Tiny House Ardennen

Tiny House Ardennen

De bijzondere tiny houses vind je overal in België, maar de Ardennen zijn als het ware een toevluchtsoord voor de kleine huisjes. Het zijn knusse vakantiewoningen voor echte natuurliefhebbers. Wil jij ook genieten van een gezellige en duurzame vakantiewoning in de Ardennen? Ontdek de expertise van BUILDINC.

tiny house kopen 2

Alles wat je moet weten over tiny houses in de Ardennen

Hoewel het tiny house concept is ontstaan in de Verenigde Staten, zijn ze in de Ardennen nu al niet meer weg te denken. Verschillende tiny houses zitten gedurende de zomer helemaal volgeboekt. Mensen gaan er graag back to the basics in de ongerepte natuur. Een kleine hot tub of dergelijke is natuurlijk een pluspunt.

Zelf tiny house plaatsen in de Ardennen

Heb je al eens onderzoek gedaan naar het plaatsen van een tiny house? Dan heb je wellicht ontdekt dat je voor de meeste tiny houses een bouwvergunning moet aanvragen. Je hebt in Wallonië echter al iets meer geluk. Voor constructies kleiner dan 20 vierkante meter heb je geen vergunning nodig, zolang je je buren niet hindert. Je kan dus makkelijk een tiny house bouwen in de Ardennen, zonder veel rompslomp.

Wetgeving rond tiny houses

Wil je een Tiny House bouwen in België of Nederland? De regelgeving voor tiny houses in België of Nederland is in elke gemeente anders. Zo heeft de stad Leuven al een eigen regelgeving klaar. Wat wel algemeen is vastgelegd, is dat een tiny house minstens 18m2 groot moet zijn. Ook heb je steeds een bouwvergunning nodig om een tiny house te kunnen plaatsen.

Lees meer:

Waarom een tiny house laten bouwen?

Met een tiny house ben je zeker van een bijzondere vakantie in een unieke accommodatie. Plaats je een tiny house, dan kan je kiezen waar. In the middle of nowhere, aan de rand van een klein dorpje of bij een iets drukkere stad. It’s up to you! Op die manier moet je de honderden opties niet meer afgaan via Airbnb.

Lees ook: Een tiny house op je landbouwgrond bouwen.

tiny house buiten
Met een tiny house heb je minder kosten, zo heb je veel meer tijd om te gaan reizen en je passies te volgen.

5 voordelen van een tiny house

tinyhouses
BUILDINC maakt tiny houses op maat volgens jouw wensen.

1. Goedkoper

Je bespaart geld. Een tiny house is uiteraard goedkoper dan een gewoon huis. Zowel je verwarmingskosten als je onderhoudskosten zijn lager. Daarnaast moet je ook een veel kleinere lening aangaan, waardoor die sneller afbetaald is.

De prijzen van een tiny house liggen behoorlijk uiteen, maar de Tiny House prijs kan gemiddeld liggen tussen de 50.000 en 100.000 euro.

Omdat elk tiny house verschillend is hanteren we bij BUILDINC geen catalogus met vaste prijzen. 

2. Milieuvriendelijk

Je zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk. Je geeft uiteraard minder uit aan je verwarming, aangezien je minder moet verwarmen. Je tiny house is sneller opgewarmd dan een groot huis met tal van ongebruikte ruimtes. Daardoor zorg je voor een milieuvriendelijke woning.

tinyhouse loft
Eerder een modern of cottage design?
a-frame huis
Heerlijk slapen

3. Prachtig overnachten

Het is er bijzonder overnachten. Laat ons eerlijk zijn: tiny houses hebben een charme die niet te ontkennen is. Of je nu een aparte slaapkamer voorziet of een open ruimte van alle gemakken voorzien, de kans dat je een prachtig uitzicht hebt op de mooie natuur rond je heen, is groot. Je hoeft slechts je hoofd op te heffen vanuit je comfortabel bed en de natuur lacht je toe. Kortom: je natuurhuisje is echt prachtig om te slapen en verblijven.

4. Unieke locatie

Bijzondere tiny houses staan vaak op unieke locaties. Je kunt er heerlijk wandelen, in de buurt genieten van een lekkere maaltijd of gewoon zelf een barbecue doen onder de sterrenhemel. Het zijn troeven die een vakantiepark niet kan bieden.

tiny house ardennen locatie
Unieke locaties voor je tiny house
Tiny House Ardennen Uniek

5. Rendabel

Je kan er nog eens geld mee verdienen ook. Aangezien de huisjes zo gewild zijn, kan jij je tiny house makkelijk verhuren. Zo’n knusse vakantiewoning is erg gewenst. Wie wil nu niet blijven slapen in een super leuk tiny vakantiehuis?

Gevelbekleding: een Tiny House met tijdloos design

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je Tiny House kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een tiny house te gaan wonen? Of wil je het eerder bouwen als zorgwoning of extra studentenwoning? Of je nu een tiny house als vakantiehuis wil of als permanente woning, bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een tiny house al op de goede weg. Bij het bouwen van een tiny house wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen. Zo produceren wij met het RICRON paneel; een volledig gerecycleerd paneel met verschillende lagen plastic die zo uit de zee worden gevist. Het eco-vriendelijke product heeft al verschillende awards op zijn naam staan en is erkend door het WWF. Daarnaast zijn wij niet enkel 100% duurzaam, maar ook 120% circulair. Al het materiaal waarmee de tiny house gebouwd wordt, kan opnieuw geïntegreerd worden in nieuwe bouwprojecten.

Hoeveel kost een tiny house?

De prijzen van een tiny house liggen behoorlijk uiteen, maar gemiddeld ben je tussen de 50.000 en 120.000 euro kwijt.

Omdat elk tiny house verschillend is hanteren we bij BUILDINC geen catalogus met vaste prijzen. Veel hangt af van het materiaal, de grootte en de afwerking. Ook zal het een verschil uitmaken of je een tiny house koopt dat al klaar is of een dat je nog zelf deels moet afwerken of bouwen.

Een tiny house kopen? Vul dan onderaan het formulier in en krijg een gratis offerte!

Ontdek onze opties voor tiny houses

BUILDINC helpt je met het bouwen van je tiny house. Dankzij ons modulair systeem Tabiclack is het heel eenvoudig om een tiny huis te bouwen, uit te breiden of te verplaatsen. Daarnaast kunnen we perfect gebruik maken van natuurlijke materialen.

Je kan een casco tiny house laten zetten. Dan werken wij de buitenkant van de woning volledig af, inclusief isolatie. De inrichting is dan voor jou. Ben je zelf heel handig? Dan leveren we jou een tiny house bouwpakket aan, waarna jij alles in elkaar kan zetten.

Laat je het toch liever allemaal door een professional doen? Dan kunnen we dat ook. We helpen je met elke kleine stap die je nodig hebt. Van vloerbekleding en plaatsing van grote ramen tot de plaatsing van hottub of houtkachel. We zorgen ervoor dat je tiny house gezellig ingericht is. We bekijken met jou samen alle opties en voorzien je dan van de beste service, voor een resultaat dat 100% aan jouw wensen voldoet!

Veelgestelde vragen over Tiny Houses

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft.

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.
Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Soorten tiny houses in België en Nederland

Er bestaan heel wat verschillende soorten tiny houses. Hieronder sommen we de populairste types voor je op: 

  1. Houten tiny house: Hout straalt enorm veel warmte uit en is dan ook de beste keuze als je van gezelligheid houdt. 
  2. Tiny house op wielen: Ze lijken misschien een beetje op trailers, maar hebben wel de typische charme van een tiny house. 
  3. A-frame tiny house: Deze populaire woningen met puntdak is de all-time favorite van elke tiny house liefhebber. 
  4. Containerwoning 2.0: Een containerwoning is de ideale tiny house. Ze zijn makkelijk te plaatsen en volledig naar eigen wens in te richten. 

Laat je inspireren door design:

Wie eens tiny houses opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een tiny house bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!