Prefab woning

Heb je plannen om een nieuwbouwwoning te plaatsen? Dan is een prefab woning zeker het overwegen waard. BUILDINC bouwt prefab woningen volgens een uniek procedé dat veel duurzamer is dan traditionele bouwtechnieken. Ontdek hieronder alles over de prefab bouwtechnieken van BUILDINC.

Lees dan zeker verder.

Prefab woning op maat en volgens wens

De traditionele manier van woningbouw is door bouwmaterialen op de bouwplaats te brengen en daar stukje bij beetje door weer en wind de woning op te bouwen. Deze techniek is heel duur en daarom niet altijd interessant. Dat kan tegenwoordig gelukkig stukken makkelijker door te kiezen voor een prefab woning. De woning wordt dan in delen al gemaakt in de werkplaats, zodat op de bouwplaats alleen de delen nog gemonteerd hoeven te worden. Je prefab woning wordt dan ook binnen een paar dagen daadwerkelijk gerealiseerd.


 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen

Jij kiest de afwerking,
wij garanderen de kwaliteit.


De BUILDINC prefab woningen bieden je eindeloze mogelijkheden met een kwalitatieve afwerking.

Met BUILDINC kies je voor een op maat gemaakte luxe prefab woning met volledig ecologische materialen. Of je nu kiest voor een klassieke prefab woning of voor een wat modernere stijl:  BUILDINC zal je begeleiden in het volledige proces en zal al je wensen zo goed mogelijk invullen.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Tabiclack levert hoogwaardige bouwsystemen met een ongeziene isolatiewaarde, het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil, zo staat je constructie garant voor jarenlang plezier en voldoet deze aan de strengste normen op vandaag en ver in de toekomst.

Download de brochure voor alle technische specificaties.

Gevelbekleding voor je prefab woning

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe bouwen we de prefab woning
van je dromen?

Bij het bouwen van je constructie op maat wil je graag weten waar je aan toe bent.

Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.


Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een prefab woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een prefab woning van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je prefab woning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De prefab woningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100%

Duurzaam
garantie

100% duurzaam, 120% circulair

De prefab woningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je prefab woning een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it! 

Ontwerp en stijl jouw eigen luxe prefab woning

snel en eenvoudig!


tuinkantoor op maat

Prefab woning naar keuze

BUILDINC beschikt over een ruim netwerk van architecten en in-house interieurdesigners die verschillende stijlen aanpakken en uitwerken: zadeldak, lessenaarsdak, plat dak, L-vorm, U-vorm en noem maar op.

Je krijgt gegarandeerd een luxe prefab woning met de uitstraling waarbij je een goed gevoel krijgt. Jouw prefab woning wordt de nieuwe eyecatcher in je buurt. Bij de bouw wordt uiteraard de nodige aandacht geschonken aan isolatie, akoestiek, binnenklimaat, natuurlijke lichtinval en noem maar op. Ook hier hebben de BUILDINC experts kaas van gegeten: niets wordt over het hoofd gezien!

Prefab woning prijs

De prijzen van een prefab woning kunnen variëren naargelang het type gebouw en je persoonlijke preferenties. De prijs voor het plaatsen van een prefab woning hangt af van deze elementen:

 • Prefab woning of maatwerk?
 • De afmeting
 • Afwerking in hout of steen?
 • Technische voorzieningen
tuinkantoor modern


Veelgestelde vragen over prefab woningen

Is een bouwvergunning nodig?

Ongeacht het om een mobiele unit gaat of het plaatsen van een woning. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als je de door jouw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Hoe groot kan mijn constructie zijn?

Zo groot dat je maar wilt.

Leg je project altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van je gemeente of stad.

Zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig in mijn project?

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden.

Kan ik meerdere verdiepen bouwen?

Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid aan om meerdere verdiepen bij te bouwen.

Zijn BUILDINC constructies geïsoleerd?

Een prefab woning en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.

Welke voorzieningen kan BUILDINC bieden?

BUILDINC biedt de mogelijkheid om je constructie uit te breiden op maat. Zo heb je ook een constructie met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.

Kan ik mijn project later uitbreiden?

Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.

Welke fundering heeft een prefab woning nodig?

Niet onbelangrijk bij het bouwen is de structuur van je huis. Om lang te genieten van je extra mooie ruimte ga je best even na of je woning en/of dak voldoende draagkracht hebben. Door het lichte bouwsysteem van BUILDINC te gebruiken is meestal veel meer mogelijk dan eerst gedacht.

The proof of the pudding
is in the eating


Bij het bouwen van je constructie op maat wil je graag weten waar je aan toe bent. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Bekijk enkele van onze referenties:

Krijg nu een plan & prijsraming voor een prefab woning op maat

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen
Maak een keuzen en vraag gratis een plan & prijsraming aan
Prefab zelfbouwpakket
Prefab woning laten plaatsen