Tiny House

Met een Tiny House van BUILDINC kies je voor een op maat gemaakte duurzame woning.

Zoek je naar een Sleutel-op-de-deur microwoning in België? BUILDINC combineert modulair design met ecologische materialen. Tiny Houses kunnen later uitgebreid worden met een extra verdieping of volledig zelfvoorzienend maken. Benieuwd hoe wij de Tiny House van je dromen bouwen?

Lees dan zeker verder.

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is een microwoning waarvan de ruimte zo efficiënt mogelijk is ingedeeld om al het comfort van een woning aan te bieden. In België kiezen gezinnen steeds meer voor Tiny Houses.

Wil je graag een Tiny House laten bouwen? BUILDINC is expert in het maken van een energiezuinige Tiny House in Vlaanderen. Met onze innovatieve materialen is het zelfs mogelijk om met zo'n huisje helemaal zelfvoorzienend te zijn.

Liever alles zelf doen? Dat kan! Met een Tiny House bouwpakket bouw je zelf de microwoning van je dromen.
Wij begeleiden je doorheen het volledige proces. Lees verder hoe wij tewerk gaan.

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen

Jij kiest de afwerking,
wij garanderen de kwaliteit.


Je hebt eindeloze mogelijkheden met een Tiny House, design staat voorop. Je kunt kiezen voor een kwalitatieve afwerking bijvoorbeeld Degmeda gebrand hout, gevelpanelen,
sierpleisterklassieke baksteen, ect.

Wil je een eigen Tiny House in Gent, Brugge, Leuven, De Haan of in de Ardennen? Met BUILDINC kies je voor een microwoning op maat gemaakt met ecologische materialen en een efficiënte inrichting. 

Een Tiny House in je tuin of eigen grond met alle comfort van een reguliere woning? Wij begeleiden je in al je wensen en eisen in functionaliteit, design, techniek en afwerking.

Met een Tiny House bouwpakket is duurzaam wonen nog nooit zo makkelijk geweest.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Tabiclack levert hoogwaardige bouwsystemen met een ongeziene isolatiewaarde, het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil, zo staat je constructie garant voor jarenlang plezier en voldoet deze aan de strengste normen op vandaag en ver in de toekomst.

Download de brochure voor alle technische specificaties.

Gevelbekleding: een Tiny House met tijdloos design

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe bouwen we de Tiny House van je dromen?

Bij het bouwen van Tiny Houses in België wil je graag weten waar je aan toe bent. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te goed. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100%

Duurzaam
garantie

100% duurzaam, 120% circulair

Een Tiny House en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je poolhouse een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it! 

Tiny House: prijs en mogelijkheden

De prijs van een Tiny House kan variëren naargelang het type dakopbouw en je persoonlijke preferenties. Zo kan je Tiny Houses bouwen met een enkele meerdere verdiepingen.

De prijs voor het plaatsen van een microwoning hangt af van deze elementen:

 • Woning structuur en de afmeting van je dakopbouw
 • Prefab Tiny House of maatwerk?
 • Afwerking in hout of steen?
 • Technische voorzieningen
 • een dakopbouw met een plat of hellend dak?


Tiny house in je tuin

Een Tiny house in je tuin

Wil je een Tiny House in Vlaanderen bouwen?

Een Tiny House wordt in België niet altijd als woning erkend omdat de bewoonbare oppervlakte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft. Dus domiciliëren is niet altijd mogelijk. Om ergens een huisje neer te zetten zijn er wel mogelijkheden, dit hangt vaak af van:

 • De wetgeving in je gemeente
 • De plaats van je Tiny House
 • Afhankelijk van het stuk grond

Tiny Houses in België bouwen

Tiny Houses vind je terug in heel Europa en zelfs over de hele wereld. Een Tiny House is in België erg populair als een vakantiewoning, je vindt ze vaak terug in de Ardennen en op andere plaatsen waar je heerlijk kan genieten van natuur.

Overweeg je zelf om een mini natuurhuisje te bouwen op je eigen grond. Het modulair systeem van Tabiclack maakt bouwen bijzonder gemakkelijk.

Tiny House België

Tiny Houses als vakantiewoning

Veelgestelde vragen over Tiny Houses in België

Is een bouwvergunning nodig bij een Tiny House?

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Reglementering in je gemeente
 • De omgeving van je huis
 • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Is een domiciliëring mogelijk met een Tiny House

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft. 

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Zijn er sanitaire voorzieningen in een microwoning?

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.

Kan ik meerdere verdiepen bouwen?

Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.

Zijn BUILDINC Tiny Houses goed geïsoleerd?

Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.

Welke voorzieningen kan BUILDINC bieden?

BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.

Kan ik mijn Tiny House later uitbreiden?

Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.

Welke soort fundering heeft een Microhuisje nodig?

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

The proof of the pudding
is in the eating


Bij het bouwen van je Tiny House op maat wil je graag weten waaraan je toe bent. Dat begrijpen we bij BUILDINC maar al te best. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Bekijk enkele van onze referenties van Tiny Houses in België:

Krijg nu een plan & prijsraming voor een Tiny House op maat

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen
Maak een keuzen en vraag gratis een plan & prijsraming aan
Tiny House zelfbouwpakket
Tiny House laten plaatsen