Tiny House kopen

Wil je een Tiny House kopen of bouwen in België of Nederland? Met een Tiny House van BUILDINC kies je voor een op maat gemaakte duurzame woning.

Benieuwd hoe wij de Tiny House van je dromen bouwen? Lees dan zeker verder

tiny house kopen 2

Alles wat je moet weten wanneer je een tiny house wil kopen









Door de stijgende vastgoedprijzen zoeken mensen steeds meer naar goedkopere woonalternatieven. Zo zijn ook tiny houses stevig in opmars. Deze kleine woningen mét pit maken wij bij BUILDINC op maat en smaak van de klant. 

Maar is het in België wel mogelijk om een tiny house neer te zetten? En wat komt er nog allemaal bij kijken? In dit artikel beantwoorden wij jouw meest prangende vragen over deze kleine droomhuisjes!

  • Volledig op maat en volgens jouw wensen
  • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
  • Begeleiding doorheen het volledige proces
  • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen

Wat zijn tiny houses? 



Tiny house is een begrip overgewaaid uit Amerika. Daar ontstond in 1970 de “tiny house movement”, een sociale beweging die een duurzame en minimalistische woon- en levensstijl propageert. Tiny houses zijn niet alleen betaalbaar, maar ze zijn ook nog eens supergezellig en charmant!

De functies van een tiny house





Een tiny house kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals:

Lees ook: Een tiny house op je landbouwgrond bouwen.

tiny house buiten

Met een tiny house heb je minder kosten, zo heb je veel meer tijd om te gaan reizen en je passies te volgen.

Mag je in een tiny house permanent wonen?





tinyhouses

BUILDINC maakt tiny houses op maat volgens jouw wensen.

Er is nog geen duidelijk regelgevend kader vanuit de Vlaamse overheid. Daarom kan de regelgeving voor tiny houses in Vlaanderen in elke gemeente anders zijn. Bij de gemeente zelf kan je navragen of je een tiny house in je tuin mag zetten.

Ook staat in de Belgische wetgeving geschreven dat er een minimum van 18 vierkante meter per persoon moet zijn. Aangezien tiny houses een kleine oppervlakte hebben, voldoen ze niet altijd aan die voorwaarden. Er zijn wel enkele achterpoortjes, zoals een cohousingproject met gemeenschappelijke ruimtes of je domicilie op een ander adres plaatsen. 

Meer informatie hierover vind je hier

Is een tiny house comfortabel? 





tinyhouse loft

Eerder een modern of cottage design?

Hoewel het een kleine woning is hoef je qua comfort helemaal niet veel in te boeten. Eigenlijk zit alles in een tiny house, net zoals in een gewone woning. Je kan er gewoon slapen, eten of douchen. Eveneens zijn alle nutsvoorzieningen aanwezig (water, elektriciteit, verwarming... ). 

Wonen in een klein huis bespaart bovendien veel geld. Je hoeft niet zoveel uit te geven aan verwarming, onroerende voorheffing of onderhoud, waardoor je tijd én geld overhoudt voor de echt belangrijke dingen in het leven. 

Tips wanneer je een tiny house wil kopen/bouwen


Graag geven we nog een aantal tips mee wanneer je van plan bent een tiny house aan te schaffen:

  • Maak de ruimte waar je het meeste tijd doorbrengt het grootst.
  • Denk ook aan duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, een zonneboiler of een regenput om je kleine woning nog ecologischer te maken.
  • Kies een tiny house dat bij je past: wil je liever een containerwoning, een houten tiny house of een gezellige A-frame woning
  • Liever casco? Of een afgewerkt huisje? Bij BUILDINC bouwen wij compleet naar wens van de klant - van een wind-en waterdichte casco tiny house tot een kleine woning met alles erop en eraan!
  • Vraag ook steeds een bouwvergunning aan.

Met een Tiny House bouwpakket is duurzaam wonen nog nooit zo makkelijk geweest.

BUILDINC is in de Benelux exclusief verdeler van het Tabiclack bouwsysteem. Tabiclack levert hoogwaardige bouwsystemen met een ongeziene isolatiewaarde, het bouwsysteem staat garant voor een snelle luchtdichte constructie met een ononderbroken isolatieschil, zo staat je constructie garant voor jarenlang plezier en voldoet deze aan de strengste normen op vandaag en ver in de toekomst.

Download de brochure voor alle technische specificaties.

Gevelbekleding: een Tiny House met tijdloos design

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je Tiny House kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een tiny house te gaan wonen? Of wil je het eerder bouwen als zorgwoning of extra studentenwoning? Of je nu een tiny house als vakantiehuis wil of als permanente woning, bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. De prijzen van een tiny house liggen behoorlijk uiteen, maar de Tiny House prijs kan gemiddeld liggen tussen de 50.000 en 100.000 euro. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100%

Duurzaam
garantie

Duurzame oplossing

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een tiny house al op de goede weg. Bij het bouwen van een tiny house wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen. Zo produceren wij met het RICRON paneel; een volledig gerecycleerd paneel met verschillende lagen plastic die zo uit de zee worden gevist. Het eco-vriendelijke product heeft al verschillende awards op zijn naam staan en is erkend door het WWF. Daarnaast zijn wij niet enkel 100% duurzaam, maar ook 120% circulair. Al het materiaal waarmee de tiny house gebouwd wordt, kan opnieuw geïntegreerd worden in nieuwe bouwprojecten.

Hoeveel kost een tiny house?



De prijzen van een tiny house liggen behoorlijk uiteen, maar gemiddeld ben je tussen de 50.000 en 120.000 euro kwijt.

Omdat elk tiny house verschillend is hanteren we bij BUILDINC geen catalogus met vaste prijzen. Veel hangt af van het materiaal, de grootte en de afwerking. Ook zal het een verschil uitmaken of je een tiny house koopt dat al klaar is of een dat je nog zelf deels moet afwerken of bouwen.

Een tiny house kopen? Vul dan onderaan het formulier in en krijg een gratis offerte!

  • Woning structuur en de afmeting van je dakopbouw
  • Prefab Tiny House of maatwerk?
  • Afwerking in hout of steen?
  • Technische voorzieningen
  • een dakopbouw met een plat of hellend dak?

Wetgeving rond tiny houses

Wil je een Tiny House bouwen in België of Nederland? De regelgeving voor tiny houses in België of Nederland is in elke gemeente anders. Zo heeft de stad Leuven al een eigen regelgeving klaar. Wat wel algemeen is vastgelegd, is dat een tiny house minstens 18m2 groot moet zijn. Ook heb je steeds een bouwvergunning nodig om een tiny house te kunnen plaatsen.

Lees meer:

Tiny house in je tuin

Een Tiny house in je tuin

Wil je een tiny house in België bouwen?

Een tiny house wordt in Vlaanderen niet altijd als woning erkend omdat de bewoonbare oppervlakte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft. Dus domiciliëren is niet altijd mogelijk. In Wallonië zijn Tiny Houses erg populair als een vakantiewoning, je vindt ze vaak terug in de Ardennen en op andere plaatsen waar je heerlijk kan genieten van natuur. In Wallonië is de wetgeving ook duidelijker over tiny houses en is het makkelijker om daar een vergunning te verkrijgen. 


Tiny houses in Nederland bouwen

Tiny houses vind je terug in heel Europa en zelfs over de hele wereld. Een Tiny House is in Nederland erg populair.

Om ergens een huisje neer te zetten zijn er wel mogelijkheden, dit hangt vaak af van:

  • De wetgeving in je gemeente
  • De plaats van je Tiny House
  • Afhankelijk van het stuk grond
Tiny House België

Tiny Houses als vakantiewoning

Veelgestelde vragen over Tiny Houses

Is een bouwvergunning nodig bij een Tiny House?

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Is een domiciliëring mogelijk met een Tiny House

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft. 

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Zijn er sanitaire voorzieningen in een microwoning?

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.

Kan ik meerdere verdiepen bouwen?

Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.

Zijn BUILDINC Tiny Houses goed geïsoleerd?

Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.

Welke voorzieningen kan BUILDINC bieden?

BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.

Kan ik mijn Tiny House later uitbreiden?

Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.

Welke soort fundering heeft een Microhuisje nodig?

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Soorten tiny houses in België en Nederland


Er bestaan heel wat verschillende soorten tiny houses. Hieronder sommen we de populairste types voor je op: 

  1. Houten tiny house: Hout straalt enorm veel warmte uit en is dan ook de beste keuze als je van gezelligheid houdt. 
  2. Tiny house op wielen: Ze lijken misschien een beetje op trailers, maar hebben wel de typische charme van een tiny house. 
  3. A-frame tiny house: Deze populaire woningen met puntdak is de all-time favorite van elke tiny house liefhebber. 
  4. Containerwoning 2.0: Een containerwoning is de ideale tiny house. Ze zijn makkelijk te plaatsen en volledig naar eigen wens in te richten. 

Laat je inspireren door design:

Wie eens tiny houses opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een tiny house bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!

[thrive_leads id='6322']

This is a Bottom section. You can edit it or choose a ready-made design