Kleine woning bouwen prijs

Kleine woning bouwen prijs
vakantiewoning bouwen kosten

Kleine woning bouwen: prijs bij BUILDINC

Een eigen huis is iets wat veel mensen wensen, maar een huis laten bouwen kost een aardige duit. Veel mensen hebben in de huidige economie ook problemen met het afbetalen van hun lening. Om die reden staan banken niet meteen te springen om een lening te geven. Dat gaat natuurlijk ten koste van jonge mensen die, soms met de hulp van hun ouders, jarenlang gespaard hebben om hun droomwoning te kunnen bouwen.

BUILDINC vindt het belangrijk dat iedereen zijn droomhuis kan bouwen. Daarom bieden we het ideale alternatief aan: een tiny house! Wie wil er nu geen goedkope woning diet flexibel en ecologisch is? 

Tiny houses stijgen in populariteit

vakantiewoning bouwen ardennen

Een huis bouwen op de traditionele manier is vandaag onbetaalbaar. Om die reden zijn mensen naar alternatieve manieren van bouwen gaan zoeken. Ze vonden onder andere een antwoord bij de Tiny House Movement in de jaren ‘70. Deze minimalistische woonvorm bleek niet enkel goedkoper, maar ook véél ecologischer. Over de jaren heen steeg de interesse enorm, ook in Vlaanderen en Wallonië.

 Het is duidelijk dat de traditionele woningbouw verleden tijd is. Daarom heeft BUILDINC zich gespecialiseerd in het realiseren van alternatieve woningvormen zoals deze kleine huizen. De voordelen en mogelijkheden van een klein huis zijn dan ook erg aantrekkelijk! 

De voordelen van een tiny house

In een klein huis wonen is niet voor iedereen weggelegd. Kom dus even binnen in één van onze tiny houses en bekijk of het iets voor jou is. Wedden dat deze voordelen je zullen overtuigen?

Meer vrijheid

Kleiner wonen betekent minder werk en minder werk betekent meer vrije tijd. Bovendien kan je het wat rustiger aandoen op je job, want een klein huisje afbetalen is een pak eenvoudiger. Er is dus meer ruimte om leuke dingen te doen met familie of vrienden en tot rust te komen. 

Verbeterde levenskwaliteit

De ademruimte die een tiny house biedt zorgt voor gelukkige mensen. Omdat je nu meer kan focussen op wat jou voldoening geeft, ervaar je minder stress en verbetert je levenskwaliteit. Wonen in een klein huis is dus veel beter voor je gezondheid!

Ecologisch en duurzaam

Het is misschien voor de hand liggend, maar; als je kleiner woont, verbruik je ook minder aan elektriciteit en verwarming. Bovendien kan BUILDINC je kleine woning naar BEN-normen ontwerpen. Met zonnepanelen op je dak en verwarming onder je vloeren wordt je ecologische voetafdruk verwaarloosbaar en je energiefactuur een pak lager!  

Goedkoper in vergelijking met een traditionele woning

Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat een tiny house goedkoper is dan een standaard woning. Je betaalt minder bouwkosten, je energiefacturen zijn lager, er zijn geen onvoorziene kosten en verbouwingen zijn een pak eenvoudiger.

Met al deze geweldige voordelen zou een mens zich beginnen afvragen waarom niet iedereen een tiny house laat bouwen!  

De mogelijkheden van een kleine prefab woningen

Een goedkoop huis is allemaal goed en wel, maar het moet ook voldoen aan jouw specifieke noden en wensen. Gelukkig kan je met een kleine prefab woning alle kanten op! Ongeacht welke afmetingen of stijlen, BUILDINC bouwt zonder problemen jouw droomhuis!

Wat is prefab ook alweer?

Een prefab huis houdt in dat alle onderdelen op voorhand in een fabriek of atelier worden gemaakt. Eenmaal alles af is, wordt het naar de bouwgrond getransporteerd. Daar worden de onderdelen à la minute in elkaar gezet. Aangezien we in de beschermde omstandigheden van het atelier werken, hebben we geen last van de weersomstandigheden of andere externe factoren. Daardoor kunnen we vlot doorwerken en is de bouwtijd aanzienlijk korter. Vervolgens installeren we de nutsvoorzieningen, waarna we de verdere afwerking aan jou overlaten. Van plattegrond naar nieuwe woning is dus een kwestie van een aantal weken!  

Casco bouwpakket

Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Dan kan je de kosten drukken door te kiezen voor een casco bouwpakket. Wij leveren de ruwbouw – de dragende constructie en buitenafwerking – zodat jij het op je eigen manier kan afwerken. Toch nog hulp nodig bij het een of ander? Geen nood! BUILDINC staat steeds voor je klaar. Jij kiest wat je zelf doet en wat je door bouwbedrijven laat oplossen. 

recreatiewoning bouwen op eigen grond

Containerwoning

Een containerwoning is een vrij nieuw concept. Al lijkt het op het eerste gezicht niet echt gezellig, toch kaun je er een echte cataloguswoning van maken. Het is ook de ideale basisvorm voor een modulaire woning. Dat houdt in dat de woning uit verschillende modules gemaakt is die makkelijk te (de)monteren zijn. Op die manier wordt verbouwen kinderspel!  

Extra informatie over de verschillende mogelijkheden van kleine prefab woningen? Neem vrijblijvend contact op met BUILDINC!

De hamvraag: wat is de prijs van een kleine prefab woning?

Voor de bouw van een tiny house bestaat er geen vaststaande prijs. Enerzijds hangt het ervan af hoeveel je betaalt voor de bouwgrond. De prijs van bouwgrond wordt beïnvloed door de ligging en de oppervlakte. Wie dus van plan is om een villa te bouwen, zal een grotere lap grond nodig hebben en dus meer betalen. Gelukkig heb je voor het bouwen van een kleine woning niet zoveel ruimte nodig.

 Anderzijds hangt het af van de bouwkosten. Die worden beïnvloed door de materiaalkeuze, de gewenste toepassingen, de grootte van de woning en de mate van afwerking. Gemiddeld kost een tiny house (excl. bouwgrond) tussen de 40.000 en 80.000 euro.

Heb je al een zicht op je noden en wensen? Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan bij BUILDINC!   

Klaar voor je eigen tiny house-avontuur? Kies BUILDINC als projectpartner!

Als experts in de productie van kleine prefab woningen hebben we oog voor elk detail. Bij BUILDINC gaan we met veel plezier elke uitdaging aan om jouw droomhuis te bouwen. Alles verloopt steeds in samenspraak met jou, zodat jij aan het einde van de rit niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Laat je tiny house door ons in elkaar zetten en geniet voor de rest van je leven van jouw eigen woning.

Neem vandaag nog contact met ons op!