Prefab woning België

Prefab woning België

De laatste jaren is een huis bouwen een steeds moeilijker gegeven geworden. Daarom opteren steeds meer mensen voor een prefab woning. Wil jij de voordelen weten van minimalistisch wonen? Dan is een kleine woning laten bouwen door BUILDINC dé oplossing!

prefab-woning-belgie-2 (2)

Prefab woning België? BUILDINC helpt je graag!

Een eigen woning bouwen? In deze economie?! Dat is zeker mogelijk als je het slim aanpakt. Om financiële redenen kozen veel mensen in de laatste jaren voor een prefab woning. Naast het feit dat ze betaalbaar zijn, hebben deze geprefabriceerde constructies namelijk heel wat meer te bieden. Is een prefab woning iets voor jou? BUILDINC vertelt je alles wat je moet weten! 

Wat zijn prefab woningen?

‘Prefab’ is kort voor ‘geprefabriceerd’. Daarmee wordt bedoeld dat alle verschillende onderdelen, voor bijvoorbeeld een huis, op voorhand in een fabriek of atelier geproduceerd worden.

Wanneer de funderingen voor de nieuwe woning gelegd zijn, worden de bouwelementen naar de werf getransporteerd en ter plekke gemonteerd. Dat bouwproces is dus veel sneller, milieuvriendelijker én goedkoper dan een klassiek bouwproces.

Zoveel meer dan geprefabriceerde constructies

Veel mensen associëren prefab woningen met een saaie, ongeïnspireerde kartonnen doos. Niks is minder waar, want met een prefab woning kan je alle richtingen uit! 

Een prefab nieuwbouwwoning kan volledig volgens jouw visie ontworpen worden. Het is dus zeker mogelijk om jouw droomhuis volgens de prefabmethode te verwezenlijken. Daarnaast bestaan er nog talloze opties om je prefab woning op te baseren, zoals de containerwoning of de cascowoning

Sowieso bepaal jij de afwerking, indeling, stijl en omvang. Je hebt dus alle vrijheid om je droom te bouwen. BUILDINC voorziet de rest. Daarnaast zorgen we er ook voor dat je woning voldoet aan de BEN-normen. Op die manier geniet je van een kwalitatieve woning én een lage energiefactuur.

De kostprijs van een prefabhuis

In vergelijking met het (ver)bouwen van een klassieke woning, is een prefab woning een stuk goedkoper. Toch hangt de kostprijs van een prefab woning van verschillende factoren af: gaat het over een instapklare woning of moet er nog binnen- en buitenafwerking komen? Wat is de oppervlakte van de woning? Hoe milieuvriendelijk of luxueus moet de woning zijn?

Via de gratis offertetool van BUILDINC bereken je makkelijk hoeveel jouw droomwoning zou kosten. Als er geen wijzigingen komen in jouw plan, dan is dat de kostprijs van jouw prefabhuis. Bij ons kom je dus niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wat is bio-ecologisch bouwmateriaal?

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Bouw jouw prefab woning in België met BUILDINC

Voor het bouwen van jouw prefab woning kan je vertrouwen op de expertise van BUILDINC. We bieden je heel wat opties bij het bouwen van een huis: van een casco woning tot een volledig afgewerkt product! Lees hier alles over waarom je voor BUILDINC moet kiezen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC: je krijgt van ons één vaste prijs voor een passieve woning volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf. 

Duurzaam bouwadvies

Samen met jou bekijken we wat je precies van je ecowoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer.

Ecologisch bouwen: Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Als handige harry kan je zelf aan de slag met begeleiding van een professional. Of heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan allebei! Jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Bij oplevering heb je altijd de kans om te controleren of alle werken goed zijn uitgevoerd. Daarna is het tijd om dozen in te pakken en naar je nieuwe stulpje te trekken!

Meer informatie over de precieze regelgeving en vergunningen in Vlaanderen vind je hier.

BEN-WONING: EEN FUTUREPROOF WONING

Met BUILDINC heb je een echte partner aan je zij die met je meedenkt en de gepaste oplossingen probeert te zoeken. Wij verzorgen het hele traject, van de eerste gesprekken tot de uiteindelijke plaatsing en afwerking. 

circulair bouwen 2

Heel wat keuze

Ben je zelf erg handig en wil je de inrichting van jouw nieuwe tiny house volledig zelf doen? Dan kan je kiezen voor een casco woning. Wij zorgen ervoor dat je woning volledig geïsoleerd wordt en dat de buitenkant (inclusief leidingen, ramen, deuren, gevelbekleding en dak) helemaal in orde is, maar de binnenkant laten we aan jou over. 

Wanneer je kiest voor een tiny house bouwpakket kan je het huisje zelf ook in elkaar zetten! Wij leveren al het materiaal en geven je de uitleg die je nodig hebt, maar verder ben je zelf vrij om te kiezen hoe je te werk gaat. Een huis bouwen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Heb je eerder twee linkerhanden? Of wil je absoluut zeker zijn dat de woning perfect is afgewerkt? Dan kan je er ook voor kiezen om alles over te laten aan BUILDINC. Wij bouwen jouw tiny house en werken zowel de binnenkant als de buitenkant tot in de puntjes af. Zo plaatsen we ook de badkamer, keuken, woonkamer en zelfs zonnepanelen! 

tuinkantoor op maat

Ecologische visie

Bij BUILDINC willen we proberen om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Dat doen we door te werken met milieuvriendelijke materialen en door circulair te bouwen. Zo werken we voor onze tiny houses met het RICRON paneel dat we zelf produceren. Dit is een volledig gerecycleerd paneel dat bestaat uit verschillende lagen plastic, rechtstreeks uit de zee opgevist. Dit product is zelfs erkend door het WWF. 

Met circulair bouwen bedoelen we dat onze tiny houses volledig hergebruikt kunnen worden: de materialen kunnen zonder problemen opnieuw worden geïntegreerd in een ander bouwproject, zonder het milieu weer veel te belasten. 

Jarenlange ervaring

BUILDINC werd opgestart door Cédric en Karl, die van hun passie voor bouwen hun beroep hebben gemaakt. Als bouwprofessionals hebben ze al heel wat kennis van huizen, maar dankzij hun team krijgen ze daar nog eens heel wat expertise bovenop! 

Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en mee te helpen aan jouw tiny house op maat. Bij ons ben je verzekerd van een prachtige woning – precies zoals jij dat wil!

casco woning betekenis

Een prefab woning laten bouwen?
Ontdek de voordelen

Prefabhuizen moeten zeker niet onderdoen voor klassieke woningen, zeker niet als ze gemaakt zijn door een gespecialiseerd bouwbedrijf zoals BUILDINC. Kies je voor ons, dan geniet je van heel wat voordelen.

Goed voor de portemonnee

Zoals hierboven al vermeld, betaal je bij BUILDINC een vooraf overeengekomen prijs voor jouw prefab woning. Aangezien het in een gecontroleerde omgeving geproduceerd wordt, krijg je ook niet te maken met onvoorziene kosten. Wij zorgen ervoor dat je enkel betaalt voor wat je gevraagd hebt.

Klimaatvriendelijk en duurzaam

Ecologisch bouwen wordt bij BUILDINC hoog in het vaandel gedragen. Daarom zetten we in op een flexibel principe: circulair bouwen. Dat wil zeggen dat alle materialen die gebruikt werden bij de constructie, hergebruikt kunnen worden in een andere constructie. 

Zo gaan er geen duurzame materialen verloren. Daarnaast wordt er ook ingezet op de hoogste energienormen, goede luchtdichtheid en isolatie. Zo denken we niet enkel aan het klimaat, maar ook aan jouw energiefactuur.

In korte tijd gebouwd

Bij een prefab woning worden alle onderdelen in een gecontroleerde omgeving gemaakt voordat ze op de werf geleverd worden. Dat wil zeggen dat het bouwproces niet beïnvloed wordt door slechte weersomstandigheden of een bouwvakker die niet komt opdagen. 

De productie van de woning wordt dus niet opgehouden door onvoorziene omstandigheden zoals dat in een klassiek bouwproces het geval kan zijn. Daarnaast kunnen fouten in de constructie snel opgespoord en verholpen worden. 

Kwalitatieve woning

Door die gecontroleerde manier van werken staat de kwaliteit van een prefab woning gelijk met die van een klassieke woning. De structuur wordt opgebouwd uit hoogwaardige en degelijke materialen die de stevigheid van je woning verzekeren. De kwaliteit is iets wat BUILDINC voor zijn rekening neemt, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de constructie van jouw droomwoning.

Jij staat op de eerste plaats

Wat ons onderscheidt van andere bouwbedrijven is dat wij veel belang hechten aan een persoonlijke aanpak. Tijdens het hele bouwproces blijven wij het eerste aanspreekpunt. Zo maken wij samen jouw droom werkelijkheid.

Bekijk enkele van onze referenties:

Op BUILDINC kan je bouwen!

Heb je interesse om een prefab woning te laten bouwen? Neem dan zeker contact met ons op om je plannen te bespreken. Welke wensen je ook hebt, BUILDINC heeft de kennis, expertise en techniek om jouw droom waar te maken!