Tiny House op landbouwgrond

Tiny House op landbouwgrond
Tiny houses zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je vindt ze op verschillende locaties, ook op landbouwgrond. Wat zijn daarvan de voordelen en kan je een tiny house zomaar op landbouwgrond plaatsen? We leggen het je hier graag allemaal uit.
tiny house kopen 2

Tiny house op landbouwgrond: BUILDINC realiseert jouw droomproject!

Tiny houses vind je tegenwoordig overal terug in België: in stedelijke gebieden, in de Ardennen of op landbouwgrond. Misschien heb je zelf een stukje landbouwgrond dat aanpaalt aan je woning of zich ergens anders bevindt. Soms stellen landbouwers zelf een stuk grond beschikbaar aan tiny house bewoners.

Belangrijk hierbij is dat je in België niet permanent mag wonen in een tiny house op landbouwgrond. Dit is enkel mogelijk in een woongebied. Wie daar in een tiny house woont, moet rekening houden met een vergunningplicht.

BUILDINC staat voor je klaar voor de realisatie van al jouw droomprojecten binnen heel België! Ook buiten België realiseerden wij reeds enkele droomprojecten.

Tiny houses op landbouwgrond

Misschien wil je wel een tiny house zetten op een stukje landbouwgrond. Dit kan naast je vaste woning zijn of elders, op een eigen stuk landbouwgrond of op dat van iemand anders. Dit kan gratis zijn, maar boeren krijgen hier soms ook een vergoeding voor.

De voordelen van een tiny house op landbouwgrond

Kies je voor een tiny house op een stuk landbouwgrond, dan ben je misschien wel op zoek naar de rust en sereniteit van het platteland. Wil je liever niet gestoord worden? Dan is zo’n tiny house misschien wel exact wat jij zoekt. Je kunt er voor kiezen dicht bij een stad of dorp te blijven, of volledig off grid te gaan.

Ben je een fan van ecologische producten en wil je jouw voetafdruk verkleinen? Een Tiny house maakt een groot verschil. Benieuwd wat deze kleine, bijzondere paradijsjes allemaal te bieden hebben? Lees dan zeker verder. 

tiny house buiten
Met een tiny house heb je minder kosten, zo heb je veel meer tijd om te gaan reizen en je passies te volgen.
tinyhouses
BUILDINC maakt tiny houses op maat volgens jouw wensen.

Ook kiezen mensen er steeds vaker voor terug bewust de natuur op te zoeken. In plaats van intensieve landbouw kan je er dan voor kiezen je tiny house te plaatsen op een rustig stuk landbouwgrond bij de lokale bioboer, waar eventueel wat dieren, bossen of andere rustieke landschapselementen samenkomen. Je kan bij het bouwen van je tiny house ook kiezen voor natuurlijke materialen. Duurzaam wonen brengt je immers nog dichter bij de natuur!

Lees ook: Een tiny house op je landbouwgrond bouwen.

Je tiny house in een natuurlijke omgeving plaatsen kan zorgen voor een vakantiegevoel. Zo kan ook jij er eens tussenuit, zonder al te ver te moeten reizen. Een hot tub plaatsen naast je tiny house kan hier al helemaal voor zorgen.

Ook om te werken of om je even gefocust terug te trekken uit deze drukke wereld, zijn tiny houses ideaal. Op die manier kan jij ongestoord aan je project werken zonder je van iemand iets te moeten aantrekken.

Tiny House Ardennen Uniek
Tiny houses geven een vakantiegevoel

Waar moet je op letten?

Je even terugtrekken heeft natuurlijk zo zijn voordelen, maar vergeet niet dat je ook moet voorzien in enkele basisbehoeften. Denk maar aan stromend water, sanitair of gas voor een kookvuurtje. Elektriciteit is ook vaak een must, zeker in de winter.

Ook zonder deze zaken kun je perfect in een tiny house gaan wonen. Mensen keren soms graag back to the basics om helemaal tot rust te komen.

Gevelbekleding: een Tiny House met tijdloos design

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je Tiny House kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een tiny house te gaan wonen? Of wil je het eerder bouwen als zorgwoning of extra studentenwoning? Of je nu een tiny house als vakantiehuis wil of als permanente woning, bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. De prijzen van een tiny house liggen behoorlijk uiteen, maar de Tiny House prijs kan gemiddeld liggen tussen de 50.000 en 100.000 euro. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een tiny house al op de goede weg. Bij het bouwen van een tiny house wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen. Zo produceren wij met het RICRON paneel; een volledig gerecycleerd paneel met verschillende lagen plastic die zo uit de zee worden gevist. Het eco-vriendelijke product heeft al verschillende awards op zijn naam staan en is erkend door het WWF. Daarnaast zijn wij niet enkel 100% duurzaam, maar ook 120% circulair. Al het materiaal waarmee de tiny house gebouwd wordt, kan opnieuw geïntegreerd worden in nieuwe bouwprojecten.

Hoeveel kost een tiny house?

De prijzen van een tiny house liggen behoorlijk uiteen, maar gemiddeld ben je tussen de 50.000 en 120.000 euro kwijt.

Omdat elk tiny house verschillend is hanteren we bij BUILDINC geen catalogus met vaste prijzen. Veel hangt af van het materiaal, de grootte en de afwerking. Ook zal het een verschil uitmaken of je een tiny house koopt dat al klaar is of een dat je nog zelf deels moet afwerken of bouwen.

Een tiny house kopen? Vul dan onderaan het formulier in en krijg een gratis offerte!

Waar mag ik mijn tiny house neerzetten?

Een tiny house voor permanente bewoning mag je de dag van vandaag enkel plaatsen in een woongebied. Permanent wonen in een tiny house op landbouwgrond of in een natuurgebied is dus verboden.

Op landbouwgrond zal je dus enkel op niet-permanente basis in je tiny house kunnen verblijven, bijvoorbeeld in het weekend of enkele weken in de zomervakantie. Wil je zeker zijn dat je in orde bent en geen overtredingen begaat, dan neem je best contact op met de gemeente.

Kies je ervoor om permanent in een tiny house binnen een woongebied te wonen? Dan heb je een vergunning nodig. Momenteel is het wettelijk kader rond tiny houses in België vaag en staat er niets over geschreven in de Vlaamse Wooncode, Vlaamse of Belgische wetgeving. Het zijn de gemeenten die zullen beslissen of er al dan niet een vergunning wordt toegekend. Informeer je daarom best op voorhand bij de stedenbouwkundige dienst van jouw gemeente. Sommige gemeenten, zoals bijvoorbeeld stad Leuven, werkten zelf al een beleid uit rond het plaatsen van tiny houses.

Wil je een Tiny House bouwen in België of NederlandLees meer over de wetgeving in jouw regio:

Zelf een tiny house bouwen? BUILDINC helpt!

Wil je graag genieten van je eigen tiny house? Dat kan! BUILDINC heeft reeds heel wat ervaring met het bouwen van tiny houses in België en Nederland. We begeleiden onze klanten van A tot Z en zorgen ervoor dat ze het tiny house krijgen dat aan al hun verwachtingen voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over Tiny Houses in België

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft.

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.
Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

Soorten tiny houses in België en Nederland

Er bestaan heel wat verschillende soorten tiny houses. Hieronder sommen we de populairste types voor je op:

  1. Houten tiny house: Hout straalt enorm veel warmte uit en is dan ook de beste keuze als je van gezelligheid houdt. 
  2. Tiny house op wielen: Ze lijken misschien een beetje op trailers, maar hebben wel de typische charme van een tiny house. 
  3. A-frame tiny house: Deze populaire woningen met puntdak is de all-time favorite van elke tiny house liefhebber. 
  4. Containerwoning 2.0: Een containerwoning is de ideale tiny house. Ze zijn makkelijk te plaatsen en volledig naar eigen wens in te richten. 

Laat je inspireren door design:

Wie eens tiny houses opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een tiny house bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!