Tiny house Gent

Tiny house Gent
Alles over een Tiny House in Gent: de prijs, mogelijkheden en bouwproces. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van energiezuinige Tiny Houses. Lees meer in dit artikel.
vakantiewoning bouwen kosten

Op zoek naar een tiny house in regio Gent? Lees hier meer

De tiny house movement waaide de laatste jaren over van de Verenigde Staten naar onze streken. Je vindt de leuke huisjes tegenwoordig overal terug, zowel op het platteland als in de natuur en in steden.
Misschien droom jij er wel van om te wonen in een leuke tiny house in de regio Gent? Of wil je een tiny house in jouw achtertuin om te gebruiken als getaway, hobbyruimte of zorgwoning? Ook in Gent kan je rekenen op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw tiny house.

Aarzel niet en neem contact met ons op voor een offerte op maat.

De voordelen van tiny houses

Tiny houses zien er niet alleen heel gezellig en idyllisch uit, ze bieden ook vele voordelen!
vakantiewoning bouwen kosten

Met een tiny house heb je minder kosten, zo heb je veel meer tijd om te gaan reizen en je passies te volgen.

Kleinschalig wonen

Ook al gaat het om een kleine ruimte, in een tiny house vind je alles wat je nodig hebt. Je richt je tiny house in met de voorzieningen die jij wenst. Je kan daarbij kiezen voor een basic huisje met of zonder toilet, douche en keuken, maar ook een meer luxueuze afwerking is mogelijk. Zo kan je ervoor kiezen je tiny house in te richten met een hot tub, terras, fietsenberging, zonnepanelen…

Lage kosten

Ongetwijfeld een van de grootste voordelen van een tiny house is het prijskaartje. Een tiny house bouw je al vanaf zo’n 30.000 euro. De prijs die je zal betalen hangt af van een aantal factoren zoals de oppervlakte, inrichting en afwerkingsgraad van je huisje. Meer informatie over de prijs van een tiny house vind je op deze pagina. BUILDINC werkt steeds met offertes op maat, zodat je op voorhand een duidelijk beeld krijgt van wat je project zal kosten. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Een verplaatsbare woning

Een tiny house kan je vastzetten in de grond, maar het is ook mogelijk te kiezen voor een verplaatsbare module. Op die manier kan je verschillende plekken ontdekken en verblijven in verschillende omgevingen. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk wisselen tussen een stad, de natuur of uitzicht op zee! Je kan ervoor kiezen een stukje grond te kopen en daar je tiny house op te plaatsen, maar je kan je huisje ook bij goede vrienden, op een huurgrond of op kampeerplek zetten. Een tiny house wordt ook vaak naast een andere woning geplaatst en kan dan bijvoorbeeld dienen als hobbyruimte, werkplek of zorgwoning voor een zorgbehoevend familielid.

De zoektocht naar de perfecte plek voor je tiny house begint je goed te informeren over de toepasselijke regelgeving. Je mag namelijk niet zomaar overal een tiny house neerzetten. Een goed vertrekpunt hierbij is om eens langs te gaan bij de gemeente waar je je tiny house wil zetten.

modulair bouwen
Makkelijk verplaatsbaar dankzij ons modulair systeem

Tiny house in Gent zetten

casco woning

Waarom kiezen mensen voor een tiny house?

In een stad zoals Gent kiezen mensen om allerlei redenen voor een tiny house. Zo kan je het huisje plaatsen in je tuin en gebruiken als getaway, hobbyplek, kantoorruimte of zorgwoning voor een zorgbehoevend familielid. 

In 2021 verscheen dit opmerkelijk verhaal in de krant, waarbij een student in Gent ervoor koos te wonen in een tiny house in plaats van een regulier kot. Door de krappe kotenmarkt in Gent wordt het steeds moeilijker om nog een betaalbaar kot te vinden. Alternatieve woonvormen spreken daarom ook studenten aan.

Projecten in Gent

Ook in Gent zijn tiny houses erg populair. Niet alleen burgers, maar ook de stad zelf is actief bezig met het voeren van een beleid rond tiny houses en andere alternatieve woonvormen zoals hospitawonen, tijdelijk wonen of cohousing. Gent staat bekend als een alternatieve stad en daarom vind je heel wat leuke projecten terug in hartje Gent en omstreken. 

Een voorbeeld van een gezellig vakantiehuisje in de regio Gent is Unplugged Gent. Het tiny house van Unplugged Gent bevindt zich in de natuur, tussen de bomen, maar toch op fietsafstand van het centrum van Gent. Dé perfecte getaway dus voor stadsmensen die niet te ver van hun thuisbasis willen genieten van de rust van de natuur en willen verblijven in een knusse vakantiewoning.

Wettelijk kader in Gent

De wetgeving rond tiny houses in Vlaanderen staat op dit moment nog in zijn kinderschoenen. Je zal daarom steeds het beleid moeten nakijken van de gemeente waar je jouw tiny house wil plaatsen. Op de site van stad Gent vind je heel wat informatie terug over de visie van het stadsbestuur en het beleid rond tiny houses en containers. Wil je meer weten over het wettelijk kader rond tiny houses in België en Vlaanderen? Neem dan zeker eens een kijkje op deze pagina.

In Gent zal je voor het bouwen van een tiny house steeds een omgevingsvergunning moeten aanvragen. De stad zal dan geval per geval oordelen of de vergunning al dan niet verleend wordt. De voorwaarden waaraan je moet voldoen vind je terug op de website van de stad. Als je je domiciliëring wil plaatsen op een tiny house en er dus permanent wil wonen, moet je tiny house bovendien voldoen aan de stedenbouwkundige vereisten.

Tiny house Gent: doe een beroep op BUILDINC

Ook in Gent kan je rekenen op de expertise van BUILDINC. Wij staan voor je klaar en helpen graag mee aan de realisatie van jouw droomhuisje! Wist je dat wij bovendien vaak met ecologische materialen werken? Ook kan je kiezen voor een circulaire aanpak, waarbij materialen worden hergebruikt. Op die manier draag jij jouw steentje bij aan het milieu!

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je Tiny House kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een tiny house te gaan wonen? Of wil je het eerder bouwen als zorgwoning of extra studentenwoning? Of je nu een tiny house als vakantiehuis wil of als permanente woning, bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een tiny house al op de goede weg. Bij het bouwen van een tiny house wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen. Zo produceren wij met het RICRON paneel; een volledig gerecycleerd paneel met verschillende lagen plastic die zo uit de zee worden gevist. Het eco-vriendelijke product heeft al verschillende awards op zijn naam staan en is erkend door het WWF. Daarnaast zijn wij niet enkel 100% duurzaam, maar ook 120% circulair. Al het materiaal waarmee de tiny house gebouwd wordt, kan opnieuw geïntegreerd worden in nieuwe bouwprojecten.

Hoe kan ik de prijs drukken?

Tiny house bouwen of laten bouwen

Sommige mensen kiezen ervoor zelf aan de slag te gaan bij het bouwen van hun tiny house, omdat ze dit leuk vinden, maar misschien ook omdat ze denken op die manier de kosten te kunnen drukken. Dit is echter niet altijd het geval! Als je weinig ervaring hebt kunnen er immers heel wat zaken mislopen door fouten en verlies je bovendien ook gewoon kostbare tijd. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van waterschade of slechte isolatie, wat je op termijn duur kan komen te staan.

Daarom is het vaak beter simpelweg een beroep te doen op een expert, zoals BUILDINC. Hierdoor ben je zeker van een kwalitatief afgewerkt huisje en heb je meer zekerheid wat betreft de prijs, die bepaald wordt in de offerte. Bovendien biedt een professional vaak ook meer mogelijkheden op het vlak van afwerking, verschillende opties en upgrades. Bij BUILDINC hebben we jarenlange ervaring en expertise opgebouwd, die we graag voor jou aanwenden!

Gerecycleerde materialen

Je kunt ervoor kiezen om te werken met gerecycleerde materialen voor de bouw van je tiny house, wat de prijs kan drukken. Daarnaast is het ook een erg duurzame keuze! Bij BUILDINC wordt trouwens altijd gewerkt met eco-vriendelijke materialen.

Veelgestelde vragen over Tiny Houses in België

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft.

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.
Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

BUILDINC: jouw veilige keuze

Klaar voor een tiny house te kopen dat voldoet aan al jouw wensen? Aarzel niet langer en doe een beroep op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomproject! Zo ben je zeker van een hoogstaand afgewerkte tiny house en kun je rekenen op een offerte op maat. Zo wordt jouw tiny house-droom werkelijkheid!

Waar mag ik een Tiny House zetten?

Wil je een Tiny House bouwen in België of Nederland? De regelgeving voor tiny houses in België of Nederland is in elke gemeente anders. Zo heeft de stad Leuven al een eigen regelgeving klaar. Wat wel algemeen is vastgelegd, is dat een tiny house minstens 18m2 groot moet zijn. Ook heb je steeds een bouwvergunning nodig om een tiny house te kunnen plaatsen.

Lees meer:

Laat je inspireren door design:

Wie eens tiny houses opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een tiny house bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!

Tiny house Gent: doe een beroep op BUILDINC

Ook in Gent kan je rekenen op de expertise van BUILDINC. Wij staan voor je klaar en helpen graag mee aan de realisatie van jouw droomhuisje! Wist je dat wij bovendien vaak met ecologische materialen werken? Ook kan je kiezen voor een circulaire aanpak, waarbij materialen worden hergebruikt. Op die manier draag jij jouw steentje bij aan het milieu!