Kleine prefab woning prijzen

Kleine prefab woning prijzen

Kleine prefab woning: prijzen bij BUILDINC

Een huis laten bouwen op de traditionele manier is niet meer van deze tijd. Je eigen droomhuis realiseren kost niet alleen een aardige duit, maar ook heel wat en moeite. Daarom zet BUILDINC in op een alternatieve bouwmethode, systeembouw genoemd. In een mum van tijd bouwen we jouw tiny house uit prefab woonmodules. Benieuwd naar het prijsverschil met de traditionele woningbouw? Lees snel verder! 

Waarom zijn prefab huizen zo populair?

Een goedkoop huis laten bouwen volgens de traditionele manier is, in deze economie, gewoonweg onmogelijk. Daarom werd er een efficiënt systeem bedacht om de bouw vlotter te laten verlopen en daardoor de kosten te drukken. Een prefab woning wordt in een atelier of fabriek gebouwd. Wanneer de dragende constructie en verschillende onderdelen klaar zijn, worden ze getransporteerd naar de bouwplaats waar ze à la minute in elkaar gezet worden. Vervolgens worden de sanitaire voorzieningen geïnstalleerd en beginnen we aan de afwerking. Het proces van een stuk bouwgrond naar een nieuwe woning is dus een kwestie van een aantal weken!

Korte bouwtijd

Zoals hierboven al werd aangehaald heeft een prefab woning een korte bouwtijd. Dat komt omdat het in de beschermde omstandigheden van een atelier of fabriek gebouwd wordt. We hebben dus geen last van externe factoren zoals het weer, die de planning in de war kunnen brengen. Het vergt ook minder mankracht om een prefab woning te bouwen dan bij een traditioneel huis op een werf.

Bovendien wordt al het materiaal centraal geleverd. In het atelier hebben we dus alles voorhanden om meteen aan jouw prefab huis te beginnen. De grootste bouwonderdelen worden weliswaar volgens bepaalde afmetingen gemaakt, toch zitten we steeds op schema

Een stuk goedkoper

Een korte bouwtijd en minder mankracht betekent dat jouw huis een stuk goedkoper zal zijn dan in de traditionele bouw. Bovendien wordt er bij een modulaire prefab woning met een aantal standaard units gewerkt waarbij we een vaste prijs hanteren. Bij het ontwerpen kan de prijs dus makkelijk op voorhand ingeschat worden, zodat jij niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Een modulaire prefab woning is makkelijk te (de)monteren. Dat wil zeggen dat verbouwingen plots kinderspel worden, letterlijk! De prefab woonmodules zou je als legoblokken kunnen zien die je naar jouw wensen of noden kan schikken. Omdat de elementen zo eenvoudig te deconstrueren zijn, zijn verbouwingen ook veel goedkoper om uit te voeren. Zo geniet jij met een gerust hart van een huis dat met jou meegroeit!

Daarnaast verbruikt een kleine woning ook minder dan een traditionele villa. Bij BUILDINC doen we steeds ons uiterste best om te kiezen voor duurzame materialen met een hoge isolatiewaarde, dubbele beglazing en ecologische technologieën zoals zonnepanelen. Zo wordt ook je energiefactuur een stuk lager!

Duurzaam

BUILDINC is expert in duurzame materialen en bouwtechnieken. We streven ernaar om elke woning bijna energieneutraal te maken. Zoals hierboven al vermeld, zetten we in op dubbele beglazing en zonnepanelen, maar ook op ecologisch verantwoord bouwmateriaal. Voor een prefab woning gebruiken we bijvoorbeeld Recyclackpanelen. Deze zijn gemaakt van gerecycleerd afval, hebben een hoge isolatiewaarde, zijn brandbestendig, wind- en waterwerend. Op die manier wil BUILDINC bijdragen aan een circulair systeem waarbij afval opnieuw als grondstof wordt gebruikt.

Kwaliteitsvol

Op vlak van stevigheid hoeft een prefab woning zeker niet onder te doen voor een traditioneel huis. In de beschermde omstandigheden van het atelier hebben we bovendien de tijd en ruimte om regelmatige kwaliteitschecks te doen. Op die manier zijn we er zeker van dat alles naar behoren is en kunnen we snel ingrijpen indien er iets zou missen. Dat geldt ook voor wanneer de woning er al staat. Een prefab woning is veel makkelijker te repareren dan een traditioneel huis.

Overtuigd om een tiny house te kopen? Laat het ons weten!

Op die manier laten we niets verloren gaan! Dat is niet enkel goed nieuws voor de planeet, maar ook voor jouw portefeuille.

Kwaliteit gegarandeerd

Zoals al eerder aangehaald, worden er regelmatig kwaliteitscontroles uitgevoerd in het atelier. Indien er iets niet naar wens is, kan het op die manier makkelijk vervangen worden. Dat is niet mogelijk bij de klassieke woningbouw. Deze controles verlopen steeds volgens de standaarden voor bewoonbaarheid, opgesteld door de Belgische overheid.

Je kan er dus voor de volle 100% op vertrouwen dat je prefab woning wind- en waterdicht is, geïsoleerd is en voorzien is van een ventilatiesysteem en alle nutsvoorzieningen. Bovendien is zo’n prefab woning even stevig als een standaard woning. Wie denkt dat een prefab woning slechts een kartonnen huisje is dat met een klein briesje omvalt, denkt dus verkeerd!

Prijs van een prefab woning

Hoeveel het kost om een prefab huis te produceren hangt af van verschillende factoren: de grootte van het bouwproject, de materialen die worden gebruikt (voor wanden en vloeren) en de mate van afwerking. Als je het slim aanpakt is het mogelijk om een huis te bouwen onder de 100.000 euro.

Indien je de kosten van jouw project in kaart wil brengen, neem je het best contact op met BUILDINC voor een vrijblijvende kostenraming.

Kleine prefab woningen voor iedereen!

Een prefab woning biedt enorm veel voordelen, maar ook mogelijkheden. Met deze opties maak je er zo je eigen huis van!

Casco bouwpakket

Wie graag zijn eigen woning wil bouwen en niet bang is om de handen uit de mouwen te steken, kan kiezen voor een casco woning. Hierbij plaatst BUILDINC de ruwbouw (funderingen, dragende constructie, binnen- en buitenmuren) en laten we de rest over aan jou. Hierbij kan je de kosten aardig wat drukken én heb je de vrijheid om ze te spreiden. Toch nog hulp nodig met iets? Geen zorgen! BUILDINC staat steeds voor je klaar. 

vakantiehuis bouwen kosten

Containerwoning

Een containerwoning is ideaal als basisvorm voor een modulaire woning. Je kan makkelijk bijbouwen of repurposen. Het is de perfecte nieuwbouwwoning voor jonge gezinnen, want het groeit mee bij gezinsuitbreiding, een nieuwe job of de zorg voor een hulpbehoevende. Een container klinkt misschien niet gezellig, toch kan je er een echte cataloguswoning met een moderne look van maken!

A-frame house

Een gebouw met een gevel van glas? Een A-frame house is dé perfecte optie als je in de natuur wil wonen. Het is niet alleen een spectaculaire constructie met een moderne look, maar ook een erg ecologische manier van wonen. Wie zei dat een klein huis saai moest zijn?

vakantiewoning bouwen ardennen

Een kant-en-klare prijs voor een kant-en-klaar huis

Het bouwen van een prefab huis houdt in dat het ontwerpen zich beperkt tot een paar standaard modules. Op deze manier kan de prijs makkelijk bepaald worden. Toch moet je ook rekening houden met variabelen als de materiaalkosten, prijs van de bouwgrond, mate van afwerking, grootte van het gebouw, etc. Gemiddeld betaal je in totaal tussen de 40.000 en 80.000 euro voor de woning op zich.

Heb je graag zicht op hoeveel jouw kleine prefab woning zou kosten? Vermijd onvoorziene kosten en vraag vrijblijvend een gratis offerte aan bij BUILDINC!  

BUILDINC, van alle bouwbedrijven nog steeds de beste!

Een huis bouwen is peanuts, maar een kleine prefab woning bouwen is alleen weggelegd voor experts. BUILDINC zet steeds zijn beste beentje voor om iedereen zijn droomhuis te bouwen. Daarvoor vertrekken we vanuit onze drie kernwaarden: sneller, slimmer en groener. We garanderen dus niet enkel de beste kwaliteit, maar ook de meest duurzame oplossingen voor de planeet (en je portefeuille).

Neem vandaag nog contact met ons op en deel je bouwplannen!