Tiny house Antwerpen

Tiny house Antwerpen
Alles over een Tiny House in Antwerpen bouwen: de tiny house movement, de kostprijs en de voordelen. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van energiezuinige Tiny Houses. Lees meer in dit artikel.
tiny-house-antwerpen-1

Tiny house Antwerpen bouwen? BUILDINC maakt je dromen waar!

In Antwerpen zijn tiny houses aan een opmars bezig, vaak als vakantiewoning, maar ook als eerste verblijfplaats. Doe een beroep op BUILDINC voor de realisatie van jouw droomhuisje!

Tiny house movement

De tiny house movement ontstond oorspronkelijk in Amerika als alternatieve woonvorm. Dit was vooral een reactie op de duurder wordende huizenmarkt, waarbij voornamelijk jongere mensen hun toevlucht zochten in alternatieve woonvormen zoals trailers, tiny houses of kangoeroewoningen.

Hoe zit het in België?

Maar ook bij ons zijn de leuke kleine huisjes niet meer weg te denken! In België en Nederland zijn tiny houses aan hun opmars bezig. In België vind je ze overal terug, zowel in Vlaanderen, aan de kust, als in Wallonië.

Tiny houses in Antwerpen

In de regio Antwerpen vind je tegenwoordig tiny houses op verschillende plekken terug. Ze zijn te vinden in allerlei formaten, stijlen en kleuren en worden met verschillende doeleinden op een domein  geplaatst.

Binnen de streek Antwerpen kan je  op BUILDINC rekenen voor de realisatie van jouw droomproject! Neem vrijblijvend contact op met onze experten.

a-frame huis
Heerlijk slapen

Vakantiewoningen

Sommige mensen plaatsen een tiny house om het vervolgens te gebruiken als vakantiewoning. Soms worden tiny houses door de eigenaar zelf  als buitenverblijf gebruikt , maar ze  worden ook verhuurd en aangeboden als huisje of overnachting. Zo zijn sommige vakantiewoningen, wegens hun succes, al maanden op voorhand volgeboekt! Door je cabin  te verhuren, via een platform zoals bijvoorbeeld Airbnb, betaal je je investering terug en geniet je daarna van extra inkomsten. Een tiny house kan je daarom ook zien als een goede investering.

In Antwerpen ben je dichtbij de mooiste natuurgebieden, zoals de Antwerpse Kempen, de Kalmthoutse Heide of het Zilvermeer in Mol. Tal van gebieden en pareltjes bieden een mogelijkheid tot wandelen of ontspanning. Je vindt er talrijke vogels, planten en andere flora en fauna  terug. Je kan er daarom voor kiezen je tiny house in de buurt van deze natuur te plaatsen. Zo heb je altijd een getaway om helemaal tot rust te komen, back to nature!

De extra’s

Een aantal extra’s kunnen ervoor zorgen dat je kleine vakantiehuis of natuurhuisje geüpgraded wordt naar een heus luxe pareltje. Zo kan je ervoor kiezen een hot tub of infrarood cabine te plaatsen in de buurt van je tiny house. Andere mogelijkheden zijn een boomhut of zwembad bouwen. Volledig omgeven door de natuur waan je je al gauw op een tropisch eiland!

Eerste verblijfplaats

Sommige mensen kiezen er ook voor permanent in een tiny house te wonen en het dus te gebruiken als eerste verblijfplaats. Een tiny house kan volledig zelfvoorzienend ingericht worden met sanitair en kookgelegenheid, woonkamer, slaapkamer… Zo heb je een volwaardige woning in het klein. Overnachten in een gezellig huisje is iets wat veel mensen aanzet tot het bouwen van een tiny house.

Verplaatsbaar of permanent?

Een tiny house kan verplaatsbaar zijn, maar kan ook vast staan. De ligging van een tiny house kies je zelf, maar hierbij is het wel belangrijk rekening te houden met de toepasselijke wetgeving. In Vlaanderen – en dus ook in Antwerpen – is de regelgeving rond tiny houses niet goed geregeld en redelijk vaag. Als je permanent een tiny house wilt plaatsen, heb je een bouwvergunning nodig. Of je deze al dan niet krijgt, hangt af van de gemeente waar je het huisje wil neerzetten. Lees hier meer over de Belgische wetgeving rond Tiny Houses.

Tiny house in Antwerpen bouwen: doe een beroep op BUILDINC!

Ook in de regio Antwerpen kan je rekenen op de expertise van BUILDINC. Wij verplaatsen ons binnen gans België en staan in elke regio voor jou klaar. Daarnaast kan je ook in West-Vlaanderen, Oost-vlaanderen of andere streken een beroep doen op onze vakmensen.

Ecologische materialen

Bij BUILDINC werken we voornamelijk met eco-vriendelijke materialen, zoals het RICRON paneel, een volledig gerecycleerd paneel dat vervaardigd wordt uit verschillende lagen plastic. Het plastic werd rechtstreeksuit de zee opgevist. Daarnaast kan  het materiaal waarmee je tiny house gebouwd is hergebruikt worden voor een ander bouwproject. Door circulair te werken gaan er geen kostbare materialen verloren en zo draag  jij ook een steentje bij aan de natuur!

Begeleiding op maat

Wij begeleiden jou tijdens het hele proces, van ontwerp tot plaatsing. Binnen elk project bekijken wij samen met jou alle mogelijkheden en bieden wij een offerte op maat. Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat jij het perfecte tiny house van jouw dromen zal krijgen! Aarzel daarom niet langer en doe een beroep op onze jarenlange ervaring!

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je Tiny House kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een tiny house te gaan wonen? Of wil je het eerder bouwen als zorgwoning of extra studentenwoning? Of je nu een tiny house als vakantiehuis wil of als permanente woning, bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een tiny house al op de goede weg. Bij het bouwen van een tiny house wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen.

Hoe kan ik de prijs drukken?

Tiny house bouwen of laten bouwen

Sommige mensen kiezen ervoor zelf aan de slag te gaan bij het bouwen van hun tiny house, omdat ze dit leuk vinden, maar misschien ook omdat ze denken op die manier de kosten te kunnen drukken. Dit is echter niet altijd het geval! Als je weinig ervaring hebt kunnen er immers heel wat zaken mislopen door fouten en verlies je bovendien ook gewoon kostbare tijd. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van waterschade of slechte isolatie, wat je op termijn duur kan komen te staan.

Daarom is het vaak beter simpelweg een beroep te doen op een expert, zoals BUILDINC. Hierdoor ben je zeker van een kwalitatief afgewerkt huisje en heb je meer zekerheid wat betreft de prijs, die bepaald wordt in de offerte. Bovendien biedt een professional vaak ook meer mogelijkheden op het vlak van afwerking, verschillende opties en upgrades. Bij BUILDINC hebben we jarenlange ervaring en expertise opgebouwd, die we graag voor jou aanwenden!

Gerecycleerde materialen

Je kunt ervoor kiezen om te werken met gerecycleerde materialen voor de bouw van je tiny house, wat de prijs kan drukken. Daarnaast is het ook een erg duurzame keuze! Bij BUILDINC wordt trouwens altijd gewerkt met eco-vriendelijke materialen.

Veelgestelde vragen over Tiny Houses

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft.

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.
Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

BUILDINC: jouw veilige keuze

Klaar voor een tiny house te kopen dat voldoet aan al jouw wensen? Aarzel niet langer en doe een beroep op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomproject! Zo ben je zeker van een hoogstaand afgewerkte tiny house en kun je rekenen op een offerte op maat. Zo wordt jouw tiny house-droom werkelijkheid!

Waar mag ik een Tiny House zetten?

Wil je een Tiny House bouwen in België of Nederland? De regelgeving voor tiny houses in België of Nederland is in elke gemeente anders. Zo heeft de stad Leuven al een eigen regelgeving klaar. Wat wel algemeen is vastgelegd, is dat een tiny house minstens 18m2 groot moet zijn. Ook heb je steeds een bouwvergunning nodig om een tiny house te kunnen plaatsen.

Lees meer:

Laat je inspireren door design:

Wie eens tiny houses opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een tiny house bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!