bij een prefab woning al op voorhand meegeven hoeveel je woning exact zal kosten. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Natuurlijk kan je ook nog tijdens het proces aanpassingen doorvoeren. Dat zal dan logischerwijze effect hebben op het volledige kostenplaatje.

Benieuwd naar de prijs van een prefab woning? Contacteer BUILDINC en wij maken een gratis, vrijblijvende offerte voor u op!

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een prefab woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een prefab woning van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je prefab woning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De prefab woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

De prefab woningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je prefab woning een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it!

De voordelen van prefab woningen

tuinkantoor prefab

Budgetvriendelijk

Bij traditionele bouwmethodes krijg je vaak te maken met onvoorziene kosten. Bij prefab heb je die zorgen niet. Voordat je aan de start van de bouw begint, weet je perfect wat het totale kostenplaatje zal zijn. Bovendien is de prijs van een prefab woning een stuk lager dan een traditioneel huis.

Duurzaam wonen

Bij BUILDINC proberen we steeds te zoeken naar groenere oplossingen. Onze prefab woonmodules zijn daarom steeds gemaakt van duurzame materialen en voldoen aan de hoogste energienormen. Anders dan bij bouwen op een traditionele manier, is de kans op vocht, tocht of koudebruggen bij een prefabsysteem veel kleiner. Prefab woningen hebben standaard een goede luchtdichtheid en dat zal ook te zien zijn aan je energiefactuur! 

Ben je een fan van ecologische producten en wil je jouw voetafdruk verkleinen? Een Tiny house maakt een groot verschil. 

tuinkantoor modern
prefab woning binnen

Korte bouwtijd

Een van de grootste voordelen van een prefab woning is de korte bouwtijd. Aangezien het grootste deel van het gebouw in de fabriek of atelier  wordt gemaakt, hoeft men geen rekening te houden met slechte weersomstandigheden. Regen, vries of storm heeft geen enkele invloed op het proces. En eens het prefab pakket op de bouwplaats geleverd, gaat het enorm snel. In enkele weken is is de woning al volledig in elkaar gemonteerd. Vertragingen komen dus amper voor. 

Kwaliteit

Kwaliteit is bij prefab bouwen onze eerste prioriteit. Wij zien dan ook zeer streng toe dat jouw woning perfect volgens de regels van de kunst wordt gebouwd, en dat zowel in het atelier als op de werf. BUILDINC staat in voor het volledige bouwproces. Zo hoef jij enkel zorgeloos toe te zien hoe de woning van je dromen wordt gebouwd!
prefab-woning2

Veelgestelde vragen over prefab woningen

Ongeacht het om een mobiele unit gaat of het plaatsen van een woning. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als je de door jouw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Zo groot dat je maar wilt.

Leg je project altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van je gemeente of stad.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid aan om meerdere verdiepen bij te bouwen.
Een prefab woning en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je constructie uit te breiden op maat. Zo heb je ook een constructie met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen is de structuur van je huis. Om lang te genieten van je extra mooie ruimte ga je best even na of je woning en/of dak voldoende draagkracht hebben. Door het lichte bouwsysteem van BUILDINC te gebruiken is meestal veel meer mogelijk dan eerst gedacht.

Kies voor een prefab woning bij BUILDINC

Met BUILDINC kies je voor een op maat gemaakte luxe prefab woning met volledig ecologische materialen. Of je nu kiest voor een klassieke prefab woning of voor een wat modernere stijl:  BUILDINC zal je begeleiden door het volledige bouwproces. Van het maken  van de verschillende gevel-en dak elementen in de fabriek tot het transport, de montage en de afwerking. Alle diensten combineren wij onder één dak, zodat alles zo efficiënt, snel en vlot mogelijk kan verlopen. 

Liever casco of sleutel-op-de-deur? Alles is mogelijk. Vraag hier meer informatie en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken. 

Bekijk enkele van onze referenties: